Kijkcijfers zondag: Sunday Night Fever zakt verder weg

Alle reuring en commotie ten spijt is het Sunday Night Fever niet gelukt het tij van dalende kijkcijfers te keren. Gisteren registreerde Stichting Kijkonderzoek 664 duizend kijkers voor het zondagavondprogramma en dat zijn er opnieuw flink minder dan de week ervoor. Afgelopen week werd vooral het lage niveau van de kandidaten uitgelicht wat bepaald geen reclame was voor de talentenjacht. RTL 4 legde het in dat tijdslot af tegen Nederland 1, SBS 6 en Nederland 3, waar op hetzelfde moment meer kijkers waren te vinden.

Nederland 3 scoorde met de kick-off van Serious Request, waar 882 duizend mensen op afstemden. SBS 6 wist 888 duizend kijkers te charmeren met Overtreders terwijl Nederland 1 in het zadel werd geholpen door de ijzersterke vooravond op zondag met Studio Sport Eredivisie (3,2 miljoen kijkers) en het NOS Journaal (2,7 miljoen kijkers). De Reünie opende de primetime programmering vervolgens op 2,3 miljoen kijkers, Ivo Niehe mocht aansluitend 1,8 miljoen kijkers verwelkomen voor zijn TV Show.

RTL 4 scoorde eerder wel met Life4You (807 duizend kijkers) en later op de avond behaalde Miljoenenjacht zelfs de beste score van dit seizoen, slechts enkele ogen kijkers verwijderd van de 2 miljoen kijkers.

SBS 6 blijft het moeilijk hebben op de latere zondagavond, waar het ooit heer en meester was. Peter R. de Vries Misdaadverslaggever moest gisteren genoegen nemen met 901 duizend kijkers. Op zusterzender Net 5 behaalde een kerstspecial van Grenzeloos Verliefd 435 duizend kijkers.

Zie ook:
- Kijkcijfers zaterdag: Let’s Get Married achter Pau!l en SBS
- Kijkcijfers vrijdag: The Voice duikt onder 3 miljoen kijkers
- Kijkcijfers zondag: Roemloos afscheid Peter R. de Vries

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Kijkcijfers zondag: Sunday Night Fever zakt verder weg

  1. Jan Willem

    Ik heb gekeken naar de kandidaten en de zang valt echt heel erg tegen! Als mensen zo vals zingen dan hoef je niet naar die musical te gaan. Is het eigenlijk al zeker dat die musical er komt, met zulke tegenevallende kandidaten?

      /   Reply  / 
  2. Iris

    Ik vind het irritant dat ze Joey zo in het favoriete “hokje” duwen. Bij life4you werd dat weer even benadrukt. Ik ben persoonlijk nog niet overtuigd van hem. Hij is wel de beste, maar hij moet ook nog beter. Ik wil hem nog wel een flitstende dans zien doen en dan tegelijk zingen. Ben benieuwd hoe zijn stem dan klinkt.

      /   Reply  / 
  3. Martijn

    Volgende week ook weer een liveshow van sunday Night Fever op 1ste kerstdag. Dat gaat dus zeker onder de 400.000
    Ik denk dat ze beter gewoon kerst kunnen gaan vieren, want dit is natuurlijk kansloos.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>