Jon van Eerd is dé Mol

We wisten vorige week al wie de winnaar van Wie is de Mol? 2009 was; Viviënne van den Assem. Maar wie is de mol? In de slotaflevering van donderdag 12 maart bleek dat Jon van Eerd de saboteur te zijn die de opdrachten in de negende serie van Wie is de Mol? heeft lopen verkloten.

Voor het eerst in de geschiedenis van het tv-programma was er in aflevering 1 nog géén mol gekozen. Dat werd in de eerste aflevering bepaald door oud-kandidaten van het spel. Jon van Eerd gaf daar al aan best wel de mol te willen spelen, een rol die hij naar mijn mening met glans heeft vervuld.

Naast de onthulling van de mol was in de laatste aflevering ook te zie welke mollenstreken Jon gedurende het programma heeft uitgevoerd. Vaak heeft de acteur weinig hoeven toevoegen aan de chaos die de overige kandidaten al creëerden, al kon hij als mol op sluikse wijze de opdrachten toch nog negatief beïnvloeden, mede doordat Jon van tevoren al wist wat die opdrachten precies inhielden.

Leuke mol

In de slotaflevering werden ook beelden getoond waarin Jon aan de cameramensen liet zien wat voor mollenstreek hij op dat moment uithaalde. Natuurlijk is dat niet in de reguliere uitzendingen gemonteerd, maar het is wel leuk om te zien hoe Jon buiten beeld van de overige kandidaten uit zijn rol als ‘normale kandidaat’ stapt. Die fragmenten zijn ook erg hilarisch, achteraf kunnen we wel stellen dat Van Eerd een heel grappige mol was, misschien wel de leukste mol ooit.

Aanwijzingen

In het programma Wie is de Mol? zaten ook verborgen aanwijzingen waardoor kijkers de mol al gedurende de serie hadden kunnen ontmaskeren. Maar zoals altijd zijn die hints zo ver gezocht dat zelfs een actieve mol-kijker ze niet ontdekt. In de serie van 2009 vormden een aantal letters in de excecutietest die de deelnemers aan het einde van een aflevering invullen, het webadres ‘mol.nu’. Op die site stond al weken een foto van de mol Jon van Eerd. Op wieisdemol.avro.nl staat nog veel meer over de mol (let op: site kan overbelast zijn door alle nieuwsgierige kijkers die direct op internet verder willen genieten van Wie is de Mol?).

De Mol komt terug

Aan het einde van de laatste aflevering vertelde presentator Pieter Jan Hagens dat Wie is de Mol? volgend jaar ‘zeker terugkeert’. Die tiende editie van het spannende spel zal volgens de Avro-presentator een heel speciale worden. Ik kan niet wachten!

De mol Jon van Eerd is vrijdagmiddag nog te gast in het Avro-radioprogramma ‘Schiffers.fm’. Daarin zal hij nog meer vertellen over het mol zijn en de acties die hij heeft uitgehaald.

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Jon van Eerd is dé Mol

 1. Pingback: Wie is de Mol 2009: Anniek of Jon? | Zappen

 2. Erik

  Hij was niet alleen een goede Mol, maar ook een hele leuke…;-)

    /   Reply  / 
 3. j006t

  Ik gokte echt op Anniek!!

    /   Reply  / 
  1. >33

   ik gokte ook echt op Anniek! ik was verbaasd toen ik hoorde dat Anniek de mol was!

     /   Reply  / 
 4. Tino

  Leukleuk!

    /   Reply  / 
 5. elg

  ik verwacht volgend jaar in de speciale editie dat gewoon alle mollen van de afgelopen negen edities meedoen! bekend en onbekende Nederlanders.

    /   Reply  / 
 6. Laila

  Wie had dat gedacht, dat Jon van E. de mol was? Ik iig niet! Maar wel leuk!
  Ik verheug me dan ook nu al op de volgende speciale Mol! Ik heb al die jaren alle afleveringen gezien en heb het altijd een schitterende serie gevonden met mooie opnamen en te gekke opdrachten. Hulde voor de makers en de spelers!

    /   Reply  / 
 7. Thies

  John de Mol?

    /   Reply  / 
 8. E-Online

  Jon van Eerd een goede mol?? Menen jullie dat serieus?
  De laatste drie overgebleven kandidaten hadden Jon als mol. Dennis, Anniek en Vivienne!
  Al weken was hij aan het oppervlak als mol.

  Vorige week viel hij echt door de mand. Hij stond erop dat hij de beste ogen had om Vivienne en Anniek vanaf afstand in geblindeerde auto’s te begeleiden.

  Zijn redding voor de kijker is Anniek geweest, die maakte er een spelletje van geen geld op te halen en zichzelf verdacht te maken.

    /   Reply  / 
 9. BeNd

  GRANDIO’S Joh wat goed en leuk
  waren deze afleveringen een graag gezien programma
  hele goed en hele mooie beelden die te zien waren en misschien is dat een idee om de andere mensen van de afgelopen negen edities mee te laten doen

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>