Column Bert Brussen: Vooruitzien – Loopt een man over het water

Zijn nieuwe programma zou “controversieel” worden, liet Arie Boomsma onlangs in de media weten. “Dit nieuwe televisieprogramma zal het nodige stof doen opwaaien”, aldus de Linda-lezeressen erotiserende EO-tijger die verder niets wilde loslaten, zo gevoelig was het. Pas op maandag 27 juli zou de natie te horen krijgen welk nieuw, schokkend, mogelijk wederom bij de EO-achterban schisma veroorzakend programma Boomsma zou gaan presenteren.

De speculaties gingen van 40 dagen zonder sekte (waarin deelnemers 40 dagen voor zichzelf moeten denken zonder hulp van een verzonnen onzichtbare vriend) tot Homo’s zijn o.k. (waarin EO-directeur Arjan Lock uit de kast zal komen en aankondigen dat homoseksuelen inderdaad gewoon volwaardige medemensen zijn).

Maandag 27 juli was vervolgens de Dag van de Grote Deceptie. Het “controversiële” programma gaat Loopt een man over het water… heten en, u raadt het al, het gaat over Jezus (toch vrij controversieel voor een evangelische omroep). In dit programma krijgen bekende cabaretiers de opdracht een show over Jezus te maken. U mag nu met stof gaan smijten voor het opwaai-effect.

De eerste cabaretier: Guido Weijers. Moppentapper voor SBS 6, populair bij zowel de Bauertjes als de Roelvinkjes. Hij krijgt het Marcus-evangelie op een iPod en zal op maandag 31 augustus om 20:30 uur op Ned 3 in de thema-week TV-lab (week met experimentele pilots) laten zien hoe je gemakkelijke moppen tapt over broden, vissen, kruizen en sektarische verzinsels.

Arie Boomsma, bedankt voor deze dappere poging tot media-aandacht in komkommertijd. Bel ons niet, wij bellen jou. Ook namens de Heiland, hartelijk amen.

Deze column verscheen eerder in weekblad Revu.

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Column Bert Brussen: Vooruitzien – Loopt een man over het water

  1. Dave

    Houdoe

      /   Reply  / 
  2. Naomi

    Het schijnt ook strabisme te veroorzaken….

      /   Reply  / 
  3. Ralph

    Kijkcijferonderzoek: Grootste groep kijkers naar Guido Weijers op SBS6 zijn hoogopgeleiden tussen de 20 en 49. Dat zelfs Bert met oogkleppen op niet open staat voor nieuwe ideeen is jammer! Dus check eerst even voordat je iets roept Bert!

    Of zoals Guido twittert: Bert; Oordeelt niet, opdat gij niet geoordeeld wordt. (Mattheus 7)!

    Laat de bliksem inslaan!

      /   Reply  / 
  4. Hendrik

    Eerst maar eens afwachten wat hier van terecht gaat komen. We kunnen inderdaad nog niet oordelen.

      /   Reply  / 
  5. Sarah

    Ik vind ook dat je over het programma nog niets kunt zeggen voor het is uitgezonden. Arie Boomsma doet in ieder geval zijn best bij de EO wat nieuws uit te proberen. Alleen zal het grootste gedeelte van de EO-achterban er waarschijnlijk nog niet klaar voor zijn.
    Vraag me wel af welke cabaretiers benaderd zijn, wie er uiteindelijk meedoen (als ze echt het experiment aangaan, moeten ze het ook goed doen en bijvoorbeeld heel uitgesproken cabaretiers als Hans Teeuwen of Javier Guzman vragen) en of er afspraken worden gemaakt over grenzen/taboes.
    De spits wordt in ieder geval niet afgebeten door een grappige cabaretier… Guido Weijers is in zijn moppenboekje uit 1978 nu al grappen en woordspelingen op ‘Jezus’ en ‘Bijbel’ aan het opzoeken…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>