Wilfred Genee tekent voor nog 3 jaar Voetbal International

Voetbal International verdwijnt voorlopig niet van het scherm. Wilfred Genee heeft net voor drie jaar bijgetekend, vertelt hij in een groot interview met het AD. Daarin wordt ook teruggeblikt op de recente ruzie met Johan Derksen en de gestrande plannen voor een talkshow op RTL 4.

Vier maanden terug leek het flink mis te gaan tussen Wilfred en Johan, na een discussie over de financiën van voetbalclub Heerenveen, waarbij Derksen tierend van tafel wegliep. “Die ruzie had een behoorlijke impact op me. Het was een tweestrijd geworden. Johan en en ik wilden allebei ons gelijk halen. Haantjesgedrag tussen twee grote ego’s”, blikt hij terug op de ruzie.

“De sfeer achter de schermen was daarna niet goed meer. Ik was al vermoeid, mede doordat mijn zoontje me tien maanden ‘s nachts nog steeds geregeld wakker wordt, maar in de weken na die twist was mijn tank echt leeg. Ik kon niet meer relativeren, ging het allemaal veel te serieus nemen. De communicatie tussen Johan en mij liep steeds minder. Als in een huwelijk hebben we elk jaar irritaties, maar dit keer ging het verder. Het werd te groot.”

De twee wisselden nauwelijks nog woorden, behalve voor de camera. Toch heeft Wilfred niet overwogen te stoppen. “Ik dacht vooral: die vakantie moet nu heel snel komen. Als je midden in de emotie een grote beslissing neemt, doe je dingen waar je later spijt van hebt.”

Het AD oppert ook dat RTL 4 een dagelijkse late night show met de heren wilde, waar nu RTL Late Night met Humberto Tan is gekomen. “Dat is niet helemaal waar”, zegt Genee. “Er is weleens gebrainstormd over het verplaatsen van VI naar RTL 4 en het breder trekken van de onderwerpen. Dat kwam voort uit het succes van VI Oranje.” Het plan is uiteindelijk nooit uitgevoerd, mede doordat Genee niet RTL 4-fähig is. “Daarvoor vindt de programmaleiding me niet warm genoeg.”

Zie ook:
- Woedende Johan Derksen wil af van Wilfred Genee
- Johan Derksen gewoon aan tafel VI ondanks ruzie

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Wilfred Genee tekent voor nog 3 jaar Voetbal International

  1. Piet

    Is al maanden bekend.

      /   Reply  / 
  2. Sven

    Heerlijke TV; Voetbal International, maar ook Tour du Jour, waar Johan Derksen momenteel ook 2 maal per week (op de gebruikelijke VI avonden maandag en vrijdag) aanschuift is genieten.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>