Hier keek niemand naar: DJVT op hun best

DJVTEen nieuwe rubriek op Zappen. Dit keer eens niet de
kijkcijfers van de best bekeken programma’s, maar shows waar bijna
niemand naar keek. Zappen bekijkt een paar keer per week deze
programma’s en oordeelt vervolgens of het geringe kijkerspubliek
terecht is. Aflevering 3: De Jeugd van Tegenwoordig op hun best.

Reality-programma rondom hiphop-collectief De Jeugd van Tegenwoordig, gemaakt door BNN. Tijdstip: vrijdagavond 23.40 uur. Score: 140.000 kijkers.

Iedere zichzelf respecterende artiest overweegt tegenwoordig een reality-soap. DJVT scoort er twee in een jaar tijd, dat is zelfs Frans Bauer en Jan Smit niet gelukt. Eerst waren de fratsen van dit trio te zien op The Box, en nu dus bij BNN.

BNN volgt de heren op Lowlands, waar ze een nummertje zingen met Luie Hond, en door het ruige leven in Amsterdam. Met hun soms onverstaanbare gebrabbel ontgaat de kijker veel grappen, temeer omdat de humor nogal incrowd lijkt te zijn.

Daarnaast kun je je afvragen hoe interessant zo’n docu-show eigenlijk is. Weliswaar scoorde DJVT vorig jaar een gigantische hit met Watskeburt!?, commercieel succes bleef sindsdien uit. Dat maakt het voor de kijker wellicht ook minder interessant. Ter vergelijking: Jan Smit schroefde zijn kijkpubliek deze week op met een kwart tot 980.000 kijkers.

Het verschil tussen de soap van BNN en The Box is dat BNN de heren volgt tijdens hun dagelijkse bezigheden. Een half uur lang onzin (met alle respect) en de kijker moet maar zien wat hij of zij er mee doet. Terwijl The Box met Hard Gaan allemaal korte sketches in elkaar zette. Een stukje acteerwerk dus. Daardoor was Hard Gaan puntiger, begrijpelijker en vaak ook lolliger.

Eerlijke kanttekening: het uitzendtijdstip van 23.40 uur maakt het natuurlijk niet aantrekkelijk om er eens lekker voor te gaan zitten.

Bekijk ook:
- De Jeugd van Tegenwoordig pakt het groots aan
- NLpop: De Jeugd van Tegenwoordig gaat weer hard

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Hier keek niemand naar: DJVT op hun best

  1. b

    wat dacht je van die lekkere entertainment live getallen.

      /   Reply  / 
  2. Utop

    En de PO is dan weer blijer met die 140.000 hippe jonge kijkers dan de 980.000 bejaarden die inschakelden bij Jan Smit.

      /   Reply  / 
  3. Herman

    Het is heel makkelijk om deze rubriek te vullen met programma’s van Talpa. Maar dat vind ik een beetje makkelijk Talpa bashen. En dat doen al zoveel andere media, terwijl Talpa nu een beetje de ruimte moet krijgen. Dat neemt niet weg dat ik zo nu en dan een programma van Talpa zal meenemen, maar ik probeer ook andere omroepen aan bod te laten komen.

      /   Reply  / 
  4. joep

    Dit is natuurlijk onzin. Om 24 uur is er geen programma waar 1 miljoen mensen naar kijkt.

    Op deze manier is deze site natuurlijk een groot kanshebber voor ‘sites die niemand bezoekt’, want zappen mocht willen dat ze 140.000 mensen op een dag bereikt!

      /   Reply  / 
  5. Herman

    Dat is ook een kanttekening die ik maak aan het einde, Joep. Neemt niet weg dat veel andere zenders het op hetzelfde tijdstip (veel) beter doen. Vooral Pauw & Witteman op Nederland 1

      /   Reply  / 
  6. Jovanny

    Zieke shit Kenker man de jeugd van tegen woordig gaat het zeker maaken maar ik ga niet te fur LATEEEEEEERZSZSZZZZ!!!!

      /   Reply  / 
  7. Mehh

    ik vond t programma egt kenker lacheh… maar je moet hun humor wel digge anders is r geen sterretje aan..

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>