Column Bert Brussen: Uitgelekt Talpa-format

TOP SECRET! Uitgelekt format Talpa, 24/7 realitysoap, Het Naakte Gouden Huis, uit te zenden op Talpa 3 (voorheen Net5): Twaalf door Hummie van de Tonnekreek zorgvuldig gescreende deelnemers met een psychiatrisch verleden (11 mannen, 1 vrouw), in de leeftijd van 17 tot en met 26 jaar, worden drie maanden lang opgesloten in een glazen huis op Het Plein in Den Haag. Door het aanbrengen van spiegelwanden kunnen de bewoners niets zien maar het publiek op het plein wel. De bewoners zullen uiteraard 24 uur per dag, zeven dagen per week worden gevolgd door camera’s.

Elke mannelijke bewoner krijgt één opdracht, namelijk: probeer zo snel mogelijk met de vrouw in bed te belanden. Tegen elke mannelijke bewoner wordt gezegd dat alle andere mannelijke deelnemers homoseksueel zijn en er dus geen concurrentie valt te vrezen. De vrouwelijke deelneemster krijgt de opdracht zo snel mogelijk alle mannen in bed te krijgen. Haar wordt verteld dat alle mannen homoseksueel zijn en het haar dus niet zal lukken een van de mannen te verleiden.

De bewoners krijgen de plicht gedurende de drie maanden dat ze in het huis zitten zo dom, oppervlakkig en inhoudsloos mogelijk met elkaar te converseren. Voor elk gebruikt moeilijk woord krijgen ze strafpunten. Tekenen van inzicht, eruditie of intellect leveren mogelijk een extra nominatie op tijdens een van de wekelijkse wegstemrondes. De vrouw is per definitie immuun. Tijdens de uitzending wordt er overigens gesproken van “het vrouwelijke kamp” en “het mannelijke kamp”.

Behaalde strafpunten kunnen worden afgekocht door het volbrengen van extra opdrachten. Zo levert het door de eigen kots rollen extra bonuspunten op, zal elk kledingstuk dat niet wordt gedragen worden gezien als een volbrachte opdracht, wordt het elkaar verbaal of fysiek mishandelen, treiteren, vernederen en pesten als positieve opmaat naar het volbrengen van een speciale bonuspriviligesopdracht (iets met wapens) gezien en is het hebben van expliciete seks met een van de medebewoners een extra immuniteit tijdens de nominaties waard. Bonuspunten kunnen ten alle tijden worden omgezet in immuniteit.

De bewoner die als laatste overblijft (de vrouw maar dat blijft natuurlijk geheim) wint zes miljoen euro en mag voor zes weken beroemd zijn om uiteindelijk te eindigen als presentatrice in een door Talpa geproduceerd woningverkoopprogramma dat wordt gepresenteerd door Jack Spijkerman.

Bij succes zal dit format worden verkocht aan het buitenland en de komende honderdvijftig jaar in diverse variaties worden uitgemolken.

Bert Brussen schrijft ook TV-recensies en een dagelijkse televisiegids op DeJaap.nl.

18 Reacties // Reageer

18 thoughts on “Column Bert Brussen: Uitgelekt Talpa-format

  1. Rob

    Ben ik de enigste of lijkt mij dit heel sterk dat dit ooit zal worden uitgezonden? Al lijkt me het best grappig.

      /   Reply  / 
  2. Casper

    lijkt me echt doodsaai

      /   Reply  / 
  3. Anoniem

    Volgens mij is hier niks van waar.
    Sowieso worden de namen van de sbs zender niet veranderd…

      /   Reply  / 
  4. Martijn

    Kom op mensen. Natuurlijk klopt hier helemaal niks van. Meneer heeft het niet zo op talpa geloof ik :)

      /   Reply  / 
  5. Frank Westrus

    Ik ga de grote adoptieshow ook maar eens afstoffen…

      /   Reply  / 
  6. Hans

    Haha, geweldig stukje waarin je Bert’s mening over o.a. Secret Story goed ziet! Niet al te serieus nemen, want het is sarcastisch.

      /   Reply  / 
  7. BREAKING

    De wereld van Beau vanaf zondag 5 juni om 21:30 op SBS6!

      /   Reply  / 
  8. vinn

    Klinkt best goed! haha op de buis ermee

      /   Reply  / 
  9. Tobias

    Haha, dit is ieroniesch mense! Lachuh hoor. Vint hem net zo grappig als me vriend Wesley.

      /   Reply  / 
  10. Wouter

    Haha, goed stuk. Maar ik moest nog het hardste lachen om de eerste reacties.

      /   Reply  / 
    1. David

      Juist, dat had ik dus ook. Schitterend hoe mensen hier niet doorheen kunnen prikken dat het puur sarcasme is. Nog mooier dan het stukje zelf, die reacties :)

        /   Reply  / 
  11. Henry

    Haha geweldig die laatste zin: “Bij succes zal dit format worden verkocht aan het buitenland en de komende honderdvijftig jaar in diverse variaties worden uitgemolken.”

      /   Reply  / 
  12. rtd

    wat een onzin zeg..

      /   Reply  / 
  13. Hoek86

    Fijn dat de heer Bert Brussen zichzelf zo intelligent vindt en zich graag hoog boven andere mensen verheft :)

      /   Reply  / 
  14. Paul

    wei gan nar Holland,met verbot out turky,wai zain geld vloegteling.Vara tv hel goed vor ons.Geld good in Holland en zon nu ok.Hha lakker in Holland zain,lakker geld,naks doen.Hle dag Vara tv kaiken.

      /   Reply  / 
  15. Paul

    Bert brussen.IS DIT EEN VERLATE 1APRIL GRAP.

      /   Reply  / 
  16. Paul

    Bert Brussen.Volgens mij ben jj zelf getikt.

      /   Reply  / 
  17. Zo

    ik vat hem niet hoor

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>