Column Bert Brussen Vooruitzien – BN’ers in het park

De ideeënarmoede en het volledig ontbreken van enig ethisch besef bij RTL 4 kan niemand ontgaan zijn. Sinds de crisis lijkt ook het geld voor echt leuke programma’s op te zijn en sinds RTL 4-baas Erland Galjaard maandenlang keihard heeft gelogen dat hij het “echt niet met Wendy van Dijk deed”, is het heel redelijk te stellen dat RTL 4 op alle fronten zwaar aan het aftakelen is. Om over Char (die oplichtster) nog maar te zwijgen.

Neem nu de draak BN’ers in het park (iedere zaterdag, 20:00 uur, RTL 4). Dat gaat dus over BN’ers (van het kaliber de zus van de neef van de vrouw van Guido Wijers) die iets enorm guitigs doen met een verborgen camera op een bungalowpark. Ze zijn “incognito”, ook al herkent sowieso niemand ze, maar da’s het spanningselement.

Dat bungalowpark is van een firma die intens truttige bungalowparken beheert en de inhoud van het programma komt er dan ook op neer dat een meneer voortdurend in beeld komt vertellen hoe leuk een midweekje in bijvoorbeeld de lievelingsbungalow van Robert ten Brink is. Dit hele programma wordt betaald door die meneer met dat bungalowpark, het kost RTL 4 geen cent.

Nu heeft RTL 4 dus een gratis reclamespot met in de titel de altijd magische letters “BN” waardoor de suggestie wordt gewekt dat het ook kijkenswaardig is. Dat is beslist niet zo.

Dat zulks toch doodleuk geprogrammeerd staat als “televisieprogramma” is ronduit sneu. Daar zou elke zichzelf respecterende zenderbaas zich heel erg diep voor moeten schamen.

Deze column verscheen eerder in weekblad Revu.

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Column Bert Brussen Vooruitzien – BN’ers in het park

  1. RJ

    Bert Brussen lijkt wel een persoonlijke issue te hebben met RTL.

      /   Reply  / 
    1. Mart

      :D inderdaad. Volgens mij een echte VPRO’ er

        /   Reply  / 
  2. Mart

    Gaat nog steeds niet geweldig bij rtl4. Maar door de crisis is het logisch dat er niet veel mogelijk is, en dan moet je creatief zijn. Ik moet zeggen dat sinds erland er zit, er een stuk meer nederlands product te zien is en dat er veel nieuwe programma’s geintroduceerd worden. Dus een aftakeling wil ik het niet noemen. Dat was het de laatste jaren onder fons van Westerloo met 3 maal CSI in 1 week. Maandag hadden we CSI, woensdag CSI new york en dan op vrijdag nog eens CSI Miami. Ook een top presentator als Martijn Krabbe kreeg eindelijk weer eens een nieuwe rits programma’s dan elk jaar hetzelfde. Zijn toch een hoop leuke programma’s bijgekomen en zelfs een paar top formats als de tv kantine, ik hou van holland en de frogers ff geen cent te makken. Ik wed dat ik het kan ook een leuk idee, al zag dat er toch wat goedkoop uit net als de postcodeloterij wat schat je?
    Fons borduurde alsmaar voort op bewezen succes. Zo had je naast CSI zowat een heel seizoen lang weekend miljonairs en de tv makelaar.

    Tot slot nog over BN’ers in het park. Afgelopen zaterdag was inderdaad een dieptepunt en de aflveringen ervoor waren ook niet geweldig, maargoed het is zomer he. Dan zie ik toch liever dit soort formats dan de zoveelste HH van schone schijn of bij rtl4 de zoveelste HH van kees en co of het zonnetje in huis.
    Daar komt nog eens bij dat ik liever kijk naar bnérs in het park dan naar die irritante lijstjes programma’s als de 25 op sbs6.

      /   Reply  / 
  3. Mart

    En mooi toch als je als rtl zijnde een gratis nieuw programma op de buis kunt brengen in de zomer periode.

      /   Reply  / 
  4. Nick

    Als hij nu ook even op SBS reageert dan lijkt het wat eerlijker en geloofwaardiger die kolom.. ik noem alle knip-en-plakprogramma’s van SBS…?

      /   Reply  / 
  5. Grizelda

    Bert heeft gelijk. RTL begint steeds meer op knakworsten met lauw bierzender SBS te lijken met dit soort prullen voor zwakzinnige Tokkies.

      /   Reply  / 
  6. Zo

    toch heeft hij gelijk over bners in het park….echt afgezaagd

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>