De Sleutels van Fort Boyard terug op tv

Het is zeer aannemelijk dat De Sleutels van Fort Boyard terugkeert op televisie! Het programma, dat in 1991 en 1992 is uitgezonden bij de Avro heeft een bijna legendarische status bij veel tv-kijkers. In de 2011-versie is het de bedoeling om Fort Boyard te spelen met BN’ers, die momenteel volop worden gepolst voor hun beschikbaarheid. Volgende maand zouden de opnames al plaats moeten vinden op Fort Boyard, voor de kust van Frankrijk.

In het programma is het de bedoeling om zoveel mogelijk sleutels te verzamelen in de verschillende kamers en ruimtes van het fort. Door opdrachten uit te voeren en raadseltjes op te lossen konden sleutels worden verdiend of juist verloren. Het team met de meeste sleutels mocht het eindspel spelen, waarbij veel geld kon worden verdiend. In het eindspel moesten de kandidaten door volgelopen gangen zwemmen naar een kooi met een schatkist. Ze mochten zoveel muntstukken uit de schatkist meenemen als ze konden dragen. Ze moesten echter wel op tijd de kooi verlaten, voordat deze dichtging en de tijgers binnenkwamen.

De Sleutels van Fort Boyard was in de jaren ’90 ongekend duur om te maken, de Avro betaalde destijds 350.000 gulden per aflevering. Het format is internationaal uitgerold en dat is in sommige landen gepaard gegaan met ongelukken. Toch is De Sleutels van Fort Boyard nog in verschillende landen te zien.

Zodiak heeft het format in zijn portefeuille, wat impliceert dat in Nederland Palm Plus de productie voor zijn rekening neemt. Het is mij niet bekend welke omroep De Sleutels van Fort Boyard voor zijn rekening gaat nemen. Het zou een mooie aanwinst zijn voor het weekend van SBS 6. Hoe dan ook: wat ontzettend cool dat dit nostalgische en spectaculaire programma weer terugkeert!

Om alvast in de stemming te komen: toenmalig presentator Hans Schiffers blikt terug op Fort Boyard (met fragmenten!):

Zie ook:
- Art Rooijakkers: Fort Boyard blijft in basis hetzelfde (video)
- Art Rooijakkers en Gerard Ekdom doen Fort Boyard

29 Reacties // Reageer

29 thoughts on “De Sleutels van Fort Boyard terug op tv

  1. Jeroen

    Al jaren wacht ik op deze terugkeer!! Ik zou het geweldig vinden…

      /   Reply  / 
  2. Mandy

    Dit is echt geweldig nieuws, keek dit programma vroeger altijd.
    Kijk er echt naar uit om nieuwe uitzendingen te zien.

      /   Reply  / 
  3. Jonathan

    Fantastisch! Keek hier vroeger zo graag naar… Ik hoop dat het terug gaat komen!

      /   Reply  / 
  4. Martijn

    Echt iets voor Art Rooijakkers!

      /   Reply  / 
  5. Daan

    Ik zat gisteren nog dit programma te kijken op TV5 (frans). Leuk programma dat zeker wel terug mag keren op de buis. Zal me niet verbazen als dit de donderdagavond van RTL5 gaat versterken waar al ER en Echte meisjes staat geprogrammeerd.

      /   Reply  / 
    1. Martijn

      Dan vermoed ik eerder 1 van de zenders van sbs.

        /   Reply  / 
      1. $ Dollar Bill $

        Ze zouden het gewoon op RTL4 moeten programmeren.

          /   Reply  / 
        1. Hahaha

          $ Dollar Billnaad $ ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha

            /   Reply  / 
  6. Bart Huisman

    KAN HET SPEL ZONDER GRENZEN OOK NIET DOOR EEN COMMERCIELE PARTIJ UITGEVORD WORDEN? HET STOPTE TOEN OMDAT DIE PRODUCTIE MAATSCHAPPIJ NIET GENOEG GELD BIJ ELKAAR KREEG VAN DE VERSCHILLENDE LANDEN VOLGENS MIJ?…

      /   Reply  / 
  7. Jeroen

    Ik verwacht een doorstart op Nederland 1. Echt een programma dat te zien zal zijn buiten het WIDM seizoen. Maar RTL of SBS mag het ook uitzenden

      /   Reply  / 
  8. B.K.

    Nog nooit van gehoord. Het klinkt ook niet echt als een Publieke Omroep-programma. Weet niet of mij dit kan boeien, ik heb ook al niets met Wie is de Mol.

      /   Reply  / 
  9. Brian

    Ik denk niet dat SBS wil investeren in zo’n duur programma… zal RTL5 of Ned1 worden. Ik gok op Ned1, aangezien het een spannend programma is, maar net iets te oudbollig voor RTL5.

      /   Reply  / 
  10. janine

    waar kan ik me aanmelden? #jeugdsentiment

      /   Reply  / 
  11. Ferry

    Vet, totdat ik las dat ze het zo nodig met BN’ers moeten doen. Ik word inmiddels moedeloos van al die programma’s met BN’ers. Alsof we die nog niet genoeg zien, gun gewone mensen eens wat.

    Of zullen ze gewoon geld in moeten leggen om mee te doen zodat de productie betaald kan worden?

      /   Reply  / 
  12. Daniëlle

    Dit programma is nog van voor mijn tijd, maar het lijkt me érg leuk! Alleen vind ik het inderdaad ook leuker met gewone mensen in plaats van al die BN’ers.

      /   Reply  / 
  13. Timo

    Wow, ik maar 2 jaar te zien geweest. Ik dacht me te herinneren dit jarenlang vroeger te hebben gezien. Wat een slecht geheugen uit m’n kindertijd toch :-)
    Maar ik kijk hier zeker naar uit. Was altijd een heel vet programma. Maar jammer dat dit weer met BN-ers moet, de onbekende nederlanders zijn echt afgeserveerd aan het worden voor reality-competitie programma’s op de talentenjachten na in het reality-competitie-genre.

    Nu nog eindelijk The Amazing Race in Nederland of in een EU-co-productie maken.

      /   Reply  / 
  14. Patrick

    Briljant programma, maar wel weer een beetje sneu dat de happy few B en C sterretjes uit de Nederlandse BN-ers gelederen weer opgetrommeld worden. Tegenwoordig is het klaarblijkelijk alleen interessant als er BN-ers mee doen?

      /   Reply  / 
  15. Mirjam

    WAAROM nou weer met BN-ers? Bah! Alles voor de kijkcijfers zeker. Maar er zijn heel veel mensen fan, omdat ze het als kind keken en nu zelf heel graag mee willen doen. Naja laat ik voor mezelf spreken. Het is al jaren mijn droom om mee te doen. :(

      /   Reply  / 
  16. Mirjam

    BAH. BN-ers. Ik vind het echt stom. Kunnen we niet een petitie beginnen? “FORT BOYARD alleen met ON-ers. En anders NIET!” Ik ben voor.

      /   Reply  / 
  17. M de Jong

    Dan hoop ik wel dat ze de legendarische thema muziek behouden. Die was echt geweldig.

      /   Reply  / 
  18. Michel

    Heb het afgelopen jaar flink gezeurd om dit programma bij verschillende zenders. Ben benieuwd welke zender het gaat doen. Jammer ind dat het weer met bn’rs moet.

      /   Reply  / 
  19. Cynneke

    Leuk! Vroeger altijd gekeken en het was een superprogramma! Jammer dat het helaas weer met BN’ers moet :( Maar als het op tv komt, ga ik zeker kijken.

      /   Reply  / 
  20. Jeroen

    Art Rooijakkers en Gerard Ekdom presenteren de nieuwe editie die door NL 1 (avro) zal worden uitgezonden. Ditmaal doen iedere aflevering twee teams van vier bekende Nederlanders mee, maakte de AVRO donderdag bekend.

    Voor de opnames van de tiendelige serie reizen de kandidaten binnenkort af naar het bekende fort aan de Franse westkust. Hier wordt hun doorzettingsvermogen op de proef gesteld. Dus de reizigers op schiphol waren waarschijnlijk NIET voor WIDM..

      /   Reply  / 
    1. Herman Roggeveen Auteur

      Opnames Fort Boyard zijn pas eind deze maand….

        /   Reply  / 
      1. Jeroen

        WIDM zou ook pas in augustus opgenomen worden Herman :) . Dus zal me niets verbazen als er al een pilot is opgenomen, met Bn’ers

          /   Reply  / 
  21. Pingback: Art Rooijakkers en Gerard Ekdom doen Fort Boyard | Zappen

  22. ikke

    wie is de mol begon ook met gewone mensen en met vips kijken er toch meer mensen ja dus ik snap het wel en gerard ekdom goeie keus samen met art ik heb er zin in

      /   Reply  / 
  23. corien

    Echt supergaaf dat dit terug komt op tv. Ik zag 3 weken geleden in Frankrijk allerlei replica’s van vuurtorens enzo in een souvenirwinkeltje, ook fort Boyard stond ertussen, ik dacht toen nog “wat was dat toen leuk, die serie”

      /   Reply  / 
  24. shab-ba

    Dit is een complot team wit is zogenaamd de BOEF in aflevering 2 maar de spelen. Zijn van te voren al in geplant waarom worden die Hollanders niet met moeilijke spellen belast. Die Hollanders hadden makkelijkere spelen dan die rappers. Draai die spellen om dan zou je het zelf zien. Vooral met die dikke die heeft niets gedaan behalve met volgen. En simpele spelen kan in Nederland tegenwoordig niets eerlijk gedaan worden??? Heb een goeie baan en verdien goed maar waarom moeten deze HEREN zo gedowngraded worden.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>