Art Rooijakkers maakt zelfbedacht interviewprogramma

Art Rooijakkers draagt zijn steentje bij aan TV Lab 2012. Op de laatste dag van de experimentele pilotweek van Nederland 3 is Mention te zien. Het betreft een interviewprogramma dat Art zelf bedacht, zelf presenteert en ook zelf produceert. Art aan deze blog: “Het idee is één gast, één interviewer en duizend meningen.” Voor die meningen doet Art een beroep op de kijker.

Want de kijker speelt een belangrijke rol in Mention, dat live zal worden uitgezonden. Tijdens de uitzending worden sociaal media als Twitter en Facebook scherp in de gaten gehouden. Relevante vragen, opmerkingen en beweringen worden ter plekke voorgelegd aan de gast. “Ik ben de boodschapper, van goed of slecht nieuws, van kritiek of complimenten. Sowieso onderzoeken we voor de aflevering al naar wat de meningen online zijn over de gast.”

De gast kann uit de hoek van de sport komen, maar ook media of politiek. Momenteel wordt gezocht naar een bekende kop die wil meewerken aan de proefaflevering van Mention.

Het is de eerste keer dat Art met zijn productiehuis Zuiderzon een programma aflevert aan de publieke omroep. “”Ik ben ooit het tv-vak ingegaan om met gedreven mensen mooie programma’s te maken. Mention heb ik zelf bedacht en de mensen bij TV lab en de Avro -waar ze sowieso veel crossmediale projecten doen- reageerden heel positief. Het gaat nu om 1 pilot-aflevering, maar het is zeker mijn bedoeling en hoop een hele serie van Mention te gaan maken.”

Zie ook:
- TV Lab krimpt van 24 naar 10 pilots
- Art Rooijakkers te druk voor Fort Boyard 2012
- Ruben Nicolai mag celebrity late night show uitproberen
- Paul de Leeuw waagt zich weer aan TV Lab
- KRO komt met Zwijgen met de Sterren in Sst
- Kim-Lian gaat Angela Groothuizen achterna: liefde-talkshow
- Nieuws voor Dummies in TV Lab 2012
- Rick Engelkes maakt programma voor TV Lab 2012

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Art Rooijakkers maakt zelfbedacht interviewprogramma

  1. goldstar1991

    Ik zie het wel gebeuren. Hoop dan wel op een goede redactie, die de scherpe vragen eruit pikt en niet de genante onzinsvragen. Ik stel mezelf in ieder geval wel ter beschikking ;-)

      /   Reply  / 
  2. Anne

    Klinkt interessant, al vrees ik wel voor de reaguurders…

      /   Reply  / 
  3. NG

    Doet VI dit niet al met de vragen van kijkers?

      /   Reply  / 
    1. Anoniem

      Misschien is hij daardoor geïnspireerd?
      Maar ik vind het wel een leuk format

        /   Reply  / 
  4. Pingback: Tygo Gernandt gast Art Rooijakkers in pilot Mention | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>