Eurovisie Songfestival: 12 points go to… Germany!

Daar gaan we dan, het Eurovisie Songfestival 2010. In de finale valt weinig Hollands meer te bespeuren, of het moet de Sieneke-docu zijn die de Tros herhaalt voorafgaand aan het Songfestival. Sieneke zelf is in elk geval alweer op het vliegtuig naar Nederland gestapt, zij en haar team hadden weinig behoefte om in Oslo achter te blijven. Wel zitten Cornald Maas en Daniël Dekker er nog om de finale van commentaar te voorzien. Wat mij betreft gaat Duitsland er met de zege vandoor.

Als groot-financierder hoeft Duitsland nooit naar de halve finales toe, maar is de act rechtstreeks geplaatst voor de finale. Dat kan overigens nadelig uitpakken, doordat veel mensen het nummer nu voor het eerst goed horen terwijl de acts uit de halve finale misschien wat herkenbaarheid oproepen. Hoe dan ook; Duitsland won pas één keer – in 1982 – en met Satellite van Lena Meyer – Landrut hebben ze echt een onwijs leuk liedje.

Welke geplaatste acts uit de halve finales nog meer de moeite waard waren: Rusland (een soort Nick & Simon), Bosnië-Herzegovina (west-Europese popact), België (de geroemde Tom Dice met Me & My Guitar), IJsland (eurodisco met een zangeres die wat weg heeft van Popstars Rebecca), Armenië (heel lange vrouw die zingt over een abrikozenpit), Oekraïne (zangeres die wat weg heeft van ‘onze’ Anouk), Roemenië (vlotte popsong met invloeden uit rock en operette, mooi duet), Ierland (terug naar de Keltische invloeden) en de rockinzending van Turkije.

Verder lijken Azerbeidzjan, Israël en Cyprus kanshebbers, maar dan moeten ze wel een stuk zuiverder gaan zingen dan afgelopen donderdag.

Laten we hopen dat Cornald Maas er nog wat sjeu aan weet te geven vanavond. En dat hij volgend jaar een andere sidekick krijgt dan de gortdroge Daniël Dekker. Op Twitter werd Marc van der Linden geopperd en dat vond ik een goeie suggestie. Maargoed, de Tros wil natuurlijk ook zijn stempel drukken op het commentaar dus ik gok dat we voorlopig nog niet van Dekker verlost zijn.

Eurovisie Songfestival, 21.00 uur, Tros (NL1)

Bekijk de Duitse inzending:

Zie ook:
- Wat nou stoppen met Songfestival? 2,5 miljoen kijkers!
- Tros gokt mis met Sieneke; geen Eurovisiefinale voor NL
- NLpop: Sieneke in tranen: Ik ben erg verdrietig en emotioneel
- Glamour.blog.nl: De laatste finalisten Eurovisie Songestival bekend
- Tros-baas: Songfestival verslaat zaterdag X Factor
- Op hoop van zegen: Sieneke op het Eurovisie Songfestival
- X Factor vreest Eurovisie Songfestival niet

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Eurovisie Songfestival: 12 points go to… Germany!

 1. jasmin

  Lekker xfactor kijken dus

    /   Reply  / 
 2. ramon

  IK ga zker kijken. Zonder reclame zijn muziek programma’s altijd leuker. Ik ga voor IJsland.

    /   Reply  / 
 3. Erik

  “gortdroge Daniël Dekker”; nee, van Cornald Maas spatte het enthousiasme af!

  En dan nog even over onze inzending voor volgend jaar:

  Dreamteam voor het podium in 2011:
  Tekst: John Ewbank
  Muziek: Tiësto
  Zang: Marco Borsato
  En dan de verassingsact:
  Andre Rieu (viool) en Tiësto (draaitafel), naast Borsato, op het podium.

    /   Reply  / 
 4. kwint

  ik hoop dat duitsland wint =)

    /   Reply  / 
 5. tjep

  FRANKRIJK !!!!!!!

    /   Reply  / 
 6. PINHEAD

  Ik ga niet kijken, ik kijk X-Factor. Maar voor mij mag Oekraine(Alyosha – Beautiful People) winnen. Erg goed rocknummer, beetje Anouk-achtig en de zangeres lijkt er ook erg op. En er zit een mooie boodschap in het nummer.
  IJsland staat bij mij op 2.
  Verder vind ik het nog steeds erg stom dat de landen die het meest betalen gewoon door mogen naar de finale. Erg oneerlijk vind ik dat maarja…

    /   Reply  / 
 7. robert

  ALBANIE

    /   Reply  / 
 8. Pingback: Sieneke eindigde als 14de in halve finale | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>