Nieuw in crime-portefeuille NPO: Nationale Misdaadmeter

Hilversum / De Nationale Misdaadmeter / Set / Studio / Portretten / AVROTROS jaap jongbloedAan crimeprogramma’s geen gebrek op de Nederlandse televisie. Niet zelden zijn ze doorspekt met sensationale verhalen over misdaad dicht bij huis. En vrijwel altijd is er wel een opmerking over hoe je een en ander kan voorkomen. Het nieuwe NPO-programma Nationale Misdaadmeter tracht in kaart te brengen hoe groot misdaad nu echt is in Nederland, en hoopt veel praktische preventietips te geven. Oud-Vermist-presentator Jaap Jongbloed presenteert de 7-delige serie, in de laatste uitzending bijgestaan door Anniko van Santen.

“Ik ben vooral benieuwd naar de uitkomsten van de enquete onder het EenVandaag Opiniepanel”, erkent Jaap over zijn eigen programma. “Daarin stellen we onder meer de vraag: wat vindt u van mensen die met teveel drank op achter het stuur zitten. Waarschijnlijk zal de meerderheid dat scherp veroordelen. Maar vervolgens vragen we ook: hoe vaak hebt u zelf gereden met meer dan twee biertjes op? Die tegenstelling tussen ons oordeel over anderen en hoe we zelf handelen vind ik heel fascinerend.”

Volgens de harde cijfers voelt grofweg eenderde van de Nederlanders zich wel eens onveilig. Crime-expert Jaap zit bij de tweederde meerderheid, erkent hij in Televizier. “Natuurlijk vermijd ook ik ‘s nachts duistere plekken, maar overdag ben ik nooit bang. Wel schrik ik ervan dat misdaden tegenwoordig met zo veel geweld gepaard kunnen gaan. Als je hoort hoe nietsontziend daders soms te werk gaan bij een inbraak of overval…”

De Nationale Misdaadmeter is dus een nieuwe crime-titel binnen de NPO-portefeuille. Daar zijn dergelijke shows kritisch tegen het licht gehouden, Vermist en Blik op de Weg zijn bijvoorbeeld gesneuveld. Jaap krijgt vanavond in elk geval een mooie lead-in van Opsporing Verzocht, recht in de doelgroep.

De Nationale Misdaadmeter, 21.25 uur, AvroTros (NPO1)

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nieuw in crime-portefeuille NPO: Nationale Misdaadmeter

  1. Tim

    Mijn auto is bekrast door een jonge uit een dorp 5 kilometer bij mij vandaan.
    Deze heeft een getuigen gezien en ze is verhoord door de politie.
    We weten wie het is maar politie doet helemaal niets.

    Schade aan auto 4000 euro die ik zelf moet betalen en de dader loopt vrij uit.

      /   Reply  / 
  2. Thomas

    Mensen die graag willen spelen met hun Telefoon Moeten dat Zeker niet achter het stuur doen ga dan alsjeblieft op een parkeerplaats staan dan ben je een ander niet tot last. Misschien wel zo veilig.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>