Catherine Keijl terug bij Avro voor Maestro

Catherine Keijl keert voor even terug bij de Avro. Bij de omroep waar ze jarenlang Avro’s Servicesalon maakte, duikt ze binnenkort op als kandidaat in Maestro. Hierin krijgen bekende Nederlanders een stoomcursus dirigeren. Doel is om uiteindelijk dirigent van het orkest Holland Symfonia te worden. Ook Tanja Jess, Michiel Romeijn, Brecht van Hulten, Joep Sertons en Lenette van Dongen doen mee. Eerder werden al de namen van Wolter Kroes en Kleine Viezerik naar buiten gebracht. Frits Sissing presenteert de BN’er-show.

Frits vertelt over zijn nieuwe project: “Maestro is een programma vol passie, humor en emoties. Het lijkt zo eenvoudig om een orkest leiden, alsof een dirigent wat willekeurig met z’n armen staat te zwaaien, maar Maestro laat zien dat je over heel wat capaciteiten én charisma moet beschikken om een orkest van 65 man goed door een muziekstuk te leiden. En de acht kandidaten zullen dat vanaf de eerste aflevering meteen ondervinden. Ze worden direct in het diepe gegooid en moeten vol aan de bak om overeind te blijven.”

De verwachtingen lijken hooggespannen binnen de Avro. Frits: “In Engeland, Noorwegen, Zweden en Denemarken is Maestro een groot succes. Ik vind het bijzonder dat de Avro dit programma nu naar Nederland haalt en dat ik het samen met een aantal gepassioneerde mensen uit de wereld van de klassieke muziek mag gaan maken.”

Tanja Jess zegt in De Telegraaf vaak uitgenodigd te worden voor BN’er-shows, niet altijd hapt ze toe. Nu dus wel. “Want wanneer krijg je nu de kans om een 65-koppig orkest aan te sturen? Nooit! Dat is een wezenlijk verschil met andere shows waarin sterren allerlei dingen doen. En daarbovenop komt dat ik dirigeren minder risicovol vind dan bijvoorbeeld Sterren Springen en Sterren Dansen op het IJs. Want wie zorgt er voor mijn kinderen als ik mezelf een hersenbeschadiging val?”

Maestro is vanaf november op de donderdagavond van Nederland 1 te zien.

Zie ook:
- Wolter Kroes en Kleine Viezerik in Avro-show Maestro
- Frits Sissing weer op NL1 met tv-zoektocht Maestro
- Lauren Verster wil leren dirigeren in Avro-show Maestro
- BN’ers wacht topjaar schnabbelen in tv-shows

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Catherine Keijl terug bij Avro voor Maestro

  1. Pingback: BN’er-show Maestro pronkstuk van Avro | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>