Column Bert Brussen – Vooruitzien: Ibiza 24/7

Bert Brussen Wat ik dus dacht, was dat het tijdperk van het superhedonisme door de kredietcrisis was beëindigd. Feestende massa’s die elkaar besprenkelen met dure champagnes in deerniswekkende clubs met hossende metromannen en golddiggende voetbalvrouwtjes behoren voorgoed tot het verleden, dacht ik. De enige in Nederland die zich nog op dergelijke pathetische wijze durft laten gaan is de snikkelprozascribent Kluun, maar die doet dat om zijn batterijtje op te laden in een kankervrije enclave. Maar ik had geen rekening gehouden met “programmamakers” als Rik Brandsteder, Nikki Plessen, Dennis Weening, Eddy Zoë en Bridget Maasland. Zij mogen van RTL aan het publiek laten zien dat leeghoofdig provinciaal gedrag nog altijd springlevend is op het harddrugseiland Ibiza. De eerste uitzending van Ibiza 24/7 (iedere donderdag, 21:35 uur, RTL 5) is reeds vertoond en scoorde met 373.000 kijkers ietsjes hoger dan De Tafel van 5.

Waarom RTL 5 maarliefst vijf presentatoren naar een uitgeblust partyeiland voor smakelozen (Dennis Weening: “Aaaai, die billetjes! Die billetjes!”) stuurt om daar maarliefst 45 hele minuten aan te besteden is een groot raadsel. Het programma wordt namelijk gesponsord door een zuiveldrankje en niet, zoals je zou verwachten, door het Spaanse verkeersbureau of een reisorganisatie.

Te vrezen valt dat er écht een doelgroep is voor dit soort wansmaak. Te vrezen valt dat de bodem van de emmer RTL-pulp nog lang niet in zicht is. Te vrezen valt dat we ons over 30 jaar moeten verantwoorden voor het uitverkopen en uitwonen van een complete generatie Kluun-lezende Ibiza-gangers die verslaafd zijn geraakt aan hun eigen televisiewezenloosheid.

15 Reacties // Reageer

15 thoughts on “Column Bert Brussen – Vooruitzien: Ibiza 24/7

  1. René

    Jeetje weer de Brussen met zijn onzinnige teksten en onkundige kijk op zaken.
    Blijft de onschuldige internetsurfer dan helemaal niets bespaard?

      /   Reply  / 
  2. Bert Brussen Auteur

    René, laat andere mensen en hun sites toch eens met rust. Die zitten niet te wachten op jouw niet aflatende woede voor Bert Brussen. Wat hebben die mensen daar toch mee te maken?

      /   Reply  / 
  3. René

    Hahahha, zielepiet.

      /   Reply  / 
    1. wal

      Wie is wie en wie ben jij Henk de Wal. Dat is ook mijn naam maar deze reactie zegt mij helemaal niets. Was ik dronken?

        /   Reply  / 
  4. Snebbert

    Hoi Bert, goed stukje. Die RTL pulp zie ik ook bij SBS, Veronica en BNN, MTV, TMF en misschien ook nog wel ergens anders. Ik weet niet of die cijfers van de tafel van 5 kloppen, volgens mij zijn het er minder.

      /   Reply  / 
    1. Brenda

      Volgens mij scoorde het in de RTL5 doelgroep 20-34 heel erg goed, bijna net zo goed als Expeditie Robinson…

        /   Reply  / 
      1. Snebbert

        Ik had het over de cijfers van de Tafel van 5(bij een ander net) die waren een stuk lager dan die van deze IBIZA pulp show. Inhoudsloze baggertelevisie.

          /   Reply  / 
  5. Henk de Wal

    Ik bedoelde deze eigenlijk http://www.mediacourant.nl/?p=33582

    Weet je Brussen je bent misschien best een aardige gozer, maar je hebt echt geen verstand van radio en televisie.

      /   Reply  / 
  6. Henk de Wal

    De Tafel van 5 haalt nog niet eens tien procent van de kijkcijfers van expeditie robinson

      /   Reply  / 
  7. robbieboy

    Bert. Heb je weer een flesje azijn leeg gedronken? Kwal!

      /   Reply  / 
    1. lisa

      hahaha, mee eens!

        /   Reply  / 
  8. Henk de Wal

    Jeetje een beetje Googlen laat wel zien dat die man een hoop mensen tegen zich in het harnas heeft gejaagd.

      /   Reply  / 
  9. Bert Brussen Auteur

    hmm, wonderlijk. Als je de programma’s die Henk van der Wal wel leuk vindt zelf niet leuk vindt “heb je geen verstand van media”. Dat snap ik niet.

    Zou het niet zo kunnen zijn, Henk van der Wal, dat smaken en meningen verschillen? Het is toch al te wonderlijk dat jouw mening kennelijk de maat is voor “kennis van de media”.

    Wat moet ik overigens met een aankondiging van de BNN academie voor mensen tot 23 jaar? Dat is voor mij net zo interessant als een vacature van de plaatselijke groenteboer.

    Verder hoop ik niet dat “hij heeft een hoop mensen tegen zich in het harnas gejaagd” werkelijk als argument geldt. Wat anderen mensen van mij vinden lijkt me niet bepaald een maat voor wat ik van televisie vindt.

    Zo, dan ga ik nu lekker De Tafel van 5 kijken. Mijn lievelingsprogramma…

      /   Reply  / 
  10. PINHEAD

    Yes vanavond lekker Ibiza24/7 kijken, niet bestemd voor saaie mensen zoals Bert Brussen…
    Ga maar lekker 2 voor 12 kijken ofzo

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>