Emotionele ontknoping Serious Request live op Nederland 3

Serious Request 2009 zit er bijna op. In de live-uitzending vanavond om 19.30 mogen Annemieke, Gerard en Giel het Glazen Huis in Groningen verlaten. Noem me een watje, maar ik denk dat ik hier met betraande ogen op de bank zit. Toen ik gisteren keek en al die mensen in de kou zag voor dat mediacircus schoot ik al bijna vol. Helemaal precies duiden kan ik het niet, zal wel een soort kerstgevoel zijn.

Inmiddels weten alle betrokkenen dat ze met Serious Request een hit in handen hebben. Ergens is dat wel jammer, het authentieke van de eerste jaren is er een beetje vanaf. Dat bleek helemaal tijdens de tv-uitzendingen deze week, wat zo volgepropt zat met items – waarvan enkele onzinitems zoals die weermensen- dat de 50 minuten eigenlijk al te kort waren om alles te behandelen. Het was daardoor wel erg vluchtig, beter iets meer de tijd nemen voor iets minder items?

Anderzijds heeft het ook zo zijn voordelen. Groningen was deze week de zoete inval voor toute bekend Nederland. Zij en duizenden anderen trotseerden het winterweer om de deejays een hart onder de riem te steken. Hartverwarmend.

Vanavond dan de grote uitslag. Op een podium in Groningen spelen Rigby, Kane, Waylon en Armin van Buuren. Of er ook een recordbedrag is opgehaald, moet blijken. Het lijkt er wel op dat het deel van ‘de gewone mensen’ dat van voorgaande jaren overtreft, getuige ook de tweede brievenbus die is aangebracht in het Glazen Huis om alle donaties te kunnen ontvangen. Maar hoeveel gaat de Nederlandse regering nog schenken?

Overigens: als je vanavond kijkt en je mening op Twitter plaatst, geef het dan de code #zappen mee. Dan verschijnt je tweet ook rechts op deze blog.

Serious Request TV, 19.30 uur, BNN (NL3)

Zie ook:
- Daar zijn ze weer: Serious Request TV op Nederland 3
- Rigby levert themasong Serious Request 2009
- Armin van Buuren sluit Glazen Huis week af

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Emotionele ontknoping Serious Request live op Nederland 3

  1. Sandra

    Ik vind het een leuk programma, bij mijn staat het zo wat elke dag op tot s’avonds laat. Behalve als ik naar bed ga of weg moet.
    Ik vind het leuke tv, het heeft wel wat van Big Brother weg, kijken naar mensen wat ze doen.
    Van mijn mogen ze het nog jaren doen.

      /   Reply  / 
  2. Renee

    Hoi,

    Ik wil even zeggen dat ik jullie toppers vind!
    Zo lang niet gegeten en dan nog zo vrolijk zijn!

    Groetjes Renee uit Voorburg

      /   Reply  / 
  3. Lies

    Ik ben ook een watje, zit ieder jaar weer met een brok in mijn keel naar die gasten te kijken. Vertederend hoe kindertjes de inhoud van hun spaarpotje komen doneren. Swiffer op schoot vanavond en naar de ontknoping kijken. Tissue erbij, same here Herman! Ik wens je trouwens fijne feestdagen en een succesvol 2010!! Gr. Lies

      /   Reply  / 
  4. Tim

    Watje :D

      /   Reply  / 
  5. Mdig

    Ik denk niet dat het bedrag wordt overschreden, want vorig jaar had de regering er 2.5 miljoen bijgedaan mits ze zelf ook dat op zouden halen. Het zou eigenlijk raar zijn als de regering in deze tijd met zoveel geld gaat zwaaien. Niet dat ik dit geen goeie actie vind, in tegendeel. Maar het is wel zo

      /   Reply  / 
    1. Ariane

      Volgens mij heeft Koenders vorig jaar ook voor aanvang van de actie beloofd het bedrag te verdubbelen als ze minimaal een miljoen euro zouden ophalen. Dit jaar is dat niet gebeurd: wellicht wordt het niet verdubbeld, maar de regering zal er zeker een schep(je) bovenop gaan doen. Het blijft ieder weer leuk om te volgen en te zien hoe mensen zich inzetten: ook in deze tijd zie je dat mensen toch guller en minder egoistisch zijn dan je vaak denkt.
      Iets anders: ik hoor Gerard Ekdom eigenlijk niet zo heel vaak op de radio, maar die man is echt hilarisch. Hij zou een eigen muziekquiz oid moeten krijgen of misschien als vast panellid in ‘Doe maar normaal’ van Sander Lanitnga.

        /   Reply  / 
  6. Gijs

    Naast het kerstgevoel wordt ik gewoon ontzettend blij van al die mensen die iets voor anderen over hebben. Heerlijke positieve feelgood radio en tv!

      /   Reply  / 
  7. Laila

    Ik vind het ook geweldig, moet echt weer afkicken straks. Al die positiviteit, heerlijk!
    Ook een voordeel dat Groningen nu eindelijk eens positief wordt neergezet en dat de rest van NL nu weet dat er niet alleen maar halve zolen wonen. :P Dat doet mij als Groninger goed!

      /   Reply  / 
  8. Mike

    Belachelijk, Bert Koenders geeft ook nog eens 3miljoen belastinggeld weg aan deze linkse hobby. 5 miljard per jaar geeft hij per jaar al weg aan ontwikkelingshulp en wij werkslaven moet door tot ons 67e.
    I Love Geert W.

      /   Reply  / 
  9. Michel

    Goede actie maar idd dit jaar was het iets te gehaast en meer reclame en onzin items. Maar het blijft een goed doel waar dan ook voor.Ik heb het hier elke dag wel op gehad het is gewoon reality mensen willen toch eens zien hoe dat nu achter de schermen gaat in zon studio kun je zien dat dat ook gewone mensen zijn.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>