Recensie Bert Brussen: Secret Story (2)

Big Brother begon met een kakofonie aan gedram over de ultieme slechtheid van dit programma. Psychologen en ander geteisem buitelden over elkaar heen om te kunnen concluderen dat de moraal in Nederland definitief failliet was. En uiteraard keek niemand naar Big Brother. Uiteindelijk wist heel Nederland dat ene Bart Big Brother had gewonnen en riep men massaal “laat je niet gek makuh!” en “even lekker knuffeluh!”.

Big Brother was een succes.

SBS6 kwam vervolgens met een ghettobus vol schizofrenen en een schreeuwende Joegoslaaf die Sjekkie heette. Niemand keek er naar want dit concept was “passé”. Ene Jop, ooit veroordeeld voor mishandeling tijdens het uitgaan, zong het nummer “een bossie, een bossie, een bossie rode rozen” danwel “jij bent de zon, de liefde, ga met mee” wat een hit werd. Heel Nederland kende Job en zong het liedje spontaan mee.

De Bus was een succes.

Talpa stopte een groep van factota en usefull idiots in een luxe villa en liet ze onbeperkt niks doen. Niemand keek er naar: dit concept was al helemaal uitgemolken en wie wil er nou kijken naar een agressieve telefonische verkoper van 1 meter 50 die voortdurend ruzie zoekt met een half-Antilliaan die constant zonder t-shirt rondloopt?

Uiteindelijk weet iedereen wie Terror Jaap is, hoe leuk het kan zijn om door je eigen kots te rollen en hoe vaak het ene blonde meisje het deed met alle mannelijke en vrouwelijke bewoners in die villa onder het motto: “Ik ben echt verliefd”.

De Gouden Kooi was een succes.

Nu is er Secret Story. Naar de wekelijkse nominatieshow kijkt geen hond. Niemand is geïnteresseerd in de volstrekt onduidelijke verhaallijnen en opdrachten. De door Net5-baas Alphons Martens gedroomde wekelijkse 500.000 kijkers zijn een schoolvoorbeeld van ernstige zelfoverschatting.

Online echter is te zien hoe blonde meisjes met veel hormonen de kontjes van mannelijke bewoners die tevens bartype zijn bespreken en trachten de bartypes zich ongeveer elke tien minuten op te dringen aan een willekeurig blond leeghoofd. Spoedig zal er worden geneukt en worden de beelden daarvan ongecensureerd verspreid over het internet. Uiteraard wil niemand die beelden zien waardoor ze binnen no time miljoenen keren bekeken zijn.

Secret Story wordt een succes. Alleen tijd is de cruciale factor.

Bert Brussen schrijft ook TV-recensies en een dagelijkse televisiegids op DeJaap.nl. Lees hier zijn eerdere recensie over Secret Story.

21 Reacties // Reageer

21 thoughts on “Recensie Bert Brussen: Secret Story (2)

  1. q

    ik heb toch zo’n schijt hekel aan een link die dan reclame blijkt te zijn zoals ‘t-shirt’ in dit artikel

      /   Reply  / 
  2. Vakkie QQ

    Slecht dat ik dit weet, maar Jop zong geen Bossie Rode Rozen, dat is Alex.

    Jop zong “Jij bent de zon, jij bent de zee”. :)

      /   Reply  / 
    1. Manuela

      Zelfde geldt voor deze uitspraken die niet door bart maar door ruud waren gemaakt: “laat je niet gek makuh!” “even lekker knuffeluh!”

        /   Reply  / 
  3. Zo

    idd niemand begrijpt de spelelementen die in die reality programma’s zitten. Het gaat erom dat er straks dingen gaan gebeuren, mensen willen leedvermaak, ruzies en seks zien. Het is wachten tot er rare spraakmakende dingen gaan gebeuren.

      /   Reply  / 
  4. Jeroen

    Flopperdeflop

      /   Reply  / 
  5. Floris

    Tijd is inderdaad de cruciale factor… maar ook het uitzendtijdstip is daarvoor best belangrijk en dáár gaat het mijns inziens ook mis met Secret Story.

    Zo was de kick-off tijdens de finale van Boer Zoekt Vrouw, en zijn de liveshows tegelijkertijd met Wie Is De Mol. Daarnaast zijn ook nog eens de dagelijks show naar mijn gevoel te lang waardoor het snel nogal langdradig aandoet (een korte update van een half uur werkt denk ik veel beter).

      /   Reply  / 
  6. Martijn

    Laten we beginnen met een aantal maatregelen om er nog een succes van te maken.
    - Naar tijdslot 19.00-20.00, nog beter is kwartiertje inkorten van 19.15 tot 20.00 in dat geval.
    - Daarnaast misschien wel het belangrijkste, Gooi die knul eruit en zet er iemand neer die wel wat ervaring heeft en zich een houding weet aan te nemen.

      /   Reply  / 
    1. Zo

      van 19:30 tot 20:00 zou beter zijn. Een uur per dag is veel te veel van het goede.

        /   Reply  / 
  7. funk-e

    Het concept is niet slecht. Er zijn in de Nederlandse versie alleen 3 cruciale fouten gemaakt:

    1) Het casten van oninteressante mensen met oninteressante geheimen;
    2) De dagelijkse show 1 uur laten duren ipv een half uur;
    3) De dagelijkse show rechtstreeks programmeren tegenover 19:30-nieuws / GTST / DWDD / Topchef / Dames in de dop

    Sofia Valentine (Pornoster) zal straks vast de opdracht krijgen om vaker naakt door het huis te lopen en evenuteel wat seksuele handelingen te verrichten met 1 (of meer) van de medebewoners. Dat zal vast weer voor een groei in kijkers zorgen. Halverwege maart gaan ze het programma inkorten tot een half uur, maar ik denk niet dat het programma vroegtijdig van de buis gehaald zal worden.

      /   Reply  / 
    1. Anoniem

      Jij hebt makkelijk praten met ‘t tijdstip veranderen, wat is volgens jou dan wél een goed tijdstip?

        /   Reply  / 
  8. Stefan

    Voor t eerst sinds tijden dat ik weer een glimlach op mn gezicht heb tijdens het lezen van een Bert Brussen column.

      /   Reply  / 
  9. vinn

    Ik vind het wel leuk dat je over blonde meisjes praat die met bartypes gaan/willen.
    Tot nu toe is alleen Laura geintreseerd in Alexander.. maar dit kan niet door haar “geheim” met guido.

      /   Reply  / 
  10. Hoek86

    Wil niet vervelend doen, maar als je duur wil overkomen met je taalgebruik, moet je ook zorgen dat je de Engelse woorden die je toevoegt correct spelt… (cheerful)

      /   Reply  / 
  11. Martijn

    Vermoed dat Gerard de tsunami heeft overleefd.weer een geheim ontrafeld :)

      /   Reply  / 
    1. Stefan

      Gerard is miljonair. Sharon heeft de tsunami overleefd. Philip heeft een romance met een olympisch goud gehad. Servio is bingokoningin. Moet ik nog even doorgaan?

        /   Reply  / 
  12. klaas

    De menseheid op deze planeet is zo Dom,wat betreffende Politiek,,is het zelfde als,je buurman zeg tegen je,stem op mij dan haal ik jou het geld wel lekker af,,,,DAT NOEMT MEN POLITIEK.

      /   Reply  / 
  13. klaas

    zag gisteren dat MIEZE gezicht van Wilders,die Foto blik in zijn gezicht,o Arm Holland in de Toekomst.Wordt in de Toekomst niet best met al die Domme Stemmers.En al die Domoren moeten later niet zeggen,WIE HABEN ES NICHT GEWUST,,,,,want ik heb ze bij deze gewaarschuwd.

      /   Reply  / 
  14. heuj

    Ben ik dan de enige die alles volgt van secret story? Tuurlijk, de geheimen zijn niet super, de mensen zijn misschien een beetje je saai en de dagelijkse show duurt te lang, maar ik vind het vooral verslavend.

      /   Reply  / 
  15. gerda

    Sofia en servio zijn de gemeenste roddeltante en roddelnicht
    ze maken iedereen zwart, vertellen allen negatieve dingen over de anderen, opstokerij .
    A.U.B. a.s donderdag niet stemmen op servio, hij is een verschrikkelijk ,,monster,,
    VAN MIJ MAG DE REST WINNEN IKI GUN HET ZE MAAR SOFIA EN SERVIO
    zijn echte splijtzwammen .

      /   Reply  / 
  16. Anneke

    Helemaal gelijk, SERVIO heeft een ,,gevaarlijke tong,,
    Sofia is een vies gemeen kweentje(geen man nog vrouw)

    Is een bed weter en is aardig op weg iedereen te domineren
    van Servio kan ze alles hebben maar van de overigen kan ze alleen maar roddelen en kwaadspreken en overal zichzelf goed praten terwijl ze levens gevaarlijk op een doortrapte manier aan het uitspelen is.
    Dit heeft niets met het spel te maken gewoon anderen door het slijk halen
    Weg met Servio a.s. donderdag!bellen jullie massaal voor Maik en Alex

      /   Reply  / 
  17. Jordy

    Nu, zoveel maanden later en na een zeer uitgebreide reeks op het FOK!-forum kan het gezegd worden; Secret Story was een flop. Jammer, maar de eigen schuld van net5 door de belachelijke streamlocks, het verdraaien en vervagen van momenten in de tv-uitzendingen en de walgelijke stemrondes. Ook leek Joanna te vaak de hand boven het hoofd te hebben gehad (Ik noem ‘contact hebben met de buitenwereld, streamlock wanneer ze dat zegt, reclame maken voor haar moeder zonder sanctie, missies laten mislukken zonder sanctie…)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>