TV Lab krimpt van 24 naar 10 pilots

Nederland 3 laat kwaliteit boven kwantiteit gelden tijdens de vierde editie van TV Lab. Waar de kijker voorgaande jaren werd overspoeld met nieuwe programma’s in ‘de week van het experiment’, zijn er dit jaar nog maar twee nieuwe programma’s per avond te zien. In totaal mag de kijker zich dus uitspreken over tien nieuwe titels die mogelijk een permanent plekje krijgen in de programmering.

NPO-baas en tijdelijk netmanager Gerard Timmer legt uit aan vakblad C21media: “Door het aantal programma’s terug te dringen tot tien worden producenten en omroepen gemotiveerd om nog betere ideeën af te leveren. Het is bovendien best pittig voor het publiek om 24 afleveringen in een week te beoordelen.”

Voorgaande jaren leverde TV Lab zeker wat leuke programma’s op, tegelijkertijd waren er ook veel wel erg experimentele programma’s te zien of formats met een uitwerking van bedenkelijk niveau. Makers kunnen zich nu (met meer budget per pilot?) richten op meer kwaliteit.

Overigens is een groot deel van de oogst voor dit jaar al bekend. Art Rooijakkers maakt het interviewprogramma Mention, Ruben Nicolai haalt het Britse Celebrity Quiz Night naar Nederland, de KRO laat bekende Nederlanders 36 uur zwijgend doorbrengen en Kim-Lian van der Meij komt voor de Avro met een talkshow voor pubers op het gebied van liefde en seks. Daarnaast is er de kijkerspitch en een theaterpitch. Paul de Leeuw experimenteert met het webcamspel The Game of Fame.

Zie ook:
- Art Rooijakkers maakt zelfbedacht interviewprogramma
- Art Rooijakkers te druk voor Fort Boyard 2012
- Ruben Nicolai mag celebrity late night show uitproberen
- Paul de Leeuw waagt zich weer aan TV Lab
- KRO komt met Zwijgen met de Sterren in Sst
- Kim-Lian gaat Angela Groothuizen achterna: liefde-talkshow
- Nieuws voor Dummies in TV Lab 2012
- Rick Engelkes maakt programma voor TV Lab 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>