Twinzz: geen tv-succes, wel potentieel hitlijstenvoer

Met nog geen 750 duizend kijkers is Twinzz bepaald geen succes te noemen. Sterker nog, de tweeling-talentenjacht moet vrezen voor degradatie naar Nederland 3. De oorzaken zijn niet heel moeilijk aan te wijzen; Yolanthe is wel erg onervaren als presentator, het echte zangtalent is schaars en de producent heeft zichtbaar niet veel ervaring met het maken van dergelijke programma's. Toch geloof ik wel in het eindresultaat van Twinzz: een popgroep bestaande uit drie tweelingen.

Aan Twinzz doen 100 tweelingen mee. Anders dan bij Idols of X Factor is dat niet altijd om door te breken als zanger(es), maar in sommige gevallen zijn de tweelingen alleen naar Nunspeet afgereisd om de redactie te behagen.

Anders dan bij die andere talentenjachten is het talent dungezaaid. Ferdi Bolland en zijn twee medejuryleden brengen de 100 tweelingen in etappes terug. Eerst naar 50, vervolgens naar 25 enzovoort. Al vraag je je als kijker af waarom er niet meteen 90 koppels naar huis worden gestuurd. De sing-off van vorige week was weer beschamend; twee keer non-talent. Eentje daarvan mag door, maar je weet dat zij het nooit ver gaan schoppen.

Maargoed, tussen al die tweelingen (uiteraard telkens in dezelfde outfit) zit wel wat talent. Alleen hebben we dat nog niet altijd gehoord of gezien. Wat ik overigens erg leuk en goed vind aan Twinzz, is dat de kandidaten ook meteen worden getoetst op danstalent. Sterker nog, de danscoach heeft een zwaar meewegende stem in de jury.

Dat is toch essentieel voor de popgroep Twinzz die vanaf 15 mei de hitlijst moet gaan bestormen. Want met alleen vocale talentjes gaat het niks worden. Bij mijn weten is het niet eerder gebeurd, dat er een popgroep is opgericht bestaande uit drie eeneiige tweelingen. Zo'n gimmick moet toch de hele wereld over kunnen gaan.

Producent Tuvalu probeert ondertussen het tv-programma Twinzz aan het buitenland te slijten. In Nederland hoeft niet op een vervolg te worden gerekend; het eeneiige talent is op.

Twinzz, 20.30 uur, Tros

Zie ook:
- Twinzz had moeite met kandidaten werven
- Familie Tros verloofd met familie Smit-Cabau van Kasbergen

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Twinzz: geen tv-succes, wel potentieel hitlijstenvoer

  1. baloon

    twinzz was hardstikke leuk vorige week
    diegene die dit stuk heeft geschreven heeft totaal geen tv ervaring of inzicht!!

      /   Reply  / 
  2. Vincent

    Ik ben het anders totaal met Herman eens!

    Aleen ben ik niet van mening dat het groepje dat uit het programma voortkomt het ook maar een beetje gaat maken

      /   Reply  / 
  3. Vincent

    Aleen = Alleen

      /   Reply  / 
  4. baloon

    dan heb jij ook TOTAAL geen idee wat televisie uberhaupt is!!!

      /   Reply  / 
  5. mart

    Al dat gezeik dat we die talentenjachten als idols zat zijn, en dan is de slechtse talenten jacht ooit opeens wel een leuk programma. haha
    Doe mij volgend seizoen maar weer idols ipv zo’n bagger programma als twinzz

      /   Reply  / 
  6. baloon

    je kijkt wel!!!!!!! hahahahah

      /   Reply  / 
  7. Vincent

    En ik weet niet wie jij bent baloon, maar ik geloof toch echt dat jij degene bent die er de ballen verstand van heeft… Maargoed, ik laat het hierbij…

      /   Reply  / 
  8. PINHEAD

    Vindt je het gek met die kijkcijfers,wat een idioot programma,een soort Idols maar dan met 2-lingen die niet kunnen zingen! OMG!
    Lekker 71 graden Noord kijken,dat is 10x leuker

      /   Reply  / 
  9. baloon

    voor jou een vraag , en voor mij een weet!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>