Column Bert Brussen – Vooruitzien: TV Lab

De week van 31 augustus tot en met vier september staat in het teken van TV-lab. Dat is een door Nederland 3 netmanager Roek Lips bedacht experiment waarin programmamakers hun pilots kunnen laten zien én laten keuren door amateur tv-recensenten. Inmiddels hebben meer dan 4000, vooral jonge, tv-kijkers zich aangemeld als recensent

Zoals de programmering er nu uitziet lijkt het er echter niet op dat er veel bijzonders bijzit. Het is vooral heel veel van hetzelfde met bijvoorbeeld multicultureel cabaret door de NPS en een zoveelste poging van de VARA om multimediaal te zijn (Blikvoer, iedere dag, 22:20 uur, gepresenteerd door Giel Beelen).

Het enige wat er echt uitspringt is De Bubbel (3 september, 21:15 uur) van BNN, waarin nieuwsfreaks een week lang van de buitenwereld worden afgesloten om daarna in een soort spelshow te komen vertellen wat zij denken dat echt nieuws was en wat niet. Klinkt vernieuwend genoeg.

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Column Bert Brussen – Vooruitzien: TV Lab

  1. Marc de Hond

    Bert,

    Ben ook erg benieuwd naar De Bubbel. Volgens mij is het een buitenlands format. Had er een paar jaar geleden al eens van gehoord (uit Australië geloof ik).

    Ik vond Brainstorm ook erg goed, afgelopen maandag. Waar binnen een uur een ‘filmscript’ bedacht moest worden. Hoop dat Brainstorm een vervolg krijgt.

      /   Reply  / 
  2. michel

    Ik vind dat Blikvoer tv er ook moet komen. Alleen moet het programma meer uitgewerkt worden en langer duren. Giel Beelen leuk maar, hoeft niet perse met hem.

      /   Reply  / 
  3. tom

    Blikvoer is echt weer het slechtste wat er op het moment op televisie is. Er wordt zo geforceerd met alle media gestrooid. Echt alles MOET erin Twitter, Hyves, webcam, shoutbox, smsen, stemmen.
    Misschien vernieuwend maar zoooo slecht uitgewerkt met tenenkrommende presentatie!

      /   Reply  / 
    1. michel

      Ja ind slecht uitgewerkt!

        /   Reply  / 
  4. Jochem

    Het is erg leuk om eens wat originele formats te zien (waarvan de meesten helaas weer zullen sneuvelen). Vond tot nu toe Brainstorm en de programma’s van Oboema en Tijl Beckand erg geslaagd.

      /   Reply  / 
  5. Goes

    Nu ik het drie dagen aangezien heb zie ik toch heel veel van wat er als. Die show met Tijl Beckand was bijvoorbeeld een exacte kopie van een spelshow met Carlo Boszhard van een aantal jaar terug. Daarnaast meer formats die meer bij een commerciële zender passen dan bij de PO. Vaak zijn de formats bijna een kopie van iets wat RTL of SBS al uitzendt. Erg jammer, ik had op meer originaliteit gehoopt.

    Het enige dat er nu uitsprong was het allereerste TV-lab programma Brainstorm, maar ik denk dat dat snel gaat vervelen. Ik denk ook dat “De Bubbel” nog wel iets wordt.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>