Willemijn definitief niet in Gooische Vrouwen-film

De Gooische Vrouwen-film wordt definitief opgenomen zonder het karakter Willemijn Lodewijckx. Dat meldt Evert Santegoeds op Radio 538. Weliswaar is actrice Annet Malherbe bereid om nog één keer in de huid van Willemijn te kruipen. Maar de schrijvers lukt het niet om Willemijn en ‘opvolger’ Roelien Grootheeze in één verhaal te verenigen.

Annet Malherbe was de eerste drie seizoenen te zien in de Talpa-serie toen ze genoeg had van haar alter ego. Ze was bang nooit meer van het typetje af te komen. In de serie kwam Willemijn door een bom om het leven. Kort daarna vonden de drie vriendinnen in Roelien een nieuwe vriendin – die later trouwde met Evert, de weduwnaar van Willemijn.

Het was zodoende onmogelijk een serie te maken die ergens in de tussentijd zich afspeelde of zelfs voordat de Morero’s naar Het Gooi kwamen. Op die manier waren Roelien en Willemijn niet in één verhaal te plaatsen. De schrijvers wilden niet werken met flashbacks.

Wat nog wèl zou kunnen, is dat Annet de rol gaat spelen van Willemijns (tweeling)zus. Al is zo’n oplossing wel een beetje soap-achtig, terwijl Gooische Vrouwen kwalitatief beter te boek staat. Volgens eerdere berichten zou de film rond december in de bioscopen te zien moeten zijn.

Zie ook:
- Gooische Vrouwen terechte winnaar Televizier-ring; gala weinig oubollig
- De allerlaatste Gooische Vrouwen; remigratie van de Morero’s?

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Willemijn definitief niet in Gooische Vrouwen-film

  1. Jeff0

    Jammer! Maar ben wel benieuwd naar de film.

      /   Reply  / 
  2. Rtd

    Hoeso niet…. Roelien was al een paar keer in beeld geweest voordat willemijn dood ging…

    ze was die honden trainer van die hond van Cherryl….

    Moet iets op te bedenken zijn!

      /   Reply  / 
    1. Jeff0

      Dat ze de hondentrainer was, was in seizoen 4, toen was Willemijn al dood.

        /   Reply  / 
  3. Rein

    tja Willemijn is dood… je kan haar moeilijk tot leven wekken en toch geloofwaardig blijven…

      /   Reply  / 
  4. aj

    Willemijn kan toch de verteller zijn?

      /   Reply  / 
  5. Tessa

    Raar dat Ze daar nu pas achterkomen.. Ik had dit al maanden geleden bedacht. Toch jammer want Roelien is echt een saai poep personage.

      /   Reply  / 
  6. Lina@

    Ze kan toch gewoon als geest ofzo in hun dromen een guest apparence maken? :P

      /   Reply  / 
  7. B.K.

    Ik hoop echt dat ze de zus van Willemijn wil gaan spelen. Die ‘zus’ zag je ook tijdens haar begrafenis, zei verder niets. Ze moet alleen als ze dat doet niet teveel op Willemijn gaan lijken, dan krijg je een beetje een raar beeld als ze bijvoorbeeld met Evert een scène speelt.

      /   Reply  / 
  8. Chantal

    Er is na de cliffhanger met de bomaanslag in seizoen 3 natuurlijk nooit een scene geweest waarin we daadwerkelijk het lijk van Willemijn gezien hebben, dus wat dat betreft is alles nog mogelijk.In interviews met Annet malherbe na GV had ik het idee dat ze ook echt wel klaar was met Willemijn, maar als ze een interssante verhaallijn voor haar bedenken weet je het natuurlijk noot. Ben een groot fan van haar, maar vond Roelien ook een goede aanwinst en/of vervanging. Wat er ook gaat gebeuren, ik verheug me op de film (alhoewel ik ook wel vind dat de serie op het goede moment gestopt is).

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>