2 miljoen kijkers Dag van Nationale Rouw

mh17De Dag van Nationale Rouw is gisteren massaal gevolgd via de televisie. De 4,5 uur durende registratie van de NOS is door gemiddeld 2 miljoen mensen bekeken, meldt Stichting Kijkonderzoek. Dit gaat dan om zogeheten thuiskijkers, mensen die op kantoor meekeken zijn in deze cijfers niet meegerekend. Het NOS Journaal om 20.00 uur trok 3 miljoen kijkers, een zeldzaam hoge score in de zomermaanden.

Van de programmering in de tv-gidsen klopte niet veel meer, zo begon EénVandaag pas na het Acht Uur Journaal. Daar keken 1,9 miljoen mensen naar.

RTL 4 begon om 15.30 uur met extra nieuwsuitzendingen. Het Half Acht Nieuws duurde vervolgens een uur en trok 726 duizend kijkers. RTL Boulevard, dat werd uitgezonden om 20.30 uur, trok 636 duizend kijkers.

SBS 6 zette zijn anker Hart van Nederland in vanaf 15.30 uur. De zender is daarmee vooral sterk in de late avond en dat vertaalde zich ook terug in de kijkcijfers; de best bekeken uitzending was om 22.30 uur met 806 duizend kijkers.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>