Hot Abroad: Soupy Norman

Idols, Boer Zoekt Vrouw, Mijn Tent is Top, Dancing with the Stars… Het zijn allemaal razend-populaire programma's. En het zijn ook allemaal programma's nagemaakt uit of gebaseerd op het buitenland. In de nieuwe rubriek Hot Abroad neemt Zappen daarom een kijkje over de grens, en bespreekt hier de heetste shows. Vandaag: Soupy Norman

Ooit wel eens Poolse televisie gezien? Ik ook niet. Maar naar het schijnt was de soap Pierwsza miłość (First Love) enorm de moeite waard. Er zouden zelfs niet-Poolse mensen Pools hebben geleerd om de serie te kunnen volgen.

Daar moest de Brit Barry Murphy niets van weten. Hij was weliswaar geïntrigeerd door de beelden, maar niet door het verhaal. Dus gebruikte hij de beelden en schreef hij er eigen dialogen bij. Let wel: het gaat hier niet om vertalingen, maar om creatieve verzinsels bij wat je ziet.

Het resultaat is bij vlagen hilarisch: Poolse soap met Engelstalige nasynchronisatie die nergens op slaat. Uiteindelijk was het de Ierse zender RTE 2 die er vorig jaar mee aan de haal ging en met veel succes. De tien minuten durende afleveringen zijn een grote hit op de late avond.

Nu kan ik er van alles over uitleggen, beter is als je er zelf naar kijkt. Onderstaande kerst-special of andere filmpjes op YouTube.

Ook een programma voor deze rubriek? Mail de redactie met informatie. Meer Hot Abroad hier.

1 Reacties // Reageer

One thought on “Hot Abroad: Soupy Norman

  1. //DESH\\

    Het ziet er niet uit! Wat slecht nagesyngroniseerd!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>