Nieuwe muziekshow NL3 in première: Hit the Road

Nederland 3 heeft ontdekt dat programma’s over muziek het op woensdagavond buitengewoon goed doen. Dus zijn omroepen aangemoedigd hier op in te haken. BNN introduceert zodoende vanavond Hit the Road, een reportageserie waarin Chris Zegers elke week een bekende artiest meeneemt voor een muzikale reis.

Eenmaal aangekomen op de bestemming, wordt een bestaand nummer onder handen genomen samen met lokale artiesten. Zo kan het gebeuren dat Gers Pardoel met muzikanten van de Buena Vista Social Club zijn monsterhit Ik Neem Je Mee verbouwt.

Naast Gers Pardoel duikt Chris met Don Diablo in de hiphop-scene van New York en reist hij met Tim Knol naar Jamaica om van zijn nummer Sam een reggae-versie te maken.

Chris is enthousiast over Hit the Road. Toch moest hij hier en daar wel zijn gasten overreden. “Iedereen bewaakt zijn eigen nummer. Gers Pardoel bijvoorbeeld, die twijfelde in het begin erg aan de stijl”, vertelt hij aan Nu.nl. “Don Diablo had dat nog erger, hij wilde zo graag de controle houden. Het duurde bij hem echt even voordat hij het los kon laten.”

De reisjournalist vindt Hit the Road ook spannend. “Als Gers in Nederland in de komende twintig jaar ergens Ik Neem Je Mee zingt, gaan er zo honderden mensen met hem mee doen. In Cuba kent niemand hem. Dat brengt nieuwe spanning met zich mee, zeker omdat het nummer ook nog eens in een ander jasje is gestoken.”

Nederland 3 begint deze woensdagavond ook aan een nieuwe reeks De Zomer Voorbij. De reissoap is van zijn vertrouwde zondagavond afgehaald, daarnaast zijn Nick & Simon voor het eerst niet mee. De Volendammers hebben daarop aan De Coen & Sandershow gevraagd mee te reizen – en zo geschiedde.

De Zomer Voorbij, 20.25 uur, Tros (NL3)
Hit the Road, 21.15 uur, BNN (NL3)

Zie ook:
- Nick & Simon slaan De Zomer Voorbij jaartje over
- Chris Zegers maakt muzikaal reisprogramma voor BNN
- Chris Zegers duikt op in 3 Op Reis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>