Avro neemt maatregelen voor tweede Wie Is de Mol?-lek

Het gaat de Avro niet nog eens gebeuren dat de groep vertrekkende deelnemers van Wie Is de Mol? op Schiphol wordt gefotografeerd. Dat zegt de nieuwe presentator Art Rooijakkers in Metro. “Voor de toekomst zullen we voor vertrek passende maatregelen nemen.” De cast van seizoen 2012 werd zodoende al in een half jaar te vroeg bekend via weekblad Privé. Art daarover: “Klote en ik vond het heel flauw. Als ik ooit naar de film ga en ik zie dat Evert Santegoeds in de zaal zit dan ga ik niet naast hem zitten. Hij zo’n type dat het einde van de film zal verklappen. Iemand die het leuk vindt om de lol van anderen te bederven.”

Het lek kwam naar buiten terwijl Wie Is de Mol? nog werd gefilmd. “In het programma merk je er niks van, maar het was wel lastig voor de deelnemers. Want als een kandidaat in Nederland terugkwam, konden mensen zeggen: hé, er stond toch in de krant dat jij aan WIDM meedeed, hoe kan het dat je nu alweer hier rondloopt? Daar hebben we op geanticipeerd.”

Rooijakkers was vorig jaar kandidaat en nu dus de presentator. Dat heeft er mee te maken dat Pieter Jan Hagens zich op meer journalistiek werk wilde focussen, waardoor er een plekje vrijkwam. “Er zullen mensen zijn die denken dat het vooropgezet spel is. Maar pas ver nadat ik had meegedaan werd bekend dat ik het zou gaan presenteren.” De reacties op Art zijn ‘heel positief’. “Ze kwamen er pas in IJsland achter. Een dag voor de opnames zat de groep ergens te eten toen ik ineens kwam binnenwandelen. Iedereen begon te klappen. Ik dacht: wat is dit voor raar gedoe. ‘Voor wie klappen jullie?’, vroeg ik. ‘Voor jou! Jij hebt gewonnen!’ Na tien minuten zei iemand: ‘maar wacht eens even: wat doe jij hier eigenlijk?’”

Art licht ook een tipje van de sluier op van het nieuwe seizoen. “Het is totaal anders dan je gewend bent. Het concept is hetzelfde, maar de sfeer van het programma is anders. Ik heb al wat gezien in de montage en vooral de opening is spectaculair. Het juiste woord voor dit seizoen is misschien wel vervreemdend.”

Zie ook:
- Avro maakt groepsfoto Wie Is de Mol? 2012 bekend
- Art Rooijakkers duikt bij vragen Wie Is de Mol?
- Hadewych Minis bevestigt deelname Wie Is de Mol?
- Ook cabaretier Tim Kamps in Wie Is de Mol? 2012
- Albert Verlinde tipt Frits Huffnagel als lek Wie Is de Mol?
- Kandidaten Wie Is de Mol 2012 gelekt tijdens opnamen

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Avro neemt maatregelen voor tweede Wie Is de Mol?-lek

  1. Willeke

    Ben erg benieuwd :D

      /   Reply  / 
  2. Brian

    Art heeft het wel enorm getroffen emt zijn overstap van Net5 waar hij amper wat te doen had, naar de AVRO waar hij naast WIDM ook al Fort Boyard deed, Mag ik U kussen, Kankergala, en vast nog dingen die ik vergeet.
    Vind het voor WIDM wel jammer, want ik vind Art niet die autoriteit uitstralen die een presentator van WIDM wel moet hebben.

      /   Reply  / 
  3. Willeke

    Misschien dat daar wel verandering in komt..

      /   Reply  / 
  4. Marianne

    Dat verklkaart waarom PJ Hagens ook aanwezig was toen het nieuwe kandidatenteam een paar maanden geleden op Schiphol betrapt werd (al dan niet in scene gezet).In ieder geval goed dat hij vrijwillig is gestopt als presentator (voor zover ik weet was dit bij Angela Groothuizen en Karel van der Graaf niet het geval). Jammer, maar misschien is het goed om om de paar jaar voor een nieuw gezicht te kiezen. Art heeft zich in ieder geval als kandidaat bewezen en weet dus ook hoe het is om aan de andere kant te staan. Iki verheug me hoe dan ook op het nieuwe seizoen en ben weer erg benieuwd.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>