Floortje Dessing is pickup-line koffers dragen niet zat

“Hey Floortje, als ik nou jouw koffers draag, mag ik dan mee met 3 Op Reis?” Dessing bevestigt: het is de meest gehoorde openingszin aan haar aders. “Maar hij blijft leuk, natuurlijk. Toch een stukje erkenning voor je werk”, aldus de reisjournalist, die voor dit seizoen van 3 Op Reis met een 4wheeldrive van Nederland naar Azië rijdt. Niet aan één stuk door, want ze is tussentijds een weekje in Nederland geweest. “Ik heb de auto even in Kirgizië gestald. Ik ben nu hier om het programma in te spreken, een verjaardag te vieren en mijn sociale leven aandacht geven.” Toch kruipt het bloed waar het niet gaan kan, want Floortje is nog lang niet uitgereisd.

“Ik krijg er gewoon geen genoeg van. Het is zo leuk. En je hebt nooit alles gezien. Zoals Adriaan van Dis nu een heel programma maakt over Indonesië, dat kan makkelijk. De wereld is zo oneindig groot. Je kunt verhalen blijven vertellen. Dat is reden waarom ik dit zo lang doe.”

Dessing wordt volgens eigen zeggen nog vaak verrast. “Laatst in Kirgizië kwam ik op 3800 meter hoogte en daar waren opeens een soort vlaktes met een doodstil meer. Daar verschenen nomaden met paarden. Je kijkt je ogen uit, dat dit er zò is op aarde. Natuurlijk weet je ongeveer wat je te wachten staat als je vertrekt, maar toch ben je verrast.”

Voor 3 Op Reis maakt ze uiteenlopende reizen. Twee jaar terug deed ze een rondje poolcirkel, vorig seizoen bezocht ze louter geïsoleerde gebieden. En nu dus duizenden kilometers rijden. Het lijkt voor een buitenstaander onmogelijk te plannen met tickets, afspraken op lokatie en vergunningen. “Ik heb een heel goed team waar ik al heel lang mee werk. Zij weten wat ze moeten doen. Dat is de sleutel tot het succes, de redacteuren. Nee, je hoeft niet een jaar vooruit te plannen, maar je moet wel goed nadenken wat je wilt hebben. Goed voorbereid voor de dag komen is het belangrijkst.”

Zoals bekend kwam Floortje dit seizoen ook in Noord-Korea, wat diepe indruk heeft gemaakt. “Ik wilde er altijd al heen, maar kreeg geen vergunning. Nu hebben we als één van de eerste reisprogramma’s ter wereld mogen filmen. Het is heel indrukwekkend, een reis terug in de tijd. Wij hebben natuurlijk het beeld dat het een gesloten wereld is, met mensen die in zichzelf zijn gekeerd. Dat valt allemaal heel erg mee. De mensen waren zo geïnteresseerd in ons! Een cameraploeg is daar wel een beetje een attractie, maar toeristen op zich niet. Er gaan jaarlijks 2500 toeristen naar Noord-Korea.”

Dessing voelt wel dat het tijd wordt om de accu op te laden. “Ik ben nu anderhalf jaar aan het doorknallen. Ik voel dat ik ergens een kleine break moet krijgen. Daarom komt er dit jaar ook geen serie als How to Stay Alive naast 3 Op Reis. Ik moet mijn lijf even rust gunnen. En ik wil ook mijn vliegbrevet gaan halen. Dat zou ook een leuk tv-programma kunnen zijn, ja…”

3 Op Reis, 19.50 uur, BNN (NL3)

Zie ook:
Floortje Dessing op weg naar Noord-Korea in 3 Op Reis
- Langste roadtrip ooit in seizoen 2011/12 3 Op Reis
- Floortje Dessing tekent 2 jaar bij BNN bij

1 Reacties // Reageer

One thought on “Floortje Dessing is pickup-line koffers dragen niet zat

  1. Joost

    bevestigt

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>