Gooische Vrouwen terechte winnaar Televizier-ring; gala weinig oubollig

Ze zijn weer uitgereikt, de prijzen van het Gala van de Gouden Televizier-ring. Gooische Vrouwen stond bij elke tussenstand voorop en kreeg uiteindelijk de Gouden Televizier-ring, na vier keer genomineerd te zijn. Yvon Jaspers werd als verwacht beloond met de Zilveren Televizier-ster bij de vrouwen, Ruben Nicolai won verrassend genoeg bij de mannen en Lieke van Lexmond wordt beschouwd als het aanstormende talent. Bij de Gouden Stuiver louter meervoudig genomineerden, het Jeugdjournaal heeft die nominatie nu eindelijk verzilverd.

Niet zo oubollig
De show an sich viel me alles mee. Chantal Janzen deed het hartstikke goed met veel gevatte grapjes en ook wat ingestudeerd werk. Maar de oubolligheid was ver te zoeken, iets wat in het verleden zeker geen zeldzaamheid was. Alleen het optreden van Simone Kleinsma met een compilatie van tv-tunes was erg ‘jaren ’90 Avro’ en had wat mij betreft overgeslagen kunnen worden, hoe zeer ik Simone ook bewonder.

De filmpjes door Alex Klaassen waren ronduit hilarisch, hoe hij als typetje stemmen wierf voor de genomineerden van de Televizier-ring. De persiflage op mol Jon van Eerd was meesterlijk en erg goed benaderd.

Lucretia

Dan was er nog het optreden van Wendy van Dijk als Lucretia Martina. Haar ingestudeerde grappen leken niet helemaal uit de verf te komen, eentje is er zelfs rechtsteeks uit Ushi & Dushi gekopieerd. Maar Lucretia deed het dan weer een stuk beter dan Yolanthe Cabau van Kasbergen, die echt niets had te melden bij haar uitreiking.

TV Moment van het Jaar
Wat ik wel raar vond: het top 10-overzicht met de meest opvallende/leuke/gewaardeerde fragmenten van het afgelopen jaar. Dat maait regelrecht het gras voor de voeten weg van Het TV Moment van het Jaar, dat heel geslaagde programma over een jaar televisie, waar de publieke omroep zo lang naar heeft gezocht. Daar zal vast nog wel een pittig gesprek over gevoerd worden.

Terechte winnaar
Dat Gooische Vrouwen uiteindelijk wint, vind ik wel erg leuk. Heel erg verdiend ook, fantastische serie. En hoewel ik Boer Zoekt Vrouw ook graag kijk, zou het toch raar zijn als de felbegeerde prijs naar een serie specials gaat en niet het eigenlijke programma. Boer Zoekt Vrouw moet volgend jaar maar winnen dan.

Het is voor het eerst sinds 2004 dat een programma van de commerciële televisie de Televizier-ring wint. In totaal is de prijs zeven keer naar een commerciële partij gegaan.

Zie ook:
- Het is weer zo ver: Gouden Televizier-ring Gala 2009
- Bert van der Veer: Televizier-ring wordt avond van Yvon Jaspers
- Column Bert Brussen: Vooruitzien – Televizierringgala
- Eindelijk nominatie Televizier-ring Boer Zoekt Vrouw
- Gouden Televizier-ring: top 10 genomineerden

25 Reacties // Reageer

25 thoughts on “Gooische Vrouwen terechte winnaar Televizier-ring; gala weinig oubollig

  1. Joran

    Had niet verwacht dat Ruben beste man zou winnen.
    Lieke vind ik niet terecht, jammer zelfs, het gaat om een talent, de geloofwaardigheid gaat hierdoor voor mij omlaag. Valerio heeft zeker meer talent.
    Had meer verwacht van ‘de nieuwe hit sensatie’ Monroe, ze hadden niet meer dan een achtergrond opvulling en zongen niet eens live! Ook jammer dat de microfoon van ‘Vlinder’ (gooische vrouwen) hiet niet optimaal deed.
    Opzich een geslaagd gala, maar niet het beste.

      /   Reply  / 
  2. Tino

    Verdiend voor Gooische Vrouwen, maar had liever Wie is de Mol zien winnen.

      /   Reply  / 
  3. Laila

    DIK en DIK verdiend voor Gooische Vrouwen! WIDM had ook mogen winnen, maar Gooische Vrouwen had toch mijn voorkeur!

      /   Reply  / 
  4. Mart

    Geweldig om te zien hoe blij het team van Gooische vrouwen was, en terecht. Eigenlijk had Linda natuurlijk ook de zilveren televisiester moeten winnen.
    Ruben Nicolai is waarschijnlijk zo populair dat hij zelfs met niks doen nog de ster had gewonnen.
    Lieke vond ik overigens zeer terecht. Vind persoonlijk dat ze meer heeft dan een Nicolette van Dam. Hopelijk zorgt deze winst ervoor dat ze meerdere programma´s mag gaan presenteren voor rtl.

      /   Reply  / 
    1. erwin

      linda vindt ik helemaal niks, laat staan gooise vrouwen,yvonne had moeten winnen, die doet het leuk , iets waar linda nog veel van kan leren, chantal is uit samen met wendy de golddigger, samen met leotien een mooi stel wie de rijkste man aan de haak kan slaan.

        /   Reply  / 
  5. Mart

    Was inderdaad wel een appart moment dat de zaal muis stil was toen wendy daar stond. Toch wel een kleine afgang vond ik het.

      /   Reply  / 
  6. Richard

    Idd, wat een afgang voor Wendy, en ik vond de show WEL oudbollig! Ook jolanthe kreeg bijna geen applaus, wat uiteraard terecht was ;)

      /   Reply  / 
  7. MichaelJC

    Gefeliciteerd met de primeur! Als eerste in Google Nieuws.

      /   Reply  / 
  8. el-g

    vond de show slechter dan vorig jaar! Chantal d’r (ingestudeerde) grappen sloegen niet echt aan. Jammer van Dushi, vond het wel leuk maar sloeg als een dood glas bier aan in Carre. Yolanthe was ook niet een succes en wat hadden Irene en Yvonne toch lelijke jurken aan! gelukkig maakte Gooische Vrouwen op het einde een hoop goed! Linda in tranen en zag zelfs Erland met vochtige ogen…

      /   Reply  / 
  9. Magnetron

    Au, Wendy was wat pijnlijk. Trouwens die top 10 was vorig jaar ook gewoon tijdens de uitreiking.

      /   Reply  / 
  10. Richard

    @ el-G je haalt de woorden uit mijn mond. Vond deze avond ook slechter dan vorig jaar

      /   Reply  / 
    1. Mart

      Maar Chantal deed het wel weer geweldig.

        /   Reply  / 
      1. aaron

        Geweldig ?, Allemaal ingestudeerde grappen, van kijk mij nouw grappig zijn alleen maar omdat ze vorig jaar één goede grap maakte !

          /   Reply  / 
      2. Tom

        Als je met geweldig verschikkelijk slecht bedoeld dan ja…

          /   Reply  / 
      3. erwin

        chantal denkt dat ze onmisbaar, grappen die niet aanslaan blablabla, linda de mol net zo.
        wendy moet nog een hoop leren, en van kasbergen laten we het daar maar niet over hebben.
        allemaal golddiggers.

          /   Reply  / 
  11. Christel

    Vond het inderdaad beetje een afgang voor Wendy..totale stilte na elke grap! Wel leuk en verdiend voor Gooische vrouwen, maar met het stemmen ging geloof ik veel mis..eerst geen reacties terug,,en een half uur na de uitzending krijg ik alles achter elkaar!Niet echt geloofwaardig…Sommige grappen vielen geloof ik ook een beetje verkeerd..Maar boer frans was wel erg grappig, we lagen in een deuk:D Wie is de mol en Boer zoekt vrouw had ik het eigenlijk ook wel gegund..Maarja, misschien volgend jaar ;)

      /   Reply  / 
    1. Mark

      Heb 2 keer gestemd op Gooische Vrouwen en beide keren binnen 30 seconden de bevestiging ontvangen.

        /   Reply  / 
      1. Christel

        Dan zal het wel aan mijn mobiel liggen;) Dat hoop ik tenminste..zou wel zo eerlijk zijn..

          /   Reply  / 
  12. Tom

    Ik vond Wendy echt grappig maar om de een of andere reden reageerde het publiek niet…Chantal was verschrikkelijk…mijn oren begonnen al te bloeden tijdens het openings nummer…VALS…dat Gooische Vrouwen op het eind won maakte wel veel goed hoor.

      /   Reply  / 
  13. Marielle

    Hoewel ik ik het de makers van Wie is de Mol ook van harte gegund had, zeer dik verdiend voor cast, crew schrijvers etc van Gooische Vrouwen: een betere afsluiting hadden ze zich pal na de slotaflevering niet kunnen wensen.
    De prijs voor Ruben Nicolai vond ik enerzijds wel verrassend, maar hij is (zelfs na het stoppen van de Lama’s en de geflopte programma’s tot nu toe) nog steeds enorm populair. Bij Matthijs van Nieuwkerk is er toch geen ruimte meer op de bekende plek voor nog meer veren. Wel jammer voor Johnny de Mol, maar ik gun het Ruben Nicolai ook wel.
    Ik ben het wel eens met degene die zei dat hij de prijs voor Lieke van lexmond ongeloofwaardig vond. De andere twee genomineerden zijn nl echt talenten, maar het blijft natuurlijk een pulieksprijs
    Ik heb het gala niet echt gezien, want dat vind ik meestal toch niet interessant. Een beetje kinderachtig, maar ik ben stiekem blij dat Boer zoekt Vrouw niet gewonnen heeft. Hopelijk volgend jaar meer geluk voor Wie is de Mol.

      /   Reply  / 
    1. Mike

      Je noemt Valerio een talent? Nou, die mogen ze meteen van de buis halen en in een bejaardetehuis planten. Wat is hij vervelend!

        /   Reply  / 
  14. Tino

    Moest eigk best wel lachen om Wendy. Had eigenlijk het idee dat veel mensen in de zaal niet doorhadden dat zij het was.

      /   Reply  / 
  15. Bommeltje

    Ik ben best benieuwd naar Wendy’s nieuwe programma, morgen komt het toch?

    Anders kijk ik het binnenkort (als ik het zelf wil) wel op http://www.hebikietsgemist.nl of zo’n soort site!

      /   Reply  / 
  16. Pingback: Ushi & Dushi op naar de 2 miljoen kijkers? | Zappen

  17. Pingback: Helaas, het TV Moment van het Jaar komt niet terug | Zappen

  18. Pingback: Willemijn definitief niet in Gooische Vrouwen-film | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>