Tros: Cornald Maas weer welkom bij Songfestival

Goed nieuws voor Songfestival-minnend Nederland: Cornald Maas mag zich weer met het liedjesevenement bemoeien van de Tros. Vorig jaar werd hij nog gewipt, het jaar daarvoor met de inzending van Sieneke nam Cornald een zeer kritische houding aan. Dat was volgens de Tros niet de reden van zijn vertrek. Maar met een nieuwe organisator van het Nationaal Songfestival (Talpa) is ook Maas weer welkom, meldt John de Mol in De Telegraaf.

“Ik ga zoveel mogelijk gebruik maken van zijn kennis”, zegt De Mol. “Op dit moment analyseren wij de voorgaande festivals. Wie hebben er gewonnen, is daar een rode draad in terug te vinden?” Maas zit ook in de voorselectie van de nummers voor het Nationaal Songfestival. Of hij ook te zien zal zijn tijdens de uitzending is nog niet bekend. “Het is nog veel te vroeg om daar op te antwoorden. Het is geen ja, maar ook geen nee. We onderzoeken de rol van een jury. Als die er komt, moeten daar wat mij betreft wel mensen in zitten die iets te betekenen hebben in de muziekindustrie.”

Maas staat welwillend tegenover de samenwerking. “Ik vind het natuurlijk erg leuk dat ik gevraagd ben. Over mijn passie voor het Songfestival hoeven we niet geheimzinnig te doen. De Tros heeft er heel goed aan gedaan om John in te huren. Ik voorzie namelijk een professionele aanpak met wellicht een betere garantie voor een goede act.”

Weliswaar is Nederland ook in de jaren dat Maas zich met het Eurovisie Songfestival bemoeide niet tot de finale doorgedrongen, dat lag niet zozeer aan Maas maar meer aan de artiesten die werden aangetrokken of de liedjes waarmee ze op de proppen kwamen. Door de slechte prestaties van Nederland staan we nu bijna automatisch onderin de polls van bookmakers.

De Tros benadrukt dat Maas vooralsnog alleen een adviserende rol heeft. “Hij keert echter niet terug als commentator en de kans dat hij in de jury van het Nationaal Songfestival plaatsneemt, is nihil.”

Zie ook:
- Talpa produceert Nationaal Songfestival, meer budget
- Veel animo voor open inschrijving Nationaal Songfestival
- Eric van Tijn: Zonder budget wegblijven van Songfestival

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Tros: Cornald Maas weer welkom bij Songfestival

  1. Terry

    JEEEEEEEJ GEEN JAN SMIT!!
    Ik ga taart halen!

    Denk dat Peter Kuipers nu jan op extra paling moet trakteren als schuld

      /   Reply  / 
    1. John Doe

      Ik ben bang dat Jantje Smit volgend jaar gewoon weer de commentaar doet met die dikzak Dekker.

        /   Reply  / 
  2. Ronald

    Garanties uit het verleden (toen Cornald nog wel betrokken was) bieden geen garanties voor de toekomst

      /   Reply  / 
  3. Ronald Seinhorst

    ik wil in de colletctie comissie ik weet wat er moet gebeuren! 2 half finales, grand final met stemmen van buitenland en van provincies, plus kenners jurie en vak jurie eventuweel!

      /   Reply  / 
    1. Paul

      weg met dit eurosongfestival.Ze moeten en wereldsongfestival maken.

        /   Reply  / 
  4. Ronald Seinhorst

    Mond houden over Ajacied Dekker!

      /   Reply  / 
  5. Paul

    altijd is het half volendam dat moet uitrukken om geestelijk te dekken

      /   Reply  / 
  6. Paul

    holland heeft het weer goed voor elkaar met die stijve planken op het podium,echte hollandse stijfheid.Het is net of er een pak stijfsel in die zangeressen zageressen zageresjes zit.Zullen van te voren wel bedorven bokkepootjes hebben gevreten uut volendam

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>