Brits fantasy-drama Merlin komt naar Nederland

De Britten kijken deze herfst met veel plezier naar Merlin, een 13-delig fantasy drama over het verhaal van Koning Arthur en de tovenaar Merlin. En voor liefhebbers van het genre is er goed nieuws, want Merlin gaat ook in Nederland worden uitgezonden, meldt vakblad C21Media. Op de internationale tv-beurs Mipcom vorige week is de serie verkocht aan een Nederlandse zender.

Merlin is vooral een moderne vertelling van het oeroude verhaal. Het wijkt iets af van de mondelinge overlevering, met name doordat de karakters veel jonger zijn. Merlin is van dezelfde makers als Doctor Who, de serie die in Nederland is uitgezonden door de Vara.

Welke publieke zender in Nederland Merlin gaat uitzenden is ons nog onduidelijk. Het wordt in elk geval pas in het najaar van 2009 op de buis gebracht.

Bekijk een trailer:

11 Reacties // Reageer

11 thoughts on “Brits fantasy-drama Merlin komt naar Nederland

  1. **Vincent**

    (…) Welke publieke zender in Nederland Merlin gaat uitzenden is ons nog onduidelijk. (…)

    Waarom zou het een publieke zender moeten zijn (al ligt dat wel voor de hand…)?

      /   Reply  / 
  2. Sander

    Is echt vette serie… ik hoop dat Nederland ook ooit de BBC Serie Robin Hood op gaat pikken. Op dit moment zijn de opnames van het 3e seizoen in Hongarije bezig.

      /   Reply  / 
  3. MBC

    Artikel: zie “homepage”

    Er is opschudding ontstaan rond het thema van de volgende aflevering van het Canvas-programma ‘Plat Préféré’. In deze nieuwe culinaire reeks bereidt chef-kok Jeroen Meus het lievelingsgerecht van een bekend persoon, in dit geval Adolf Hitler.

    Francois De Coster, voorzitter van de vereniging van Belgische politieke gevangenen, reageert verbolgen. ‘Wat wij hebben meegemaakt zullen we nooit vergeten. Iedereen die een dierbare verloren heeft aan de nazi barbarij of de concentratiekampen zelf heeft meegemaakt is onthutsd dat Canvas ruimte hieraan besteed.’ De Coster werd zelf gedeporteerd naar Buchenwald, samen met zijn vader en zijn broer. Die overleefden het kamp niet.

      /   Reply  / 
  4. Karel

    Lijkt me dat het gewoon PO is. Serie is niet geschikt voor commercielen.

      /   Reply  / 
  5. !#Michael#!

    Is het zeker een publieke zender … RTL5 of Net5 zijn ook geschikte zenders … of SBS6 … die heeft vaker van dit drama uit gezonden …

      /   Reply  / 
  6. **Vincent**

    @ Mickey: Dat bedoelde ik inderdaad ook al te zeggen.

    Verder schrijft Herman ook nog: (…) Op de internationale tv-beurs Mipcom vorige week is de serie verkocht aan een Nederlandse zender.

    Dus waarom zou het per se een zender van de PO moeten zijn?

      /   Reply  / 
  7. Herman

    Dat had ik misschien iets duidelijker moeten vermelden, maar het is 100% zeker een publieke omroep. Ik weet alleen niet welke. In Duitsland heeft overigens RTL aan het langste eind getrokken.

      /   Reply  / 
  8. !#Michael#!

    eigenlijk wel jammer … had dit liever op RTL5 gezien … lekker op de donderdag … dubbele aflevering …

      /   Reply  / 
  9. Petra

    Merlin is zeer goed, maar ik vraag me wel af….waarom Merlin wel en Robin Hood niet?? Daar wordt al een derde seizoen van uitgezonden begin 2009 en is zeker net zo goed.

      /   Reply  / 
  10. Marijn

    Mja, niet zoals de ‘echte’ series.. ik bedoel, het heeft maar weinig inhoud en kijkt lekker weg. Je hoeft er niet bij na te denken. En dat is ook wel eens lekker!

      /   Reply  / 
  11. Kelly

    wanneer komt merlin seizien 2 op de nederlandse televiesie,ik miss het op de zatardag avond op Z@PP.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>