Lichte verschuivingen in vooravond bij start tv-seizoen

Waar tv-zenders tijdenlang niet tot nauwelijks iets uit durfden te proberen in de vooravond, is er dit seizoen van alles vertimmerd aan de programmering tussen 18.00 en 20.30 uur. Gisteren is het nieuwe tv-seizoen ècht begonnen. Veel mensen blijken best nieuwsgierig naar de nieuwe programma’s, al weten ze niet allemaal de kijker vast te houden.

De verrassing van gisteren was in elk geval Achter Gesloten Deuren, een nieuwe serie op Net 5 waarin waargebeurde geheimen worden nagespeeld. De matig scorende zender trok hiermee opeens 386 duizend kijkers.

Op RTL 7 ging het nieuwe dagelijkse programma RTL Sport Inside in première – maar zonder succes. Slechts 105 duizend mensen keken naar de sportvariant van RTL Boulevard. Aansluitend werd Stop Politie uitgezonden waar 226 duizend mensen op afstemden.

Topscorers als De Wereld Draait Door en Goede Tijden Slechte Tijden keerden gisteren terug van hun zomerstop. Naar het Vara-programma keken 882 duizend kijkers terwijl maar liefst 1,8 miljoen mensen naar GTST kijken. De eerlijkheid gebiedt wel te zeggen dat DWDD doorgaans wat aanlooptijd nodig heeft voordat de scores weer ruim boven het miljoen uitkomen.

SBS 6 startte twee weken terug zijn nieuwe vooravond al op. De Gemene Deler weet zich nog niet staande te houden om 20.00 uur, gisteren keken er slechts 190 duizend mensen naar de show. The Price Is Right opende vorige week onder de 200 duizend kijkers maar lijkt al iets op te krabbelen, gisteren keken er volgens Stichting Kijkonderzoek 259 duizend mensen.

Op RTL 5 is het eveneens vechten om de kijker. Topchef tegen Sterrenchef kwakkelt rond de 150 duizend kijkers, net als Oh Oh Europa.

Nederland 1 blijft prima scoren. De Tros moet nog even wachten met nieuwe afleveringen van Lingo, maar het programma over de Paralympische Spelen scoort intussen uitstekend. De docusoap om half acht doet het wat minder, maar het NOS Journaal blijft sterk overeind met 1,6 miljoen kijkers. Ook RTL 4 lijkt zich goed staande te houden.

Veel kijkers hebben een vast patroon in de vooravond, nieuwkomers moeten dus meestal een lange adem hebben om een plekje te veroveren. Tegelijkertijd leert de ervaring dat zenders steeds sneller ingrijpen. Het zijn zodoende spannende tijden voor de vele nieuwkomers.

Zie ook:
- Fort Boyard minder sterk uit startblokken
- RTL 7 wurmt zich tussen volle vooravond met Sport Inside
- Oh Oh Europa nieuw in vooravond RTL 5
- Beau gaat strijd aan om 20.00 uur: De Gemene Deler
- Net 5 gaat geheimen blootleggen in vooravond
- Net 5 hoopt kijker te winnen met docusoap over vierling

1 Reacties // Reageer

One thought on “Lichte verschuivingen in vooravond bij start tv-seizoen

 1. Sven

  Ook de vooravond van RTL8 flopt voorlopig.
  Tussen 16:45 en 18:10 scoort het best goed met Telekids, Hoe schoon is.. en The Bold, maar daarna……….
  Ook na de film doet Dr Phil het slechter dan voorheen in de vooravond.
  Gaat dit nog aantrekken voor RTL8, Ik ben bang van niet.

    /   Reply  / 
 2. Pingback: Net 5 zet eeneiïge vierling op kamers en maakt docusoap | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>