Hot Abroad: The Smokehouse

Idols, Boer Zoekt Vrouw, Mijn Tent is Top, Dancing with the
Stars… Het zijn allemaal razend-populaire programma's. En het zijn
ook allemaal programma's nagemaakt uit of gebaseerd op het buitenland.
In de nieuwe rubriek Hot Abroad neemt Zappen daarom een kijkje over de
grens, en bespreekt hier de heetste shows.
Vandaag: The Smokehouse.

Rokers vormen steeds meer een outcast binnen de maatschappij. Dat gebeurt in Nederland – dankzij het ontmoedigingsbeleid van de overheid – maar ook in het buitenland. Amerika en veel landen in Azië hebben een voorloopfunctie. Daar wordt al jaren niet meer gerookt in de horeca of mag zelfs niet op straat worden gerookt. Nederland is zo ver nog niet.

Vandaar dat Nederland ook niet het eerste land is waar The Smokehouse op televisie is geweest. Dat gebeurde namelijk in Groot-Brittannië. Kinderen die het zat zijn dat hun ouders roken, geven het gezin op. Ze worden vervolgens in een tabakvrij huis gestopt waar de kinderen het regime voeren – net zo lang totdat de ouders geen behoefte meer hebben aan nicotine.

Natuurlijk krijgen de stoppers-met-roken professionele hulp. Er is een psycholoog, iemand die voor peptalk zorgt en allerlei fitness-instructeurs. Want lekker bewegen schijnt erg goed te zijn als je een stoppoging onderneemt.

Wie weet is het een gepast moment om The Smokehouse in juli hier op televisie te brengen, als het rookverbod in de horeca van kracht wordt. In mijn omgeving heb ik rokers al horen zeggen dat ze omstreeks die datum een nieuwe poging om te stoppen ondernemen.

Zelf een programma voor deze rubriek? Mail de redactie met meer informatie. Meer Hot Abroad vind je hier.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>