Te Land, Ter Zee en in het zwarte gat

Bert KuizengaZelf zal ik er vanavond geen zakdoekje bij nodig hebben, maar Bert Kuizenga gaat mogelijk wel een traantje laten. Hij is vanavond voor het laatst te zien in Te Land, Ter Zee en in de Lucht, het langst lopende amusuementsprogramma op televisie. Bert verlaat de Tros en mag nog een keer de hoogtepunten van het afgelopen seizoen aan elkaar praten. Wat de presentator daarna gaat doen, weet hij alleen nog zelf.
De overstap van Kuizenga was opmerkelijk. Volgens de officiële lezing heeft de Tros geen geld meer voor groot amusement en is er eigenlijk ook geen plaats meer voor de sympathieke presentator. Terwijl de Tros juist een flinke leegloop naar Talpa had in 2005 en daarom via Superster op zoek ging naar nieuw presentatietalent om de artiestenstal weer iets te vullen.

Maar het was Kuizenga zelf die besloot op te stappen, omdat hij dacht niet meer zijn ei kwijt te kunnen bij de Tros. Nu zegt hij zelfs nooit echt een Tros-coryfee te zijn geweest, omdat hij niet naar cd’s van Jan Smit en Frans Bauer luisterde.

Hij zegde zijn baan op zonder een concreet toekomstperspectief te hebben. Ja, Bert was in onderhandeling. Zappen schreef dat de overstap vermoedelijk naar RTL zou zijn, omdat hij daar al meedeed aan Dancing on Ice. Voor dat programma heeft RTL allemaal eigen personeel laten uitrukken. Dubieus is dan de mededeling van Albert Verlinde in Boulevard gisteren. Bert zou binnen twee weken zijn plannen ontvouwen, maar kon dat niet via Boulevard doen. Waarom niet? Dat zou duidelijk worden uit het persbericht. "Dat betekent dat hij naar SBS of Talpa gaat", concludeerde Verlinde.

En als de onderhandelingen mislukken? Dan valt Kuizenga in een zwart gat.

Te Land, Ter Zee en in de Lucht, 20.30 uur, Tros (Nederland 1)

Zie ook:
- ‘Bert Kuizenga naar RTL toe’
- Producent ontsluit archief zeepkistenrace

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Te Land, Ter Zee en in het zwarte gat

  1. michel

    rtl gaat waarschijnlijk weer koffietijd doen! denk dat bert dat gaat presenteren! sbs6 lijkt me niet! en talpa heeft al zoveel presentatoren waar ze niks me doen! waar zijn marga teeuwen en winston gerschtanoviz? henny met de super suprise show was ook van korte duur! rick brandsteder in een programmatje van 5 min! charly luske zou grotere presentatieklussen krijgen dan homevideo’s waar is ie? en waarom dan 4 programma’s voor mevrouw maasland?

      /   Reply  / 
  2. carloirenewebsite.nl

    rtl gaat waarschijnlijk weer koffietijd doen! denk dat bert dat gaat presenteren!

    Hoe weet je dat?

      /   Reply  / 
  3. frank

    betrouwbare bron:

    bert kuizinga gaat naar talpa waar die op de nieuwe 24 uurs zender een middagprogramma gaat presenteren…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>