Jong en populair wetenschappelijk: Proefkonijnen en Ruben en de Idioten

proefkonijnen jan versteegh geraldine kemperJongerenzender NPO3 komt met een vermakelijke maandagavond met een populair-wetenschappelijk randje. Jan Versteegh en Geraldine Kemper brengen nieuw elan aan Proefkonijnen en Ruben van der Meer haalt de Vlaamse tv-hit Ruben en de Idiioten naar Nederland.

In Proefkonijnen geven Jan en Geraldine vol overgave hun lichaam aan de wetenschap. Ze geven nuchtere antwoorden op bezopen vragen en kijkersvragen worden tot op de bodem uitgezocht. Jan: “Samenwerken met Geraldine is heerlijk. Ik heb het idee dat we elkaar beter maken en daarbij hebben we de grootste lol. Als er iemand is om mee tegen een boom te knallen is het Ger wel.” Geraldine: “Jan haalt het beste in mij naar boven. En we hebben zoveel leuke en interessante experimenten samen gedaan de afgelopen tijd. Eén van de meest grappige vond ik het onderzoek of je kan koken op je eigen scheet. Hilarisch.”

In de eerste aflevering zoeken Jan en Geraldine antwoord op de vraag: kan je slootje springen met een brommobiel? De afgelopen weken zijn Jan en Geraldine met deze spectaculaire sprong veelvuldig in de media geweest en in deze eerste aflevering zie je alles; de voorbereidingen, de emoties, de sprong en de nasleep.

ruben en de idiotenDan Ruben en de Idioten, in België gemaakt met Philippe Geubels. Iedereen vraagt zich wel eens heel bijzondere dingen af die bestempeld kunnen worden als flauwekul. Zo ook in het brein van Ruben van der Meer. Zijn hoofd zit vol idiote levensvragen die op een antwoord wachten. Alles wat in hem opkomt laat hij uitvoeren door zijn vier assistenten. Denk aan: Is bloedworst van je eigen bloed lekker? Kan een blinde autoracen? Kun je met een gebroken been skiën? Hoe voelt het om overreden te worden door een trein? Hoe is het om geraakt te worden door een golfbal?

Proefkonijnen., 20.30 uur, BNN/Vara (NPO3)
Ruben en de Idioten, 21.30 uur, AvroTros (NPO3)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>