Comeback Reinout bij Avro: Gerijpt als presentator

Na een afwezigheid van vijf jaar maakt de presentator Reinout Oerlemans vanavond zijn comeback. In studio 22 neemt hij de liveshow Strictly Come Dancing voor zijn rekening, met Kim-Lian van der Meij aan zijn zijde. Hoewel Reinout in die jaren weinig voor de camera heeft gestaan, denkt hij wel gerijpt te zijn als presentator.

Reinout vertelt: “In die vijf jaar heb ik een ontwikkeling doorgemaakt als mens en als tv-maker. Ik heb veel geproduceerd en op de vloer gestaan, andere collega’s geïnstrueerd. Wat jezelf dat exact geeft als presentator, ga ik vanavond ontdekken.”

De Eyeworks-topman vindt dat Strictly Come Dancing goed bij hem past. “In dit soort programma’s voel ik me fijn; het draait niet om mij maar om de kandidaten. Je vertelt een verhaal en neemt de kandidaten daar in mee, zij spelen de hoofdrol. Dat kan ik goed. Strictly Come Dancing is enorm groot en live. Ik denk dat het belangrijk is dat je daarin nóg dichter bij jezelf komt. Laat ik zeggen, dat ik in die vijf jaar afwezigheid wel gerijpt moet zijn.”

Reinout heeft er zin in en wil een mooi en groots programma neerzetten. Tegelijkertijd weet hij dat het Super Saturday is, waarbij hij met Eyeworks toevallig twee programma’s aflevert. “Ik voel in mijn hart dat ik hoop dat Strictly het goed doet. Daarmee steekt de Avro echt zijn nek uit, het moet gewoon slagen. Bij SBS 6 maken we ook een heel ander programma. Al hoop ik deep down dat ook Sterren Springen goed scoort.”

En als Sterren Springen het wint van Strictly Come Dancing? “Als presentator zou ik dan wel zwaar teleurgesteld zijn. Of ik de wekker zet? Nou, dat hoeft niet hoor. Maak je geen zorgen, ik word wel op tijd wakker. Die kijkcijfers zondagochtend zijn heel belangrijk. Maar ach, dat is de adrenaline die ik prettig vind, dat ga ik niet uit de weg.”

In Dancing with thé Stars was wekelijks een artiest in de studio voor live muziek, waar de kandidaten dan op dansten. Reinout noch de Avro willen zeggen welke artiesten zijn uitgenodigd voor Strictly Come Dancing. Reinout: “Ik geloof niet dat je te veel moet zoeken naar andere dingen om het geheel op te leuken. Al sluit ik het niet uit dat als zich echt een mooie naam aandient, we het wel doen. Als het iets toevoegt aan het programma. Maar we kiezen echt voor de kracht van de kandidaten, die verhalen vertellen we.”

Reinout en Kim-Lian openen eerste aflevering met moonwalk:

Strictly Come Dancing, 20.25 uur, Avro (NL1)

Zie ook:
- Reinout hoopt dat Strictly van Sterren Springen wint
- Bert van der Veer: Tot 700.000 kijkers Strictly Come Dancing
- Reinout onder indruk van co-host Kim-Lian van der Meij
Avro op zaterdagavond met Dancing with the Stars

1 Reacties // Reageer

One thought on “Comeback Reinout bij Avro: Gerijpt als presentator

  1. Zo

    Hij heeft het goed gedaan, het is gewoon een grootheid.

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Reinout wil televisie vieren op Gala van de Televizier-ring | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>