De Beste Zangers van Nederland hit in Scandinavië

Niet alleen in Nederland kijken we naar De Beste Zangers van…, ook over de grens wint het format aan terrein. Met name in Scandinavië zijn ze dol op het programma waarin bekende artiesten elkaars repertoire zingen. De show is te zien in Zweden, Finland, Noorwegen en Denemarken. Maar producent FTV kijkt verder en de contracten in Amerika zouden al zijn getekend.

Dat vertelt Frank Timmer van FTV Productions in Broadcast Magazine. Hij weet wel waarom het ogenschijnlijk simpele format een hit is. “We halen bekende mensen uit hun comfort zone. Ze zingen nummers van anderen en die artiest zit er ook nog eens met z’n neus bovenop. Dat veroorzaakt een vorm van spanning. De zangers en zangeressen staan niet voor een volle zol, maar recht tegenover zeven collega’s. Die factor voel je in het programma, net als de saamhorigheid.”

De Beste Zangers van Nederland is in Nederland een leuk succes, met wekelijks grofweg 700 duizend tot 1 miljoen kijkers. Maar in Scandinavië is het echt een hit. Daar worden marktaandelen van 30 tot 50 procent gerealiseerd. De uitwerking van het format is daar soms wat anders. “Zweden is verzot op reality en ze trekken er meer tijd voor uit: een aflevering duurt anderhalf uur. De artiest van wie de nummers worden gezongen, sluit de show af met de bekendmaking van de winnaar. In sommige landen worden mensen nu eenmaal niet graag laatste in een wedstrijd.” In Nederland is juist gekozen voor ‘de kop van Jut’, waarbij de volledige rangorde zichtbaar is.

Vanavond is de hoofdgast Angela Groothuizen.

Zie ook:
- ‘Raffaëla grote verrassing De Beste Zangers van Nederland’
- Jan Smit in reeks muzikale portretten Tros

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “De Beste Zangers van Nederland hit in Scandinavië

  1. Chiel

    In Zweden stonden bijna alle nummers die Darin zong in de top 10. TEGELIJK! Direct als album uitgebracht ook.

      /   Reply  / 
  2. Geenstijl

    Dit is als twee jaar lang zo n zweden. Scandinavie, NL en Duitsland zijn gewoon heel vergelijkbaar qua TV publiek.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>