Johan Derksen baalt van exclusieve deal Fox

johan-derksen-krijgt-eigen-kledinglijnVoetbal International moet het dit seizoen zonder beelden uit het Eredivisie voetbal doen. De NOS mag in het weekend de samenvattingen uitzenden, de rest van het beeldmateriaal is exclusief voorbehouden aan de verschillende zenders van Fox. Johan Derksen uit zijn teleurstelling over dit beleid in zijn column in het blad Voetbal International.

“RTL 7 wilde de hoofdprijs betalen voor een paar beelden maar alles is exclusief voor Fox en omdat nog eens duidelijk te maken kregen alle profclubs deze week een strenge brief”, schrijft Derksen.

Fox gaat de concurrentie keihard aan met de verschillende sportprogramma’s op televisie. RTL 7 lijkt daar als eerste wat van te merken met het verbod op gebruik van fragmenten. Daarnaast komt Fox op maandagavond – recht tegenover Voetbal International – met een praatprogramma over voetbal geleid door Toine van Peperstraten en Jan van Halst.

Derksen in zijn column: “Ze barsten bij Fox van het geld, maar desondanks is de onzekerheid zo groot dat ze de andere zenders het licht in de ogen niet gunnen. Terwijl de open zender Fox er maar voor de schijn is. Fox wil eigenlijk maar één ding: Fox wil u een abonnement achter de decoder aansmeren.”

Zie ook:
- René van der Gijp blijft bij homo-standpunten
- Wilfred Genee tekent voor nog 3 jaar Voetbal International
- Fox: Rond winter besluit samenvattingen Eredivisie Voetbal
- Erben Wennemars: Fox gaat NOS schade toebrengen

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Johan Derksen baalt van exclusieve deal Fox

  1. ramon

    En het erge is dat de regionale omroepen dit ook gaan merken. Voorbeeld: FC Emmen. Die beelden werden altijd in een samenvatting uitgezonden door RTV Drenthe. En Fox wil die beelden alleen voor zichzelf houden.

      /   Reply  / 
  2. Raymond

    Fox heeft dit blijkbaar bij de koop van de rechten kunnen afdwingen. Ik zou de schuld dus niet bij Fox zoeken, maar bij de verkopende partij…

      /   Reply  / 
  3. Marcel

    who gives a … about RTV DRenthe

    welkom tot de echte zakenwereld

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>