Kijkcijfers zaterdag: Koninkrijksconcert aan kop

foto: BNNNederland 1 is de grote winnaar op zaterdagavond geworden met het Koninkrijksconcert. Naar het anderhalf uur durende amusement kijken dik 1,7 miljoen mensen, waardoor de verdeling op zaterdag eens heel anders is dan in voorgaande weken. Met name RTL 4 moet het ontgelden.

De eerste liveshow van Holland’s Got Talent komt uit op 1,4 miljoen kijkers, eenderde minder dan wat de afgelopen auditierondes noteerden. Ook Volgende Week gaat onderuit en komt uit op 740 duizend kijkers.

Het Koninkrijksconcert is gepresenteerd door Ruben Nicolai. Eerder op de dag zendt de NOS ook al festiviteiten ter ere van de 200-jarige viering uit. De landing van Willem I trekt ‘s ochtends 482 duizend kijkers, terwijl de viering in de Ridderzaal uitkomt op 391 duizend kijkers.

Naast Nederland 1 doet ook Nederland 3 goede zaken. Het Junior Songfestival is goed voor 610 duizend kijkers terwijl de Top 2000 Quiz 546 duizend belangstellenden trekt.

Verliefd op Ibiza komt halverwege het seizoen uit op 459 duizend kijkers terwijl Welkom bij de Kamara;s is weggezakt tot 394 duizend kijkers. Komt een Man bij de Dokter staat wel in de dagelijkse top 25 van Stichting Kijkonderzoek met 599 duizend kijkers. Opmerkelijk is de herhaling van Beter dan het Origineel, dat op de late avond 334 duizend kijkers trekt, meer dan de helft van wat het bij de eerste vertoning op woensdag deed.

Schermafbeelding 2013-12-01 om 12.03.25

Zie ook:
- Kijkcijfers vrijdag: Minder kijkers The Voice
- Kijkcijfers zondag: Pas Oplichters blijft onder miljoen
- Kijkcijfers: Verliefd op Ibiza zakt onder half miljoen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>