Kijkcijfers zondag: Stalen zenuwen Miljoenenjacht beloond

Miljoenenjacht heeft het seizoen afgesloten met de best bekeken aflevering uit de reeks. RTL 4 mocht bijna 1,9 miljoen kijkers verwelkomen nadat er al veelbelovende promo’s waren uitgezonden. De kandidaat bij het koffertjesspel leek over stalen zenuwen te beschikken en waagde zich een eind door de koffers heen. Uiteindelijk zwichtte hij bij een bod van 811 duizend euro, een bedrag dat niet vaak wordt uitgekeerd.

Aansluitend is Kanjers van Goud uitgezonden, alleen werd vergeten deel twee uit te zenden, tot ongenoegen van Renate Verbaan, die de aflevering maakte. Het sponsorprogramma trok 351 duizend kijkers.

RTL 4 trok aan het begin van de avond al 981 duizend kijkers met Buch in de Bajes, wat het de best bekeken uitzending tot nu toe maakt. Dat terwijl de televisie in veel huishoudens gisteren leek uit te staan; slechts vier titels kwamen boven het miljoen uit.

Naast Miljoenenjacht waren dat er drie van de publieke omroep. Nederland 1 profiteerde van de ontknoping van het Eredivisie Voetbal. Om 19.00 uur zaten er 2,8 miljoen kijkers klaar, het NOS Journaal werd aansluitend door 3,2 miljoen mensen gezien. Het tweede deel van Studio Sport Eredivisie kwam uit op 2,2 miljoen kijkers. De TV Show van de Tros trok 1,3 miljoen kijkers.

Op SBS 6 ging het opnieuw niet best. Overtreders opende de primetime programmering met 693 duizend kijkers, Peter R. de Vries Misdaadverslaggever kwam deze week niet verder dan 766 duizend kijkers. Hart van Nederland bleef net onder het miljoen steken.

Op RTL 5 was de ontknoping van The Ultimate Dance Battle te zien, waar 487 duizend mensen naar keken. Jongerenzender Nederland 3 trok 397 duizend kijkers voor Van God Los, Mag Ik U Kussen kwam uit op 198 duizend kijkers en Spuiten en Slikken was goed voor 291 duizend kijkers.

Zie ook:
- Kijkcijfers zaterdag: Pau!l scoort op late zaterdagavond
- Kijkcijfers vrijdag: Liveshows HGT van start met 2,2 miljoen
- Kijkcijfers zondag: Reünie primetime topscoorder

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Kijkcijfers zondag: Stalen zenuwen Miljoenenjacht beloond

  1. arjan

    beste zappen.blog.nl

    even iets rechtzetten peter de vries was een herhaling gisteravond, waarom weet ik ook niet. zie twitter van peter de vries

    Peter R. de Vries‏@PeterRdeV

    Ja… Het is inderdaad een herhaling vanavond. Ik zit in Libanon achter voortvluchtige moordenaar aan. Volgende week weer nieuw dossier

      /   Reply  / 
  2. Sanne

    En peking express?

      /   Reply  / 
  3. Pingback: RTL gaat Unicef-docu Renate Verbaan inhalen | Zappen

  4. Pingback: Kijkcijfers vrijdag: Kroonjuwelen sluit op 573 duizend kijkers | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>