Eerste halve finale Eurovisie Songfestival bij de Tros

Langzaam maar zeker neemt de Songfestival-koorts toe in Nederland. Zaterdag is de grote finale, donderdag komt Sieneke uit voor Nederland in de tweede halve finale. Maar vanavond mogen 17 landen al een liedje vertolken in Oslo op de eerste halve finale. Hierin komt Tom Dice uit, de inzending van onze zuiderburen België. Maar ook Slowakije en Griekenland zijn vanavond al aan de beurt. Zij doen het niet onverdienstelijk in verschillende polls.

Kenners vinden dat er meer goede liedjes in de tweede halve finale zitten, waardoor het vanavond dus makkelijker zou zijn een finaleplaats te bemachtigen. Al blijft het Songfestival een onvoorspelbaar gebeuren natuurlijk.

Duitsland heeft zich overigens – als groot-geldschieter van het Eurovisie Songfestival – rechtstreeks geplaatst voor de finale van zaterdag. De Duitse inzending Satellite van Lena Meyer-Landrut wordt getipt als winnaar.

De Tros zendt de eerste halve finale rechtstreeks uit op Nederland 1. Commentaar wordt geleverd door Cornald Maas en Daniël Dekker.

Eurovisie Songfestival: Voorronde, 21.00 uur, Tros (NL1)

Zie ook:
- NLpop: Berichten over kansje Nederland op Songfestival duiken op
- NLpop: Eerste repetitie Sieneke: Stem in orde, act moet beter
- Nationaal Songfestival trekt slechts 2 miljoen kijkers
- Tros-baas haalt uit naar weigerende Songfestival-artiesten
- De zeperd van het jaar: Nationaal Songfestival

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Eerste halve finale Eurovisie Songfestival bij de Tros

 1. Rein

  ik heb er zin! :)

    /   Reply  / 
 2. Luut

  Toe maar weer, kraak je eigen land maar weer af. Hollanders zijn geloof ik kampioen zeikenen en negatief doen over van alles en nog wat.Alles van buiten is altijd beter. Over 100 jaar zijn we allemaal dood en vat er niets meer te zeiken.

  Zo dat ben ik kwijt.

    /   Reply  / 
  1. Rein

   er staat helemaal niets negatiefs over Sieneke in dit bericht….

     /   Reply  / 
 3. Luut

  Was even gestrest , is niet persoonlijk bedoeld.

  De intentie is gewoon achter je eigen inzending staan. Misschien is de kwaliteit van het liedje niet geweldig , maar ze moet het ermee doen. En daarom zou het geweldig zijn ,als we weer na vele jaren in de finale komen, Dus niet Belgie, maar Hup Holland HUP.

    /   Reply  / 
 4. Rein

  Over het ESF moet je niet in de stress raken, het is gewoon leuke kitsch, niet meer dan dat. Vooral niet serieus gaan nemen! ;)

    /   Reply  / 
  1. Chantal

   Het stadium ‘leuke kitsch’ is het Songfestival al lang voorbij. Toen ik als kind in de jaren 80/begin jaren 90 met mijn ouders keek, was het nog wel leuke kitsch, nu is het gewoon slechter dan slecht.
   Ik moet bekennen dat ik gisterenavond wel de hele uitzending heb uitgezeten: op de Facebook fanpagina van Bjork en een aantal andere sites ging het gerucht dat Bjork dit jaar voor IJsland zou meedoen en dat dit onthuld zou worden bij haar opkomst.Ik zou die link van Bjork en Songfestival niet snel leggen, maar het is ook wel iemand van wie je alles kunt verwachten. Het bleek (wat ik eigenlijk toch wel dacht) niet waar: die zangeres heette wel Bjork. Iets van twee uur van mijn leven verspild en mijzelf gepijnigd met wat ik gisteren verder heb gezien. We hoeven ons voor Sieneke misschien niet eens zo te schamen, want ik heb gisteren nog veel genantere dingen gezien.

     /   Reply  / 
   1. Rein

    doe je het stiekem toch hè, het songfestival serieus nemen ;) . Wat zei ik nou?

      /   Reply  / 
    1. Chantal

     Toegegeven: ik heb vaak wel erg moeten lachen om het droge en tegelijkertijd erg valse commentaar van Cormald Maas. Misschien zou hij dat samen met Paul de Leeuw moeten gaan doen (die heeft dat in het verleden volgens mij ook een paar keer gedaan?).

       /   Reply  / 
 5. luut

  Serieus nemen we het niet serieus. Het is en blijft een grappig evenement. Het is geweldig om met tulpen, een draaiorgel en kaas, ons liedje gaan vertolken. Laat de wereld maar zien Dat Holland nog bestaat.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>