Idols duikt fors onder de twee miljoen kijkers

IdolsVeel programma’s zouden een gat in de lucht springen met 1,7 miljoen kijkers, maar voor Idols is het een absoluut dieptepunt. Niet eerder dook de talentenjacht in drie jaar tijd zo diep onder de 2 miljoen kijkers. Dat terwijl de spanning elke week wordt opgevoerd; na de eerste ruwe selectie en de theaterrondes was het gisteren tijd voor de workshoprondes. Hierin wordt bepaald wie de uiteindelijke finalisten worden. Floortje, Christon, I-Jay en Charissa (vlnr) zijn de eerste vier finalisten.
Het is natuurlijk moeilijk om de vinger op de zere plek te leggen. Mogelijk komt het kijkcijferverlies door de sterke concurrentie (Paul de Leeuw scoorde op Nederland een persoonlijk record met ruim 1,4 miljoen kijkers voor Mooi! Weer De Leeuw), maar dan nog kun je je afvragen waarom de kijkers overstappen naar de concurrent.

Aan het programma zelf kan het niet liggen; de jury is vertrouwd en nog altijd ondubbelzinnig scherp. De montage is dit jaar mooier dan ooit te voren en aan het concept is verder weinig gesleuteld. De enige nieuwe factor, is het presentatieduo.

En daar zit ‘m nu volgens mij net het probleem. Want hoe zeer Chantal Janzen en Martijn Krabbe ook hun best doen; de chemie lijkt te ontbreken. Bovendien blijft het de vraag wat Krabbe nu voor affiniteit heeft met een muzikale talentenjacht. Goed, deze was er ook niet bij Reinout Oerlemans, maar die kon redelijk goed uit de voeten met grote liveshows. Maar Chantal & Martijn… ik vind het vooralsnog nog geen geloofwaardig presentatieduo.

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Idols duikt fors onder de twee miljoen kijkers

  1. Pludefax

    Ew!!! Wat een “Ken” die Christon! Brrr!

      /   Reply  / 
  2. Pipo

    Televisie voor zwakbegaafden scoort altijd goed hoor. 1,7 miljoen is toch niet gek, voor iets waar het nieuwe nu echt wel vanaf is. Het presentatieduo heeft er niet zo gek veel mee te maken.

      /   Reply  / 
  3. Pieter

    Sinterklaas was misschien de reden.

      /   Reply  / 
  4. Meloen

    Omdat Krabbe een talentloze zoon van is, niets meer niets minder. En Chantal Janzen is een luster eerste klas, daarbij lelijk, maar dat was Tooske ook.

      /   Reply  / 
  5. Hub Janssen

    Tooske lelijk? Chantal Jansen lelijk? Something wrong with your eyes? Het zijn regelrdcht stukken!

      /   Reply  / 
  6. Coen

    Heb dit jaar niet echt affiniteit met een deelnemer. Denk dat de rest van Nederland dat ook heeft…

      /   Reply  / 
  7. oif

    Idols is weer een enorme berg entertainment…
    De workshops zijn altijd minder aantrekkelijk geweest en minder goed bekeken. De theaterafleveringen zijn daarentegen juist weer heel GOED bekeken…. Door de prachtige kijkcijfers zijn we nog lang niet klaar met dit topprogramma.

      /   Reply  / 
  8. ROb#

    Ik vond echt dat Tooske het super goed deed, Reinout deed ht ook leuk!!
    Martijn & Chantal vind ik dan ook HELEMAAL niks!
    Ze komen (wat mij betreft) heel ongeloofwaardig en nep over.
    Bij Chantal heb ik ook helemaal niet het idee dat ze begaan is met de kandidaten!!
    Groetjes!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>