Net 5-flop Gezond Weer Op gaat de grens over

De Nederlandse kijker zat niet echt te wachten op Gezond Weer Op, een soort Hello Goodbye maar dan in het ziekenhuis. De serie met Art Rooijakkers werd al snel verhuisd op Net 5 en is na één seizoen nooit meer teruggekomen. Toch krijgt Gezond Weer Op een tweede leven… in Australië. Nog eens zeven andere landen hebben een optie genomen op het format, waaronder Spanje.

Da's een mooie opsteker voor Blazhoffski Entertainment, het productiehuis waar Erik van der Hoff zitting in heeft. De producent laat de internationale distributie van zijn formats over aan FCCE (van René Mioch) en dat bedrijf weet meer formats van Blazhoffski te slijten.

Zo is succesformule Hello Goodbye aan enkele nieuwe landen verkocht: Noorwegen, Spanje en Rusland. Verder heeft Frankrijk een pilot gemaakt en wordt in Canada gezocht naar een geschikte presentator. Ook is er een licensie afgegeven in Uruguay.

FCCE heeft in aanloop naar de internationale televisiebeurs MipTV nog meer formats weten te verkopen, zoals Kid's Top 20. Die popshow komt straks ook op de buis in Hongarije en Australië. De Kid's Top 20 is één van de grootste exportproducten van de Nederlandse televisie.

FCCE zal dit weekend op de MipTV in Cannes nog meer Nederlandse formats proberen te verkopen: Over Mijn Lijk van BNN en Model in 1 Dag, het nieuwe modeprogramma van Net 5.

Zie ook:
- Meer over de MipTV in Zappen Hot Abroad
- Gezond Weer Op: Hello Goodbye in het ziekenhuis

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Net 5-flop Gezond Weer Op gaat de grens over

 1. Wouter

  Die Mioch is lekker bezig zeg! Hulde!

    /   Reply  / 
 2. marlou

  Sorry, mis ik iets maar wat heeft Mioch te maken met Gezond weer op.

    /   Reply  / 
 3. Herman

  Gezond Weer Op is gemaakt door Blazhoffski. Die laten de internationale distributie over aan FCCE, dat weer een bedrijf van René Mioch is. You snap?

    /   Reply  / 
 4. marlou

  Dank je voor de uitleg, als ik aan Micoh denk krijg ik filmbeelden door.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>