Kijkcijfers zaterdag: Lieke spe(e)lt onder het miljoen

De Stabilo Spellingstrijd heeft bij zijn eerste aflevering 790 duizend kijkers getrokken. Lieke van Lexmond blijft daarmee ruim onder het miljoen, dat doorgaans als minimale target geldt voor het zaterdagavondtijdslot. De Spellingstrijd doet het minder goed dan titels als Zie Ze Vliegen, Benidorm Bastards, Iedereen Is Gek op Jack of Wat Als!?, die op hetzelfde tijdstip werden uitgezonden. Die titels stonden echter in het hoogseizoen geprogrammeerd, terwijl Lieke het in de zomer moet doen, als er minder mensen tv kijken. Stabilo Spellingstrijd staat op 12 in de dagelijkse top 25 van Stichting Kijkonderzoek.

Een herhaling van Ik Hou van Holland trekt aansluitend 898 duizend kijkers, pas bij VI Oranje kruipt de zender boven het miljoen uit: 1,1 miljoen kijkers. VI Oranje trekt opnieuw meer kijkers dan Studio Sportzomer, gisteren goed voor 800 duizend kijkers. Van de 20 uitzenddagen staat het nu gelijkspel bij de voetbaltalkshows.

De NOS en Nederland 1 wisten wel de best bekeken titel van de zaterdag te behalen met de wedstrijd Spanje – Frankrijk, goed voor 2,7 miljoen kijkers. Ook het NOS Journaal doet het goed met 1,5 miljoen kijkers.

SBS 6 probeert met een film over pratende cavia’s de kijker voor zich te winnen, dat lukt maar mondjesmaat. G Force trekt 369 duizend kijkers. Hart van Nederland is later op de avond goed voor 741 duizend kijkers, Shownieuws trekt 697 duizend kijkers.

Zie ook:
- Kijkcijfers vrijdag: Studio Sportzomer – VI Oranje: 10 – 9
- Kijkcijfers zondag: Weer 8 miljoen kijkers nederlaag Oranje
- Kijkcijfers zaterdag: VI Oranje wint van Studio Sportzomer

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Kijkcijfers zaterdag: Lieke spe(e)lt onder het miljoen

  1. rob

    de toon van dit bericht nog al negatief,rtl scoort deze maand juist goed tegen over het voetbal.volgend week zaterdag geen voetbal dan is zien hoe het scoort maar rond de 800 duizend zal rtl best tevreden zijn lijkt me.

      /   Reply  / 
    1. Jaap

      Dit bericht gaat over de kijkcijfers van gister, niet over de score van de afgelopen maand. De zaterdagvond van RTL4 scoorde de afgelopen tijd steevast rond het miljoen, dat het nu niet zo is, is geen negativiteit maar gewoon een feit. Daarbij wordt vermeld dat er voetbal was te zien op de andere zenders.
      Voor positieve berichten over RTL kun je denk ik beter naar Mediacourant gaan, die koppen alweer met ‘een mooie start’.

        /   Reply  / 
  2. Tom

    RTL kan het beter nu van de buis afhalen en een film uitzenden. Nu al geflopt! En wat een stom spelletje..

      /   Reply  / 
  3. rob

    snap de vergelijking niet met zie ze vliegen,iedereen is gek op jack etc want dit lijkt me een veel goedkoper programma en bijna 800duizend voor een zomerprogramma wat vast bedacht is door de sponser lijkt me prima score,in juni-juli scoort rtl4 altijd minder.een vergelijking met vorig jaar juni was beter geweest of een vergelijking met wk 2 jaar terug.pas bij vioranje kruipt zender boven miljoen uit,de hh van ik hou van holland scoort toch ook prima van uit commercieel oogpunt.
    (ben verder niet op zoek naar positiefe berichten over rtl)

      /   Reply  / 
    1. Jaap

      Herhaling van IHVH scoort beneden verwachting. Vorig jaar scoorde IHVH in de zomermaanden 1,5 miljoen kijkers.
      Dat heeft het gister niet gedaan en het weer valt dat niet te verwijten…

        /   Reply  / 
      1. RTL4

        Misschien het EK????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

          /   Reply  / 
  4. rob

    1,5 was de 1e herhaling,daarna ruim een miljoen.gisteren ek we zullen zien volgende week als er geen voetbal tegen over staat.

      /   Reply  / 
  5. Pingback: Kijkcijfers zondag: VI Oranje gaat Sportzomer weer voorbij | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>