John de Mol beschuldigd van formatdiefstal

John de Mol krijgt een flinke beschuldiging aan zijn adres in het nieuwste nummer van Broadcast Magazine. Dick de Rijk, het brein achter spelletjes als Deal or no Deal en Eén Tegen 100, zegt dat John met zijn productiehuis Talpa ideeën gebruikt die al jaren op de plank lagen bij Endemol. De Rijk in het vaktijdschrift: “Dating In The Dark is van Endemol, het heette Love is Blind – ik heb daar ook nog aan meegewerkt. Het draait in Amerika momenteel als een productie van Talpa Media… Iedereen weet dat John zo werkt, maar omdat hij een icoon is, durft niemand iets te zeggen.”

De formatbedenker, die onlangs voor zichzelf is begonnen, vervolgt: “Wat Vindt Nederland?, dat door Jack Spijkerman op RTL wordt gepresenteerd, heeft ook Talpa Media op de aftiteling staan. Het lag echter al jaren bij Endemol in een la en is door mij in 2003 bedacht en geschreven. John pakt het op nu met Talpa, inclusief titel – en niemand zegt er iets van. Endemol zou iets moeten doen, daar liggen de rechten. Dat is echter niet eenvoudig, want dan klagen ze hun eigen aandeelhouder aan. Jammer dat John dat soort dingen doet.”

Zie ook:
- Endemol verliest brein achter lucratieve spelletjes
- Talpa-RTL toch weer vast aan Endemol?

1 Reacties // Reageer

One thought on “John de Mol beschuldigd van formatdiefstal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>