Column Bert Brussen: Vooruitzien – CQC

Beau van Erven Dorens is terug. Of terug, hij is weg bij RTL en gaat nu proberen de kijkcijfers van het toch vaak sympathieke Veronica wat op te waarderen. Een hele klus want leuke formats (Lauren verslaat, Waar is De Mol) staan bij Veronica nog altijd niet garant voor hoge kijkcijfers. Dat is een beetje het Talpa-effect: aan de programma’s en sterren ligt het niet, wel aan de merknaam.

Van Erven Dorens gaat nu CQC (28 augustus, 21:30 uur, Veronica) maken voor Veronica. Een format dat in het buitenland al tijden bestaat en in Argentinie ongelofelijk populair is. Het wordt een GeenStijl-tv aandoend programma vol brutale vragen aan mensen die er echt toe doen (in het buitenland echte sterren, in Nederland echte BN’ers) met de toon van Dennis de Pennis en het rellerige van BNN-jeugd.

Voor Van Erven Dorens wordt het een hele cultuurshock: na jarenlang de ideale schoonzoon en betrokken quizmaster te hebben gespeeld, mag hij nu weer terug naar zijn roots van keettrapper met corpsbalmentaliteit. Gelukkig wordt hij daarbij terzijde gestaan door Pieter Jouke en Daan Nieber. Eerstgenoemde heeft zijn sporen in de wereld van stand up comedy reeds verdiend, laatstgenoemde werd ooit “te serieus” bevonden om Het Klokhuis te mogen presenteren.

Het blijft afwachten, zo’n nieuw programma met Van Erven Dorens, maar gezien het succes van het format in het buitenland liggen er aardig wat kansen. Aan de andere kant: het blijft Veronica, een zender met merknaam die altijd aan de marge van de televisiewereld doet denken. Een tragisch lot.

Deze column verscheen eerder in weekblad Revu.

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Column Bert Brussen: Vooruitzien – CQC

  1. Doortje

    Zit BvED niet gewooon in een midlifecrisis? Om op je 40e nog de corpsbal te gaan uithangen komt een beetje kinderachtig over. We zullen zien.

      /   Reply  / 
    1. David

      Precies dat dacht ik dus ook. Dat is leuk als je 20-30 bent, hij is nu een vent van in de 40 met kinderen, daar past dat totaal niet bij.

      Ik vrees een tweede flop voor de SBS-groep. Eerste aflevering niet boven de 300.000 kijkers, daarna rond de 200.000.

        /   Reply  / 
  2. Jan

    LOL @ Foto

      /   Reply  / 
  3. Sandra

    Beau is 38 jaar, maar misschien wel een beetje té oud voor eel puberaar programma.

      /   Reply  / 
    1. Lies

      Hier uit kun je dus opmaken dat Beau zijn persoonlijke vete met RTL uit vecht via zijn nieuwe programma. Cheap maar dat is mijn mening. Lijkt verdacht veel op zijn oude Talpa periode om vervolgens met hangende pootjes bij RTL aan te kloppen….

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>