Kijkcijfers vrijdag: The Voice of Holland eindigt met klapper

De finale van The Voice of Holland heeft gisteren 3,4 miljoen kijkers naar RTL 4 getrokken. De eindstrijd tussen Johannes, Leona, Floortje en Ivar is daarmee de best bekeken aflevering uit dit seizoen. Leona ging er uiteindelijk met de winst vandoor, zij krijgt het platencontract en de auto. Wel doet de score onder voor de finales van de eerste twee reeksen, die respectievelijk 3,7 en 3,6 miljoen kijkers trokken.

The Voice of Holland hielp RTL 4 weer stevig in het zadel op de vrijdag. Goede Tijden Slechte Tijden kwam volgens Stichting Kijkonderzoek uit op 2,1 miljoen kijkers terwijl de semi-live uitzending Van der Vorst Ziet Sterren 1,6 miljoen kijkers trok.

De finale-avond lijkt vooral Nederland 1 in de wielen te hebben gereden. Het NOS Journaal moest genoegen nemen met 1,6 miljoen kijkers, een herhaling van Flikken Maastricht bleef steken op 972 duizend kijkers. Kanniewaarzijn dook onder het miljoen: 898 duizend kijkers.

SBS 6 koos er voor de film The Dark Knight uit te zenden, waar 433 duizend kijkers voor waren te porren. De Batman-film had wel tot gevolg dat Hart van Nederland pas om half twaalf begon. En dus maar 506 duizend kijkers trok. Een late Shownieuws was er niet.

Vrijdag met Vrienden van Eva Jinek kwam deze week niet verder dan 238 duizend kijkers, ondanks de lead-in van De Wereld Draait Door met 1,1 miljoen kijkers.

Zie ook:
- Kijkcijfers zondag: Ruim half miljoen finale SYTYCD
- Kijkcijfers zaterdag: Paul de Leeuw blijft boven miljoen
- Kijkcijfers vrijdag: Scores The Voice of Holland lopen op

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Kijkcijfers vrijdag: The Voice of Holland eindigt met klapper

  1. Dennis

    Leona is de terechte winnares!

      /   Reply  / 
  2. Sam

    Als je Leona 50% van het programma in beeld ziet en dat ze vaak bij de filmpjes de voice-over heeft. Ja, bij de Voice kunnen ze goed het publiek bespelen. Trijntje die ‘heel verbaasd’ was dat haar vroegere achtergrondzangeres meedeed. Ik hoor echt wel dat ze kan zingen, maar het is gewoon een alledaagse stem die we al kennen(Edsillia/Trijntje/Tina Turner), persoonlijk ben ik al geen fan van deze zangeressen. Ik heb veel meer met de stemmen van Sandra, Ivar en Floortje die veel meer eigen zijn. Meneer De Mol en Trijntje hebben al van tevoren bedacht dat ze het zo wilden laten verlopen. Sandra had van mij in de finale moeten staan, ze haalt niet voor niks allemaal gouden platen en één platina. Voor mij is Sandra de Voice of Holland, Leona horen we waarschijnlijk niks meer van ;) !!

      /   Reply  / 
    1. Joop

      Tina Turner een alledaagse stem. Hahaha

        /   Reply  / 
  3. rsw

    Gezien de voorgaande cijfers van de jury en het downloaden van de muziek lijkt het me toch logisch dat Sandra de terechte winnares is. Haar stem ( the voice) herken je uit duizenden. Leona heeft een goede stem maar zal je niet snel onderscheiden van andere goede zangeressen. Ze heeft geen unieke stem. Daar gaat het toch om in the Voice of Holland!!

      /   Reply  / 
  4. RJ

    Had dan gestemd op Sandra, als jullie haar zo geweldig vinden. Klagen achteraf, daar is iedereen heel goed in.

      /   Reply  / 
    1. sem

      Helemaal mee eens!!

        /   Reply  / 
  5. TC

    Muziekliefhebbers doen gewoon een download en doen niet aan televoting. Dat de kids hun beltegoed laten opslurpen is misselijk makend. Het aantal downloads is m.i. bepalend voor het nivo van waardering voor de uitvoerend artiest. Sandra is by far TVOH.

      /   Reply  / 
    1. Joop

      Een gouden plaat is 10.000 verkochte singles. Dat aantal verbleekt bij het aantal stemmen dat bij een talentenjacht als TVOH wordt uitgebracht.

        /   Reply  / 
  6. samantha

    sandra komt er wel dus waar maken jullie druk om .

      /   Reply  / 
  7. lol

    omg jullie weten echt niks… zeurpieten -..-

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>