Ondanks uitschakeling Songfestival als een dolle bekeken

We concludeerden het al eerder: het Songfestival staat weer helemaal op de kaart. Gisteren hebben er volgens Stichting Kijkonderzoek 2,5 miljoen mensen naar de tweede halve finale gekeken met De Toppers. Dat zijn er 800 duizend meer dan vorig. Naar het optreden van De Toppers keken 3,3 miljoen Nederlanders, het uitslagmoment piekte zelfs op 4 miljoen. Een ongekend hoge score voor rond de klok van 23.00 uur. Evengoed is de teleurstelling groot.

Gordon in De Telegraaf: “We hebben een fantastisch goed optreden gegeven. We zijn teleurgesteld, maar we hebben ons best gedaan daar op dat podium. Het was het mooiste moment van mijn leven.”

NOS-directeur Gerard Dielessen zag de uitschakeling al aankomen. “Vooraf had ik al zorgen om dit liedje. Het was een puur Hollands feestje, waarbij te weinig is gedacht aan wat het Europese publiek leuk vindt.” Het is de laatste keer dat de NOS het evenement voor Nederland organiseerde, volgend jaar neemt de Tros het stokje over. “Er moet veel meer geld in om aansluiting te vinden bij het stemmende publiek. Dat is een rol die de TROS in de toekomst moet vervullen.”

Zie ook:
- Wie sturen we nu nog naar het Eurovisie Songfestival?
- Ook De Toppers weten finale Songfestival voor Nederland niet te bereiken
- Peperdure pakken Toppers niet in halve finale Songfestival
- De Toppers zetten Songfestival weer op de kaart in Nederland
- Tros hengelt Songfestival definitief binnen

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Ondanks uitschakeling Songfestival als een dolle bekeken

  1. michel

    Ik zeg stoppen met het songfestival en met een aantal grote tv zenders om de tafel bv uit: Belgie, Engeland, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Ierland, Zwitserland, Oosterijk, Luxemburg en de Scandinavische landen misschien ook nog wel. Een afspraak maken dat in elk land elk jaar tegelijk Idols of X-factor op tv is te zien. Een hele serie zoals dat de afgelopen maanden ook bij ons is gebeurd. Met dezelfde opzet en de zelfde regels. Alle winnaars gaan naar de Europesche finale met het voor hun gekozen nummer uit de laatste show.

      /   Reply  / 
  2. Jeanne

    Ik vraag me af hoe Rene en Jeroen echt over de aktie van Gordon denken.Volgens mij zijn er wel harde woorden gevallen. De manager van Gordon is ook niet voor niets spontaan op het vliegtuig richting Nederland gestapt.

      /   Reply  / 
  3. Joran

    ,, waar haar je die 4 miljoen vandaan?
    Bij kijkonderzoek staat 2,5 meer niet.

      /   Reply  / 
  4. wim

    Laat ik het zo zeggen.
    Het is allemaal een politieke spelletje.
    Zo als altijd.
    Dat sms/bellen is allemaal corrupt.
    Als nederland in de finale wil zijn, kunnen ze zich beter inkopen voor de finale.
    Toppers jullie waren super!!!

      /   Reply  / 
  5. Progressief

    Integriteit: NOS-Nat.Songfestival-TROS-NEDERLAND…..

    Kan n.a.v. volgend gevonden bericht eens (“accountants”)onderzoek gedaan worden bij de NOS/Org. vh Nat. Songfestival 2009:

    “Fraud committing Dutch entry 2009 Eurovision Song Contest! Please do not vote for (the Netherlands-Dutch-Toppers)! They have been stealing! They are not correct, though singer Gordon of The Toppers said some good words last weekend. And maybe others are involved.
    But they stole the original idea and lyrics from a honest Dutch woman called mrs. Danielle Smit! The (corrupt) organization of the Dutch National song contest, so far did not reliable counter this allegation!

    Watch video: http://www.youtube.com/watch?v=OeMDRFKhoRU

    Toppers-Shine-Gordon; and the Dutch secret…etc…(Episode 1) On: YouTube.com

    THIS ALL IS SERIOUS”!

    Mw. Daniëlle Smit woont in Almere en werkt (anno 2009) bij een advocatenkantoor te Zaanstad. Misschien moet ze een klacht indienen, naar aanleiding waarvan dan een serieus onderzoek ingesteld kan worden, (ivm: integriteit van NOS, Nat. Songfestival, TROS, Nederland e.d.)!!!

    Mocht er inderdaad iets onoirbaars gebeurd zijn, dan is mijn verzoek het verhaal bijv. de Volkskrant te gunnen, want daar kennen ze Gordon nu en kunnen dan enigszins voor opvang zorgen. Want het is nogal wat om in die positie tot jatwerk over te gaan. (Denk aan de impact)! En een juridische kijk (dat mw. Daniëlle Smit tot nu toe slechts gehanteerd heeft) is een manier van aanpak, maar een controle van een administratie is een andere aanpak. Gordon zal voor Dec.2008 een songtekst ingestuurd moeten hebben. Normaal gesproken wordt zoiets geadministreerd.

    I.V.M. DE INTEGRITEIT MOET ER ONDERZOEK GEDAAN WORDEN!! BIJ DE N.O.S.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>