Antwoord NL1 op familieshows RTL en SBS: André van Duin

De zaterdagavond is dan eindelijk op volle sterkte. Vanavond laat Nederland 1 zien waarmee het wil gaan strijden tegen My Name Is Michael van RTL 4 (later Ik Hou van Holland) en De Zaterdagavondshow met Marc-Marie & Beau van SBS 6. André van Duin is de nieuwe troef van Nederland 1. De komiek moet het weekendgat vullen dat Paul de Leeuw heeft achtergelaten.

Afgelopen najaar was Van Duin al te zien op vrijdagavond en scoorde daar bijzonder fraaie kijkcijfers, oplopend tot boven de 1,7 miljoen. “André wist de concurrentie het hoofd te bieden met fragmenten uit zijn rijke archief van sketches en liedjes”, meldt de Tros in zijn persbericht.

In de nieuwe uitzendingen gaat Mijnheer Wijdbeens naar bekende Nederlanders om, samen met hen, favoriete fragmenten uit vroegere shows van André van Duin te bespreken en uiteraard te bekijken. Op veler verzoek zijn de scènes zo lang mogelijk gehouden. Wijdbeens ontmoet onder anderen Joop Braakhekke, Ron Brandsteder, Lee Towers, Bert van Leeuwen en Hennie Huisman. Jan Slagter krijgt mevrouw De Bok als bijzondere kandidate in Max Geheugentrainer.

André over de succesformule Van Duin op z’n Best: “Mensen zien scènes als liedjes. Ze kennen het wel, maar willen het toch weer zien. Veel fragmenten blijken tijdloos. Voor ouderen een feest der herkenning, voor jongeren helemaal nieuw. Een vader vertelde mij laatst dat hij met zijn zoon, die een fragment voor het eerst zag, samen van de bank gleed. Kijk dat vind ik nou leuk om te horen.”

Een programma als Van Duin op z’n Best is prima geschikt als amusement voor het hele gezin. Toch vraag ik me af hoe lang dit blijft scoren bij een brede doelgroep. Van Duin geldt als een briljant komiek, maar zijn sommige fragmenten inmiddels niet heel gedateerd? Ik denk dat RTL en SBS dit Tros-programma niet heel erg vrezen; de boodschappers die zij graag willen trekken, zullen vermoedelijk niet in grote getalen op Nederland 1 afstemmen.

Van Duin op z’n Best, 20.25 uur, Tros (NL1)

Zie ook:
- Gevecht om zaterdagavond-kijker in tv-seizoen 2010/11
- Het nieuwe tv-seizoen: De Glazen Bol 2010/11
- Kijkcijfers: RTL 4 weer winnaar met vernieuwde zaterdag
- Zaterdag RTL 4: Benidorm Bastards en Tineke Schouten
- Zaterdag SBS 6: Marc-Marie & Beau, Henkjan & Tooske
- RTL-baas Erland Galjaard vreest André van Duin niet
- Erland Galjaard (RTL 4): We moeten straks weer innoveren

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Antwoord NL1 op familieshows RTL en SBS: André van Duin

  1. edward

    ik kijk geneens meer naar andre van duin heb het wel een keer gezien maarjah we zien wel de best mogen winnen kwa kijk cijfers

      /   Reply  / 
  2. Jeroen

    Ik ben wel een beetje klaar met de compilatie programma’s van Van Duin. Ik vindt het concept wel een beetje uitgemolken nu. Ik kan genieten van de geweldige sketches, liedjes en typetjes, maar iets nieuws lijkt me ook super.

    De studio programma’s van vroeger, daar wachten we op. Met publiek en onverwachte typetjes zoals destijds met Koos Grandioos en de Pizza man. Dat is weer nieuw, en vast een kijkcijfer knaller!

      /   Reply  / 
  3. nick

    Klein foutje: het is my name is… zonder michael dus

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>