Kijkcijfers Gemeten – WIDM Aflevering 10 – Hoe was de Mol?

Wie is de Mol? Donderdag 8 maart 2012, 20:34 uur Ned1
Aantal kijkers: 2.105.000 waarvan
1.320.000 nog steeds geloven dat Liesbeth de Mol is
785.000 zich nu al verheugen op seizoen dertien

Op een paar duizend mensen na geen nieuw kijkcijferrecord. Deze mensen waren waarschijnlijk zo teleurgesteld dat Anne-Marie de Mol bleek te zijn, dat ze maar naar The Winner Is.. gingen kijken. Dat was Hadewych overigens – mijn ex-Mol. In de onderhoudende, rustig voortkabbelende slotaflevering presenteerde Art de ‘Funniest Mole Videos’. Tijd voor een terugblik op het twaalfde seizoen van het leukste programma van de Nederlandse televisie.

De Mol
Anne-Marie vond zelf ook dat Liesbeth meer molde dan zij. Daar is wel een hoop mee gezegd. ‘Ja, de kandidaten waren zó stom, ik hoefde helemaal niks te doen!’, aldus een passieve Mol. Beste molactie was het claimen van de rake pijl waarmee 2500 euro werd verdiend. Verder heeft de Mol een krijtje weggegooid (noh!) en een cursus boogschieten gevolgd om mis te schieten – doeltreffende cursus. Ze was naar eigen zeggen de ‘worst fashion mole ever’, iets dat we kunnen beamen. De verborgen aanwijzingen niet allemaal even goed verborgen: ‘jongens’ (‘jung-is, Anne-Marie Jung.. heeft u ‘m?) was inmiddels nationaal bekend. Alleen dat het gezichtje van Anne-Marie op de bankbiljetten stond.. Tja, dat we dat gemist hebben. Ongelooflijk.

De Deelnemers
Misschien wel de fanatiekste groep BN’ers ooit – en dan toch zo weinig geld ophalen. Chapeau. William Spaaij en Marit van Bohemen waren bloedfanatiek, Dio een flinke fractie minder. Hadewych Minis was emotioneel instabiel, net als Frits Huffnagel, alleen is de vraag of hij ook zwanger was. Liesbeth Staats verzorgde dit seizoen de voice-over, Maarten van der Weijden liet er een kansberekening op los, Tim Kamps was ingehuurd voor de grapjes en Anne-Marie scheen de Mol te zijn. Er gaan geruchten dat ook Marion Pauw dit seizoen deelnam.

De Opdrachten
Veel ouderwetse Wie is de Mol?-spelletjes kwamen dit seizoen weer terug: lasergamen, ab- of opseilen, doolhof. Veel psychologische spellen maakten het wat opdrachten betreft een geslaagd seizoen, zoals het door IKEA gesponserde Höfðihuis. De kou van IJsland, de warmte in Spanje: een mooi contrast voor verschillende opdrachten. Ongekend spannend was het kwartetten. Hopelijk maakt de Avro een spin-off. ‘Kwartetten met sterren’.

De Presentator
Hij won dit jaar helaas niet, maar is wel goedgekeurd als opvolger van Pieter Jan Hagens. Alleen als hij belooft volgend jaar niet de hele tijd met ‘jongens’ te beginnen. Want ja, er komt een volgend seizoen, door Art persoonlijk beloofd. En nu maar hopen dat iets is wat het lijkt!

Menno Woudt (18 jaar) is zelfbenoemd kijkcijferanalyticus en schepper van Woens.nl – de enige site met een eigen dag in de week!  Lees hier zijn eerdere columns

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Kijkcijfers Gemeten – WIDM Aflevering 10 – Hoe was de Mol?

 1. Nick

  eens!

    /   Reply  / 
 2. Valpa

  Doe mij Pieter-Jan maar, Art is een sympathieke kerel maar niet streng genoeg voor WIDM.

    /   Reply  / 
 3. MadJo

  Ik vond dat constante “Jongens” zooo irritant. Zeker op het einde toen er nog maar 1 man bij zat. Tja, dat hij ermee zat te hinten is mij totaal ontgaan.

    /   Reply  / 
 4. R

  Goed gezegd, Menno!

    /   Reply  / 
 5. Robert

  Ik vind Art meer op een overijverige labrador lijken, dan dat hij autoriteit uitstraalt, wat een must is! Goede presentator, maar niet voor dit spel!

    /   Reply  / 
 6. It's me

  Ik vind, het is Art zijn 1e seizoen dat hij het goed gedaan heeft. En het is ook wel eens leuk om een hele aflevering “Wie is de Mol” te kijken en dan ook nog een naar een lekker ding als presentator. En dat autoriteit gelul vind ik zo’n onzin. Art is gewoon down to earth, heeft zelf meegedaan en gewonnen en weet als geen ander hoe spannend dit spel is. Hij voelt zich één van hen. En daarbij, hij presenteerd het op zijn eigen manier. V
  erder was Hadewych ook mijn Mol. Tjee wat een teleurstelling toen bleek dat Anne-Marie de Mol was. Echt de meest saaie Mol die ik ooit gezien heb. Echt ik was he-le-maal gefocust op Hadewych shit man. Toen ik dat hoorde had ik er al geen zin meer in. De hele week zat ik al toe te leven om terug te blikken naar de Molactie’s van Hadewych is Anne-Marie de Mol. Die saaie doos. Die heeft geen reet gedaan.
  Maar dan maakt het me toch wel blij dat Hadewych de terechte winnaar is van de pot!

    /   Reply  / 
 7. It's me

  Ik verheug me trouwens ook al helemaal op Seizoen 13. Alleen al omdat het Art het presenteerd. De kandidaten maken me al niets meer uit, al doet er niemand mee. ☺

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>