Luxeprobleem: Teveel grappen voor 3de serie De TV Kantine

De TV Kantine keert dit najaar alweer terug bij RTL 4. De sketch-comedy was enkele maanden terug opnieuw een doorslaand succes en werd zelfs beloond met een Beeld en Geluid Award. Straks maken Carlo en Irene mogelijk kans op de prestigieuze Televizier-ring, eerst zijn de twee nog druk met de opnames van de derde serie. Reeks vier staat intussen met potlood in de schema’s voor april/mei, opnieuw gesandwicht tussen X Factor. Het team achter De TV Kantine is uitgebreid, wat de serie naar een nog hoger niveau moet gaan trekken.

Voorheen schreef Boszhard alle scenario’s zelf samen met zijn vriend/eindredacteur Herald Adolfs, daar heeft hij nu versterking voor gekregen. “We hebben twee schrijvers: Simone Wiegel en Marjolein Algera. Eentje werkte al mee aan Gooische Vrouwen en de ander aan Goede Tijden Slechte Tijden. Marjolein was vorig seizoen al te zien als de secretaresse van John de Mol. Ze weet precies hoe de productionele kant in elkaar steekt en dat is een voordeel bij het schrijven. Beide waren meteen enthousiast. Waar ze bij andere series ergens naar toe moeten werken, kunnen ze hier lekker snel schrijven.”

Boszhard en zijn vriend maken nu eerste opzetjes, die gaan naar het schrijversduo die er weer feedback op geven en nieuwe dingen toevoegen. “Er komen zo veel grappen bij, we kunnen gaan turven anders wordt het teveel. Dat is luxe.” In een aflevering van een half uurtje is ruimte voor elf sketches. Te weinig om echt een uitgediept verhaal te kunnen vertellen, maar volgens Boszhard genoeg om elke aflevering een rode draad mee te geven. Eentje verklapt hij er alvast: Jouw Programma Mijn Programma, waarin de sterren elkaars programma’s uitwisselen.

In het afgelopen seizoen zijn veel oude tv-series gepersifleerd, zoals Schone Schijn, The Nanny, Allo Allo en Golden Girls. “Dat vonden mensen heel leuk omdat het zo herkenbaar was. Allo Allo en Schone Schijn komen zeker terug”, verklapt Boszhard. Met als nieuw element dat er naast de vertrouwde gezichten van vorig seizoen, ook nieuwe types aan de cast zijn toegevoegd die gespeeld worden door BN’ers. Ook zullen andere series onder handen worden genomen.

Natuurlijk zijn er dit seizoen ook nieuwe typetjes, zoals Henkjan Smits, Jan Smit, Andre van Duin, Joke Bruis, Sylvie van der Vaart, Rene van der Gijp, Simone Walraven, Frans Molenaar en Marlies Dekkers. Staan de bekende Nederlanders inmiddels in de rij om mee te werken? “Nou, dat valt erg mee. Je moet het ook maar kunnen. Gordon, Paul de Leeuw en Chantal Janzen weten precies wat er van ze verwacht wordt. Dat werkte erg goed. En ook Matthijs van Nieuwkerk ging heel soepel.”

Zenderbaas Erland Galjaard is erg blij met De TV Kantine, dat hij dit seizoen dus twee keer laat terugkomen. “Het programma is zo sterk. Dat het bijzonder werd, wisten we vooraf. Maar het is de vraag of het ook wordt opgepikt, daarom zochten we een goede lead-in. Samen met Carlo hebben ze in de schema’s gekeken, leuk werk. Uiteindelijk kwamen we bij de break van X Factor uit. Wat er zo leuk is aan De TV Kantine? De typetjes zijn sterk, maar er zit ook een comedy-gevoel in. Het zijn niet alleen maar scenes en typetjes achter elkaar. Ik blijf er om lachen, zelfs als ik het voor de derde of vierde keer zie.”

Zie ook:
- Primeur WK-hit Holland Is… in De TV Kantine
- Sterren in de rij voor rolletje in De TV Kantine
- Het Groot Dictee der Nederlandse Taal in De TV Kantine
- Typetjes in tweede serie De TV Kantine nog beter gelukt
- Gastrollen De Leeuw en Van Nieuwkerk in De TV Kantine

12 Reacties // Reageer

12 thoughts on “Luxeprobleem: Teveel grappen voor 3de serie De TV Kantine

  1. rob

    vrag Herman.
    3 serie komt tussen de live shows van the voice in nov/dec ??

      /   Reply  / 
    1. Martijn

      Ja,’De tv kantine’ zit inderdaad tussen de show en de uitslag van ‘The voice of holland’.

      Denk dat het zo’n 6 afleveringen betreft als ik zo de agenda natrek. 12 nov begint het namelijk. Waarschijnlijk dus ook 6 liveshows van the voice.

        /   Reply  / 
  2. B.K.

    Leuk interview Herman. Vond het leuk om te lezen. Goed dat je het toch nog min of meer uit je hoofd kon doen.

    Wel heb ik toch nog een foutje ontdekt volgens mij. Hier staat dat de ene schrijfster aan Gooische Vrouwen werkte en de andere aan GTST. Volgens mij werkt Simone Wiegel zelf aan beide series. Marjolein Algera was alleen actrice en schreef niet voor eerdergenoemde series.

    Toen bekend werd dat Marc-Marie in de jury van Popstars zou komen te zitten, wist ik het al zeker: de TV Kantine gaat de nieuwe jury persifleren. Nu ik de namen Henkjan Smits en Simone Walraven zie, weet ik wel zeker dat ze die gaan doen. Marc-Marie en Maurice kan Carlo al perfect, dus het wordt nu al een sterke scene. ‘Gewoon’ doen zoals ze toen bij X Factor-jury deden: in meerdere delen opnemen, dan aan elkaar plakken.

      /   Reply  / 
  3. Henk

    Ik vond Seizoen 2 echt zooo slecht.
    Het is goed dat er andere mensen gaan mee schrijven, want de grappen waren echt slecht vorig seizoen..

      /   Reply  / 
  4. mark nijmegen

    luxeprobleem dat er te veel grappen zjin ??? Zo opgelost, haal lle niet leuke grappen eruit en je hebt.. opes.. te weing grappen.

    Wat een baggerprogramma is dit zeg. Het zal erg leuk zijn om te maken denk ik, maar als je dit leuk vindt ben je wel erg zielig zeg !

      /   Reply  / 
    1. Rich

      Ik vind het best leuk, mag er graag naar kijken. Maakt dat me nu zielig? Voel me niet zielig hoor, ik realiseer me namelijk dat smaken verschillen. Dit in tegenstelling tot jou.

        /   Reply  / 
    2. P@trick

      Niet iedereen houdt van die intelectuele humor van Koefnoen.
      Dit programma is gewoon lekker om naar te kijken zonder de verschrikkelijke boodschappen van Koefnoen.

        /   Reply  / 
  5. edward

    ik vind dit wel op zich een leuke programma, natuurlijk zitten er altijd scenes bij wat ik denk pffttt , IK vond het laatst juist mooi gedaan hoe the nanny en schoneschijn allo allo deden best goed hoor

      /   Reply  / 
  6. Laila

    Ik vind het een leuk programma en ook heel goed gedaan door Boszhard en Moors. Alleen het karakter van Kim Holland mag er van mij wel uit… vreselijk dat mens!

      /   Reply  / 
  7. Michael

    Tv kantine vind ik echt een super leuk programma alleen seizoen 2 was voor mij iets over de top. Soms word er te lang naar een grap toe gewerkt dat je m al heel lang van te voren aan voelt komen. De kracht van de Tv kantine zit m in de verassingen zoals bijv. afl 1 van t afgelopen seizoen. Echt geweldig met die SBS 6 setting !!!! Maar ga zo door

      /   Reply  / 
  8. Miep Meppeen-maar

    Ik denk dat die scene met de foutte ‘opera’ zangeres (HGT) er ook wel in gaat komen.

      /   Reply  / 
  9. gtstfites

    Dus dat wordt een uur tv kantine?

      /   Reply  / 
  10. Pingback: Promotiecircus Televizier-ring barst los (video) | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>