Televizier-ring 2006: lange zit met terechte winnaars

Lama'sPoeh, wat een lange zit, zo’n uitreiking van de Televizier-ring. Slechts vier prijzen uit te reiken en daar toch anderhalf uur voor uittrekken. Dat betekent vooral heel veel uitrekken. Tot drie maal toe alle nominaties (een filmpje van al snel drie minuten), een grappig bedoeld filmpje waarin een gepersifleerde Gerard Joling het televisiejaar doorneemt, een Marco Borsato-persiflatie die het kunstschaatsen op de hak neemt en een dansintro dat zo lang duurt dat het publiek in het Muziekgebouw aan het IJ al blauwe handen heeft van het klappen bij de opening. Afijn, het mocht de pret allemaal niet drukken voor de winnaars.
Want als beste televisievrouw werd Yvon Jaspers gekozen, die in de Televizier-ster toch vooral erkenning voor Boer Zoekt Vrouw zag. Daar denkt de jury heel anders over, want volgens hun criteria deed dat programma helemaal niet mee omdat er het afgelopen tv-seizoen geen uitzending van was. Het publiek besloot anders en koos dus stiekem toch voor Boer Zoekt Vrouw. Ten koste van Anita Witzier, die haar zesde nominatie op rij opnieuw niet wist te verzilveren.

Nog een ‘achterdeur-winnares’: SBS-ster Tooske Ragas. Zij ontving de Gouden Stuiver voor het Avro Junior Songfestival, dat zij in 2005 nog presenteerde. In deze categorie waren ook Het Jeugdjournaal en Het Klokhuis genomineerd, ook niet voor het eerst als ik mij niet vergis.

Mathijs van Nieuwkerk en Patrick Lodiers bleken kansloos tegenover Paul de Leeuw, die de Televizier-ster voor beste televisieman in 1999 ook al won. Dit keer liet hij de ster door Adje ophalen, omdat hij geen waarde hecht aan de frauduleuze publieksprijs.

Het ging natuurlijk allemaal om de Televizier-ring voor het beste televisieprogramma. Dancing with the Stars ging lange tijd aan kop gedurende de uitzending en het dansprogramma maar verzilverde de nominatie niet. BNN ging er met de prijs vandoor voor De Lama’s. Het programma waar ik in elk geval het hardst om lach van de drie genomineerden.

En zo gingen alle prijzen naar de publieke omroep, en bleven RTL en Talpa met lege handen achter.

Zie ook:
- Radioactive: Evers Staat Op wint Gouden RadioRing 2006
- Gooische Vrouwen favoriet voor Televizier-ring
- Televizier voorspellen: beste tv-programma
- Televizier voorspellen: beste televisieman
- Televizier voorspellen: beste televisievrouw

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Televizier-ring 2006: lange zit met terechte winnaars

  1. Jeroen

    Vond dat filmpje van Joling wel heel grappig… vond de genomineerden overigens wel erg publieke omroep-gericht, alleen voor de televizierring zelf waren ook programma’s van commerciele zenders genomineerd.
    Presentatie vond ik ronduit slecht, met veel versprekingen.. en de uitreiking door Paul Verhoeven ging ook niet vlekkeloos..
    Maar verder was het wel lachen :)

      /   Reply  / 
  2. Anonymous

    Gezellig, het jaarlijks Publieke Omroep prijzen feestje. Triest dat er zo weinig commerciele programma’s waren genomineerd. SBS moet zich schamen, niet eens één!

      /   Reply  / 
  3. Rik

    Ik heb echt een hart voor de publieke omroep, maar echt iedereen die ik ken incl. mezelf vond dat Gooische Vrouwen moest winnen. Maar goed, dat is blijkbaar een programma dat meer bij de deskundigen in de smaak valt. Jammer. Dit is na Gewoon Jan Smit weer echt een programma van ‘het volk’. En daar is de prijs ook van. Ach, ik gun het ze ook wel. Blijkbaar terecht dus. Ik hoop dat Gooische Vrouwen weer een Gouden Beeld wint. In die uitslag kan ik me beter vinden…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>