John de Mol zet Angela Groothuizen uit The Voice

Angela Groothuizen moet weg bij The Voice of Holland. Producent John de Mol wil volgend jaar fris voor de dag komen en vervangt daarom één van de coaches. Helaas moet Angela daarbij het veld ruimen, blijkt uit een interview in De Telegraaf. Eeuwig zonde, want Angela klaart die klus zo fantastisch. Goed, met haar liedjeskeuze ben ik het zelden eens, haar commentaar kan ik me vrijwel altijd in vinden. To the point en lekker bondig wanneer de andere coaches lang uitwijden. Angela zelf heeft berusting gevonden in het voldongen feit en dat toont een sterke persoonlijkheid. Zoals eigenlijk ook al te zien was in de aflevering van Profiel was te zien onlangs.

Angela vertelt in de krant: “Een wissel houdt het concept verrassend en dat is noodzakelijk voor televisie. Natuurlijk vind ik het wel jammer dat ík sneuvel. Want in TVOH wordt een beroep gedaan op al mijn skills, heerlijk!”

Ze vervolgt: “Als ik het afmeet aan de reactie van mijn lieve moeder, dan geeft dit wel commotie. ’Ongelofelijk, jij bent de bindende kracht tussen die coaches’, zei zij. Tja, daarom doen ze het denk ik juist ook. Om de boel op te schudden… Ik denk ook niet dat de kijker dit verwacht.”

Angela zegt zich te gaan storten op haar eigen projectjes, de cd Ik Verdedig en een theatertoer. Ze is in het nieuwe jaar nog wel te zien met The Voice Kids, maar daarna lijkt haar agenda bij RTL leeg. Hopelijk heeft Erland Galjaard een passende show voor haar, want ik zou het extreem jammer vinden als Angela nu weer van het scherm verdwijnt.

Verder zal nu de speculatie losbarsten over een nieuwe coach. Met wekelijks een slordige 3 miljoen kijkers staan ze vast rijendik in de rij. Hopelijk wordt niet alleen gekeken naar de populariteit van een artiest, maar ook de skills als coach en tv-persoonlijkheid. Marco Borsato past qua chemie er weliswaar goed tussen, maar in zijn commentaar en in het verzamelen van talenten vind ik hem de zwakste van de vier.

Zie ook:
- Opening team VanVelzen bij TVOH valt in het water
- The Voice of Holland-favoriet Guy Barzily ligt eruit
- Breuk Avro en Angela Groothuizen centraal in Profiel
- Coaches The Voice Kids: Angela, Marco + Nick & Simon
- Angela Groothuizen twijfelt over jureren in X Factor
- RTL in 2012 niet met X Factor maar TVOH Junior

34 Reacties // Reageer

34 thoughts on “John de Mol zet Angela Groothuizen uit The Voice

  1. Nick

    Belachelijk!

      /   Reply  / 
  2. ellen

    Onbegrijpelijke keuze.

      /   Reply  / 
  3. Martijn

    Dit is een geintje zeker? Dat zou echt een schande zijn! Als je zoiets doet moet je gewoon de hele jury gaan vervangen of minstens 3 van de 4. Als Marco dan blijft kan ik dat nog begrijpen, aangezien hij pas bij 1 seizoen betrokken is geweest.

      /   Reply  / 
  4. samantha

    angela heeft veel keuze gehad bij rtl en ook programma’s gehad ze wilde zelf opeens stoppen met dat huizen programma . jammer dat ze weg moet maar wees eerlijk. kan zij de mensen laten zien hoe het bij arena werkt nee helaas niet dat kunnen die andere 3 wel . als optie zie ik dan trijntje oosterhuis wel dat doen.

      /   Reply  / 
  5. Martijn

    Ik zou het echt een teleurstelling vinden als Angela nu weer van de buis verdwijnt. Hopelijk krijgt ze er een mooie show voor terug van Erland.

      /   Reply  / 
  6. Gerda

    Anouk!

      /   Reply  / 
    1. bouwman

      laten we nog helemaal niet aan vervanging DENKEN maar vechten voor Angela .Anders kijken we gewoon niet meer ,toch ?

        /   Reply  / 
  7. Stefan

    Wat een flater, eeuwig zonde dit!! Angela is wat mij betreft de leukste van de 4 en vormt een goed geheel met de andere coaches. Had liever een andere coach zien gaan, maar die zal wel populairder zijn bij het publiek. Vraag me af welke andere bekende zangeres dit leuk zou kunnen doen? Trijntje, Ilse de Lange, Krystl, Glennis Grace, Edsilia? Wat mij betreft geen van deze, maar het zal wel iemand worden die John de Mol ook wil pluggen, iemand uit zijn eigen talpa (8ballMusic) stal.

      /   Reply  / 
  8. Joska

    Als het Glennis Grace wordt, zoals hierboven geopperd dan lach ik me kapot. Eerst nog gevraagd om in het 2de seizoen mee te doen als deelnemer en dan opeens het 3de seizoen als coach, haha lach me rot

      /   Reply  / 
    1. bouwman

      Glannis Grace ….aub niet !!!!

        /   Reply  / 
  9. Jesse

    Ik hoop wel dat het een vrouw wordt om het geheel niet erg mannelijk te laten worden….

      /   Reply  / 
  10. Frank

    De weg vrijmaken voor Angela, zodat ze programma’s bij SBS 6 kan gaan doen.. Lijkt me helder! ;)

      /   Reply  / 
  11. Andrew

    Het is duidelijk dat het programma zich nog meer gaat richten op een jonger publiek in plaats van een breed publiek.
    Muzikaliteit speelt al minder een rol en populariteit en internet zullen TVOH waarschijnlijk volledig gaan domineren voor zover dit al niet het geval is.

      /   Reply  / 
    1. Tamara

      Helemaal mee eens!! Gaat helemaal niet meer om de voice…al dat circus er omheen verpest het allemaal behoorlijk. Draait maar om 1 ding en dat is omzet..zoveel mogelijk smsjes binnen slepen..en daar richten ze zich op..is wel duidelijk op welke doelgroep! Zet bv Anouk in de jury..heeft tenminste internationaal wat bereikt! Want het is al lang duidelijk dat deze jury niet met ECHTE talenten om kan gaan.

        /   Reply  / 
  12. Robin

    Belachelijk dat Angela eruit wordt gehaald. Vind haar als coach van zeer toegevoegde waarde, al is het begrijpelijk dat je zo nu en dan moet benieuwen. Geen idee wie Angela moet gaan opvolgen in TVOH3. Ik krijg ook een gevoel dat JdM haar misschien naar SBS6 mee wilt nemen, who knows :p

      /   Reply  / 
  13. laurens

    Angela gaat naar SBS6 om de volgende programma’s te presenteren:
    – Hart in Aktie (Leontien gaat eruit)
    – Sing It
    – De Uitdaging

      /   Reply  / 
    1. rtl

      Onzin

        /   Reply  / 
      1. Frank

        Er zit sowieso teveel overlap in de formats Hart in Aktie en De Uitdaging. Of het een, of het ander.. lijkt me!

          /   Reply  / 
  14. Daan

    Dan hoop ik op Anouk of Sharon den Adel, zij hebben de meeste potentie om Angela op te volgen

      /   Reply  / 
  15. Zal wel naar MAX gaan

    Geboren 28 september 1959.

      /   Reply  / 
  16. Miranda

    Ik vind dit heel erg jammer, Angela hoort gewoon bij The Voice.. de chemie van de coaches is op dit moment echt super, helaas dat John de Mol daar anders over denkt. Niemand kan haar vervangen.

      /   Reply  / 
  17. Tamara

    Gelukkig Angela uit de voice!! doet zichzelf altijd zo interessant voor, een heel verhaal en ze zegt niets!! Jij bent de lat, jij bent mijn ticket naar de finale riep ze vorig jaar tegen Eva Auds..haha bij de battle stuurde ze haar naar huis, hoe geloofwaardig ben je dan, kan duidelijk niet met echte talenten omgaan. Misschien is ze wat voor de voice of kids, maar de voice is te hoog gegrepen voor haar!
    En daarbij vind ik ook nog dat ze een irritante stem heeft maar dat is persoonlijk!

      /   Reply  / 
    1. Tamara

      Een goede opvolger voor haar vind ik Eric van Tijn…tenminste een man met een goede musicale achtergrond

        /   Reply  / 
  18. Mark

    Blijkbaar hebben veel mensen op dit forum weinig verstand van zaken. Dit was natuurlijk al lang te voorspellen! Om het succes vast te houden van het programma moet er weer vernieuwing komen. Door opnieuw deze mensen te gebruiken zakt het programma terug naar de cijfers van X-factor en is het jaar erna het volledige concept uitgestorven. John is echt niet gek hoor!
    Angela mag blij zijn dat ze er nog bij is. Als Jeroen niet vertrokken was, had ze dit seizoen al plaatsgemaakt voor een andere collega.

      /   Reply  / 
  19. Peter

    Is juist goede keus dat angela eruit gaat. op je hoogtepunt stoppen. ze is op juiste moment eruit gegaan. The voice of holland gaat nu al zakken met kijkcijfers net zoals popstars word de 3de keer misschien wel een flop. nederland word the voice moe!

      /   Reply  / 
  20. leroy

    Neem aan dat John nu voor Trijntje Oosterhuis gaat. Dat was voor vanaf het begin af aan al zijn eerste keus. Trijntje is ook echt een vakvrouw!

      /   Reply  / 
  21. vinn

    Vind het wel heel jammer, ik zag dan liever Roel vertrekken of toch Marco. Vind Angela juist echt heel geestig!
    Doe dan ook Wendy aub weg en zet Lieke of Nicolette er neer

      /   Reply  / 
    1. Lia

      Inderdaad, de presentatie van Wendy van Dijk tijdens dit soort shows is zo vreselijk irritant! Ze is er echt niet geschikt voor. Lieke van Lexmond zou inderdaad een betere keuze zijn, frist het programma ook weer van op.

        /   Reply  / 
      1. Zo

        Lieke kan het ook niet, martijn kan the voice prima alleen dragen

          /   Reply  / 
  22. samantha

    omdat ze in gesprek is bij sbs .. duh john de mol neemt haar mee , nt of ze dan hoge kijkcijfers krijgen kan erg tegen vallen hoor .

      /   Reply  / 
  23. Linda

    Ik vind het vertrek van Angela heel jammer, zij is een grote toevoeging aan het programma. Iemand als Trijntje of Eric van Tijn zouden haar prima kunnen opvolgen, maar alstublieft geen Glenis, Anouk of Ilse de Lange.
    Nee, wat mij betreft mag Angela blijven, je hoort het de kandidaten toch zeggen “ze is als een moeder voor alle deelnemers”, nou dat geloof ik best. Ik denk dat John de Mol hier weleens een grote fout kan maken.

      /   Reply  / 
  24. Flip

    Nou dan is nu de weg eindelijk vrijgemaakt voor Dries Roelvink :-)

      /   Reply  / 
  25. sil

    Dom, Angela is één van de weinigen die echt overkomt, Nick en Simon en Marco zijn te gemaakt. Dit gaat John de Mol kijkcijfers kosten en flink ook.

    Me loves Angela!

      /   Reply  / 
  26. rob van dijk

    goed zo dat ze weg moet omdat ze iets heel doms deed in de finale
    Wat een dom handgebaar maakte Angela Groothuis toen Marco borsato een onschuldige opmerking maakte over Fabiënne.
    hij sprak over de juiste knoppen draaien. Angela maakte een paar keer de hand beweging van borsten aanraken.
    Marco reageerde er niet maar voelde zich wel ongemakkelijk hier door.
    ANGELA JE HEBT HET OVER EEN KIND VAN 13 JE MOET JE SCHAMEN.
    je hoort een voorbeeld te zijn in zo een show en kinderen veiligheid te bieden.
    hier is Angela de fout in gegaan.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>