Kijkcijfers Gemeten: Ranking the Stars

Ranking the Stars Zondag 8 juli 2012, 20:22 uur Ned3
Aantal kijkers: 777.000 waarvan
551.000 op de bumper wachtten
226.000 Estelle Gullit misten

Tijdens de BNN thema-avond ‘Plat, platter, platst’ werd, naast de Klusjesmannen, de eerste aflevering van een nieuwe reeks Ranking the Stars uitgezonden. Plat, vermakelijk en leerzaam. Les één: probeer nooit leuker te zijn dan dan de meester. Les twee: kom koste wat het kost met je kop op tv. Je betaalt met je imago.

Voor- en veroordelen, laat dat aan Paul de Leeuw over. Juist een format als Ranking the Stars, een spel met duidelijke regels, biedt de mogelijkheid de grenzen op te zoeken en deze te overschrijden, uiteraard. Want als Paul de Leeuw zegt dat je een ouwe sloeri bent, dan is dat een eer. Grote fout is dan ook dat de BN’ers in kwestie denken Paul de Leeuw te moeten overtreffen. Yuri van Gelder had op het internet alle mogelijke grappen en woordspelingen over ringen opgezocht, Charly Luske (alias Estelle Gullit) hoopte dat er met een lachband zou worden gewerkt en Stacey Rookhuizen noemde zichzelf al kil en afstandelijk – met zulke zelfkennis blijft er natuurlijk weinig meer te lachen over.

Slaafs is het codewoord: pas wanneer een BN’er zijn of haar imago aan het spel over durft te dragen wordt het spannend. Loretta Schrijver ís een seniele dierenfreak van Schoonenberg Hoorcomfort – hell yeah! De vileine toelichting aan het eind van elke ranking alleen al is de moeite waard om te kijken.

Het blijft wonderlijk hoe gewillig BN’ers meedoen aan Ranking the Stars. Waarschijnlijk staat er een aardige boekenbon tegenover. Met Ranking the Stars is de komkommertijd goed te overbruggen. En dan is de vraag natuurlijk wat Patricia Paay allemaal doet met komkommers..

Menno Woudt (19 jaar) is zelfbenoemd kijkcijferanalyticus en schepper van Woens.nl – de enige site met een eigen dag in de week!  Lees hier zijn eerdere columns.

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Kijkcijfers Gemeten: Ranking the Stars

 1. Levi

  Misschien lullig dat ik dit zeg, maar ik snap je bedoeling van deze column niet helemaal. Er staat een hoop tekst, maar eigenlijk staat er ook weer niets..

  Aan de andere kant: wat zou je moeten vertellen over Ranking the stars.. Het is een bijzonder (leuk) format

    /   Reply  / 
 2. D

  Ja Menno. Tijd voor iets anders.
  Doei

    /   Reply  / 
 3. de boer

  het is een kul programma.en de deelnemers doen al het mogelijk om maar zo grappig mogelijk over te komen. wat niet lukt omdat het een en al namaak is .te doorzichtig om te scoren .weg zappen dus .

    /   Reply  / 
 4. de boer

  kul programma.de deelnemers doen hun best om zo lollig mogelijk over te komen maar het is een en al nagemaakt .wie leent zich daar nou voor
  om hier aan mee te doen .wegzappen dus .in t vervolg .zonde van de zendtijd.

    /   Reply  / 
 5. vinn

  Ik heb heerlijk gelachen, tuurlijk is het voorspelbaar maar als Paul de Leeuw zegt: Ik wist dat je hoog stond Yes-R want we krijgen subsidie als we allochtonen hoog zetten.
  Dan kan ik wel heel hard lachen

    /   Reply  / 
 6. It's Me

  Ik heb ook met veel plezier naar het programma gekeken.
  Eindelijk een half uurtje leuke tv op de zondagavond.

    /   Reply  / 
 7. bibi

  Beetje vage column dit keer. Verder was het gisteren een leuke eerste aflevering, maar ik verwacht nog wel meer de komende weken! Ik snap Leco op nummer 2 niet, vond hem erg saai net zoals Caroline!

    /   Reply  / 
 8. Jerrold Meijer

  Wat wel vaag was is de ranking van Charly Luske, moet ik daar Estelle voor lezen? (wat de 100 ondervraagde vonden)…

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>